jestem pod wrażeniem tych hortensji... nie z powodu ich urody ale że przetrwały Przesadzałam je jak już miały pąki więc wziełam poprawkę na to że nie przezyją, a one wzieły i się przyjeły
Danusiu a ja właśnie byłam u Ciebie i pisałam to samo ale zadzwonił telefon i zrezygnowałam z pisania bo musiałam pogadac. Mnie tez wiele radości sprawiła rozmowa z Tobą ( i wspólne moczenie nóg
;).Miło się rozmawiało i mam nadzieję że jeszcze będzie podobna okazja by się spotkac..
szałwia po ścięciu przekwitłych kwiatów ponownie zakwitła
macierzanka w gazonach zaczeła się rozrastać
i nówki posadzone RH i śliwa, muszę chyba jeszcze dokupić dwa RH
Witaj
Zaczęłam podczytywać Twój watek i tu mnie wcięło!!
Pięknie!! moje kolory!!
Nie moge sie napatrzeć na bodziszki!! A co to takie po lewej stronie niebieskie kłosy?
Przetacznik ?szałwia?
Między bodziszkiem a piwonią- hosty?
jeszcze raz powiem -piekna kompozycja! gratuluję.bedę czytać dalszy ciąg!.Pozdrawiam
Oj jakie cuda u Ciebie!!!! Podziwiam i serdecznie pozdrawiam m
Dziękuje za pozdrowienia Moniko.Jakie tam cuda ,ot przy skromnych nakładach finansowych powoli realizowane marzenie o miejscu do wypoczynku.Ale dziękuje jedynie mogę sobie przypisać podziw do wytrwałości ,pracy w nim już 20 lat.
popatrzyłam i wtrącę się ) najpierw bym wyciągnęła zza drzewa i drabiny bukszpana bardziej do przodu, może nawet w to miejsce gdzie obecnie masz irysy bo nie będzie go widać jak rabata zarośnie. Może tam od tyłu dasz irysy? ale żeby się wychylały ) ja bardzo lubię irysy i mam ich już sporo i napewno będą u mnie )
Jak róże to koniecznie musi być lawenda (jak dla mnie oczywiście)
a do tego A. mollis )
Szałwia pięknie i dość wysoko rosnie, ale np. w tej chwili ścięłam ją i wygląda nieciekawie ) sugeruję nie sadzić na pierwszym planie ale warto ją mieć
Ostatnio bardzo lubię czerwień w ogrodzie,uważam ,że przecudnie odbija od soczystej zieleni i daje taką wyrazistość w ogólnym widoku.Zresztą trudno by mi powiedzieć jakiego koloru kwiatów nie lubię,bo lubię wszystkie,dlatego u mnie taki misz masz bez patrzenia na kolorystykę na rabatach.
Napatrzę się na Twoje begonie, moich już nie ma. Piękne kwiaty, tylko to miejsce dla nich zimą nie zawsze jest. Lubię też rudbekie jak Twoje te żółte z wypukłym czarnym oczkiem. Posiałam różowe, i teraz muszę poczekać do przyszłego roku, żeby zobaczyć.