Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

monteverde 23:26, 03 paź 2012

ja też Colette piękna a zresztą wszystkie
Joaska 09:01, 04 paź 2012

AniaDS napisał(a)
Na dobranoc:

Billet Doux

Cudna ta róża,
ło matko ja jeszcze róż nie mam (dopiero czekam na dostwę) ja nawet ogrodu nie mam a juz sie chyba zaraziłam różomanią i notuje co ładniejsze w notesie z dopiskiem (do kupienia )
Kindzia 09:29, 04 paź 2012

Wszystkie piękne, ale najbardziej lubię takie

Miłego dnia
MilenaP 09:47, 04 paź 2012

Witaj Aniu u Ciebie jak zwykle cudne różyczki
andziulka 21:59, 04 paź 2012

Aniu, róże mogę oglądać godzinami. To Ty mnie zaraziłaś miłością do róż Planuję kolejne zakupy w przyszłym roku Teraz będę szukać w kolorach różowych
EPODLAS 22:00, 04 paź 2012

Aniu, nie tylko pięknie róże u ciebie rosną, ale chyba je kochasz bo pokazujesz je pięknie. Wyglądają jak "żywe", szkoda że nie czuje ich zapachu.
AniaDS 12:49, 06 paź 2012

reni napisał(a)
padam z zachwytu

AniaDS 12:51, 06 paź 2012

irena_milek napisał(a)

takie cudeńka, to tylko tu i jak słysze nastrój lepszy po otrzymaniu paczki

Tak, tak
Dostałam miskanta, iryski, piwonie i oczywiście róże.

Aguś, lovam Cię .
AniaDS 12:55, 06 paź 2012

asc napisał(a)
Aniu.. róze cudne

Sorki, że nawet dłużej na nich oka nie weiszę, ale ..... wpakowałąm siew pracę , z którą sie niewyrabiam.. i przekichane na maksa......... obiecuję nadrobię wszytko... Nie odpuszczę sobie tego... wkońcu zbieram w sobie miłosć d oróż, a gdzie jej szukać jak nie u Ciebie

Ja w sprawie muchy.. jak atakuje to potrafi zniszczyć wszystko...w każdym miejscu w ogrodzie..... przez przypadek przesadzałam drzewko, a pod nim miałąm miniaturowe narcyze.. i zauważyłam że w cebulce jest dziura z brrr i cebula zgniła w środku... wiec szybko internt..a tam przeczytałam o muchach.... Przekopałam cały ogród sprawdzajać w każdym miescu gdzie miałam narcyze.. to mucha....... uchowałą sietylko 1 kępa w jednym oddalonym fragmencie ogrodu, a cebulki miałąm posadzone wszędzie, w całym ogrodzie, a ogród ma 29 arów..... Muchom to nie przeszkadza.. ostatnie 2 lata niestety podlewam środkiem o nazwie Bi.. trzeba tylko uważąc bo szkodliwy dla pszczółek i robć z to z głową.. ale skuteczny sposó....w tym orku podlałąm tylko 1 raz. stwierdzajać, że może po problemie. Ale za rok profilktycznie raz podleję by te muchy jak wlecąto zzdechły na amen i nie złozyły jaj.

Ot i wiem dlaczego tu nei zagladam ten wątek tęz mi odklikało i zginął z obserwowanych.....

Aneczko, dziękuję Ci za rady :*.
Rozmawiałam dzisiaj z osobą, która twierdzi, że jeżeli raz się to zdarzyło, to sie będzie powtarzac, jeżeli nie będzie ciagłej ochrony.
One muszą działac gdzieś w pobliżu.
Tym sposobem ja jednak zrezygnuję z narcyzów.
Ale powiem Ci, że nie pomyślałabym, że takie paskudztwa moga istniec, żeby wszystko zniszczyc?

AniaDS 12:56, 06 paź 2012

Bogdzia napisał(a)
Poogladałam u Ciebie piekne róże i serdecznie pozdrawiam.

Również pozdrawiam Bogdziu