Widzę tam Stipe pod klonem a dookoła obwódkę z bukszpanu. Jak chcesz to czosnki fioletowe albo czerwone jeżowki. Bo smutno pod klonem. Masz piękna szopkę, jak będzie szara to będzie jeszcze ładniej. Pnace i kwitnące to jak nic róża biała z lawenda albo szałwia pod nogami. To takie moje wizje.
Bardzo lubię pokrzywę wprawdzie już przetworzoną, mam nadzieję, że z tymi nie będę musiała zrobić podobnie. Zakupiłam dwie roślinki, na razie bardzo do nich podobne.
Kocimiętka Sweet Dream
Blue Dragon
Jeszcze jedna nowość szałwia Madeline.
przyszłam sobie pooglądać i powzdychać do Gumballowej rabaty
nacieszę nią oko i wracam do pracy
a ta szałwia omączona piękna... ona jest zwarta czy się pokłada np po deszczu... ja mam szałwię różową niestety nie pamiętam odmiany ma piękne różowe kwiaty ale krzak się po prostu kładzie na rabacie...
Iwonko, wszystko nadrobiłam. Pięknie masz. Firletką i ja się zachwyciłam, tej nie znałam. I buczki podziwiałam. Ale współczuję Ci codziennego podlewania.
Wieści mam co do trawki. No zwiodła mnie bardzo, w ubiegłym roku osiągnęła ok. 40 cm, więc poszła na przód rabaty, a teraz? Teraz dobija do 85 cm! Widzę, że i Ty ją dałaś na przód rabaty - czeka nas zatem przesadzanie.
Mirellko, dzięki wielkie za odwiedziny i to nie tylko na wątku Bardzo się cieszę, że mieszkamy tak blisko. A szałwia, no cóż, też ją uwielbiam, ale sama widziałaś, muszę tę rabatę czymś dopełnić i wtedy będzie jeszcze lepiej.
Hej Martuś - macham zza miedzy
Nareszcie założyłaś swój wątek
Ogród masz bardzo ładny, a to co chcesz zmienić sprawi, że będzie cudny
Ta Twoja szałwia jest the best
Szkoda to by było jakbyś tego nie wiedziała i na wiosnę była zawiedziona. A tak, wiosną możesz sobie posiać i mieć za darmo Tylko chyba wcześnie to trzeba zrobić bo moja siana w kwietniu zakwitnie gdzieś w sierpniu dopiero
W zeszłym roku też kupowałam rozsadę bo to szałwia jedyna w swoim rodzaju. Podobną sympatią darzę tylko jeszcze muszkatołową
Karola, dzięki za wszystko. Pamiętaj wrócić po naczynia, kocimiętkę i... Nie pamiętałaś i ja zapomniałam - szałwia muszkatołowa W weekend sobie zabierzesz
Pół hektara piasku chcesz? Zamienię na 1000 metrów dobrej ziemi
Madżen, machniom
twoja stipa w tym roku mnie zabija...
Dziewczyny, naprawdę nic jej nie robię.
jak ją sadziłam to mieszałam rodzimą ziemie (jak robiłam dołek) ze zwykłą uniwersalną z worka w taczkach - i tyle
fajnie że się wam podoba
Hogata, to sesleria jesienna - szałwia jest za niska do niej ale juz mam zamówioną wyższą
Wspaniale Ci wszystko kwitnie! Z przyjemnością ogląda się zdjęcia z tak dorodnymi roślinami jak u Ciebie
Szałwia i mnie zauroczyła. Może pamiętasz jakie masz odmiany?
Pozdrawiam