Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

Kasik 22:51, 21 cze 2015

Lawenda poszalała, oj poszalała, no i zapewne zabójczo pachnie.

Szałwie są piękne- w tamtym roku kupiłam, ale je zamęczyłam właśnie w lawendzie. Pare dni temu kupiłam 20 sztuk dodałam swoje trzy co sie ostały i poszły na nowa rabatkę. Poczekam na efekty jak u Ciebie

Pozdrawiam

mira 13:36, 22 cze 2015

Piękny łan lawendy, no i te szałwie - też muszę się zabrać za dzielenie.

Hortensja pnąca urośnie Ci w cieniu - to dla niej lepsze stanowisko niż slońce - w słońcu musi mieć więcej wody no i ma liście jasne a w cieniu piękne mocno zielone. Pierwsze 2 lata może rosnąć bardzo slabo ale potem przyspiesza. Musisz posadzić w miejscu przemyślanym przy mocnej podporze bo przesadzanie raczej tu nie wchodzi w grę.

pozdrawiam

a! żylistek sliczny też go mam i lubię
eliza3 17:51, 22 cze 2015

Bogdzia napisał(a)
Szałwia i żylistek imponujące. Jukki też bedą imponujace jak zakwitna. Pozdrówka.

Jak zwykle czekam na juki, uwielbiam jak kwitną, są takie egzotyczne.
eliza3 17:55, 22 cze 2015

Sebek napisał(a)
Takiej lawendy to ja dawno nie widziałem - ale cudo!!!

Lawenda to ostatnio moja miłość. Zawsze pięknie wygląda, nie pokłada się i rośnie tam gdzie inne rośliny nie dają rady, no i nie trzeba biegać co chwila z konewką
eliza3 18:03, 22 cze 2015

Kasik napisał(a)
Lawenda poszalała, oj poszalała, no i zapewne zabójczo pachnie.

Szałwie są piękne- w tamtym roku kupiłam, ale je zamęczyłam właśnie w lawendzie. Pare dni temu kupiłam 20 sztuk dodałam swoje trzy co sie ostały i poszły na nowa rabatkę. Poczekam na efekty jak u Ciebie

Pozdrawiam

Lawenda i szałwia podobne kolorystycznie, ale lepiej im osobno.
Lawenda nie lubi konkurencji, dlatego dałam jej dużo wolności pod południowym murem, odwdzięczyła się.
eliza3 18:07, 22 cze 2015

mira napisał(a)
Piękny łan lawendy, no i te szałwie - też muszę się zabrać za dzielenie.

Hortensja pnąca urośnie Ci w cieniu - to dla niej lepsze stanowisko niż slońce - w słońcu musi mieć więcej wody no i ma liście jasne a w cieniu piękne mocno zielone. Pierwsze 2 lata może rosnąć bardzo slabo ale potem przyspiesza. Musisz posadzić w miejscu przemyślanym przy mocnej podporze bo przesadzanie raczej tu nie wchodzi w grę.

pozdrawiam

a! żylistek sliczny też go mam i lubię

Dziękuję za odpowiedź w sprawie hortensji. Właśnie zwolniło mi się miejsce w cienistym miejscu. Chciałabym ją puścić po podkrzesanej jodle, ale nie wiem czy nie będzie jej za sucho i czy to będzie dobrana para.
eliza3 18:15, 22 cze 2015

Coś na ząb.

zawitka 09:47, 23 cze 2015

Ela-- dziś nie dam rady ale napisz do mnie na pw że chcesz bodziszka daj adres to Ci wyślę ale w przyszłym tygodniu Dopisuję bo wcześniej nie zdążyłam .Ela Bodziszek chyba jest taki cudny bo z rozsady .
Kindzia 18:33, 23 cze 2015

Kiedy szałwie można dzielić? Mam różowe od Finki, nie masz takich, to krzycz kiedy, podzielę się z Tobą.

Lawendę masz boską!!! Ale busz!!! Moja jeszcze trochę. Może Twoja ma cieplej od ściany budynku i dlatego wcześniej. Ale jej tam dobrze u Ciebie! Pięknie wygląda!!!
eliza3 18:40, 23 cze 2015

zawitka napisał(a)
Ela-- dziś nie dam rady ale napisz do mnie na pw że chcesz bodziszka daj adres to Ci wyślę ale w przyszłym tygodniu Dopisuję bo wcześniej nie zdążyłam .Ela Bodziszek chyba jest taki cudny bo z rozsady .

Zawitko, bardzo dziękuję adres już podałam