Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Gardenarium 07:42, 06 paź 2012

Słoneczka dzisiaj życzę po tym nocnym wianiu

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 07:49, 06 paź 2012

Pączkujące bukszpany na poprawę humoru. Dziś pod furtką utknęła brązowa hortensja. a z góry myśleliśmy że to jeż się zaklinował...Ależ galopowałam na dół, żeby go uwolnić

Instagram Ogrodowiska
malwes 09:08, 06 paź 2012

Piękne ujęcie, tyle tam słońca w tych liściach bukszpanowych i tych w tle.
Danusiu - a kim Ty chciałaś być jak byłaś dzieckiem? Miałaś już chyba wtedy zdolności do wszelkich artystycznych prac? (rysowanie, malowanie, wyszywanie, szycie ubranek lalkom czy coś takiego?)
vita 09:34, 06 paź 2012

Ciekawe pytanie, odpowiedź nas może zaskoczyć.
Danusiu, jak starzeją się przedmioty z polerowanego metalu?
Pewnie nie korodują i lśnią ciągle? Zimą mogą dać po oczach! Agastache piękne, wiesz może gdzie mozna je kupić u nas?
Klamber 12:00, 06 paź 2012

Danusiu, dziękuję za odwiedzinki, wpadłem zobaczyć jesień u Ciebie a tu same zakupy. Zakupa fajne ale dla czego nie widać Twoich pięknych miłorzębów, na pewno już są złociutkie. Pokaż nam je.
Vito, nierdzewka jak sama nazwa wskazuje nie koroduje i zawsze będzie się świecić a mosiąc po kilku dniach ściemnieje a po następnych kilku już będzie brązowy a jeszcze później zielony.
Madzenka 12:01, 06 paź 2012

Gardenarium napisał(a)
Słoneczka dzisiaj życzę po tym nocnym wianiu

Zaklinanie słoneczka przyniosło efekt U nas pieknie świeci i idę skończyć sadzenie cebul !
Milka 12:05, 06 paź 2012

śliczne słoneczko, i jak fajnie zaczarowało, bo juz nie wieje i cud pogoda
Ginger 12:38, 06 paź 2012

Gardenarium napisał(a)

Danusiu , można teraz przesadzać hortensje ? chodzi dokładnie o Anabelke która już przekwitła. Wiosną posadziłam 2 obok siebie i mają za ciasno i już dla jednej znalazłam inną miejscówkę

Można, podlej obficie przed i po posadzeniu.

Dziękuję
AniaDS 19:35, 06 paź 2012

Gardenarium napisał(a)
Zimą będzie za późno, jutro szybka akcja - ogródek w trzy dni, projekt w godzinę Mam powera?

Takie rzeczy to tylko Ty Danusiu, trzymam kciuki .
Gardenarium 20:05, 06 paź 2012

malwes napisał(a)
Piękne ujęcie, tyle tam słońca w tych liściach bukszpanowych i tych w tle.
Danusiu - a kim Ty chciałaś być jak byłaś dzieckiem? Miałaś już chyba wtedy zdolności do wszelkich artystycznych prac? (rysowanie, malowanie, wyszywanie, szycie ubranek lalkom czy coś takiego?)

Jak miałam 14 lat od razu wiedziałam, że chcę być ogrodnikiem, uprawiać kwiaty opiekować się nimi.

Po tacie mam talent do szycia. Lalkom owszem, ale od 14 roku życia szyłam sobie i mamie wszystko, nawet płaszcze, umiem robić na drutach, żakardy, ażury, warkocze, po prostu wszystko co najtrudniejsze nawet z 3 kolorów naraz, umiem haftować. To się przydało w czasach kiedy nic nie było.

Ale też znam się na sprawach budowlanych, budowałam pierwszy dom mając 19 lat.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies