Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Madzenka 11:54, 06 paź 2012

asc napisał(a)

Pobiegałabym sobie boso po twoim trawniku

Szkoda, że jezdzisz tylkko służbowo do stolicy...... jak drogi Cie zawieją w nasze rejony pozwolę Ci pobiegać do woli....... warto Aczkolwoiek Twój trawnik malutki, ale daje podobne doznania

Aniu obiecuję sobie jakąś delegację w Twoje okolice załatwić
Mam jednak nadzieję źe:
- dojedziesz zgodnie z obietnicą do Wroclawia
- spotkamy sie na nartach w Kotlinie Kłodzkiej

A do stolicy wpadam zawsze jak po ogień ... To prawie jak walka o ogień ...
Milka 12:15, 06 paź 2012

barbara_krajewska napisał(a)

Bomba!!!
A których masz najwięcej?))

boskie i ile!! jak się nasieją, pisze się w kolejce!
miłego dzionka
AniaDS 16:35, 06 paź 2012

Ja też, szczególnie na białą z grzyweczką
eliza3 16:54, 06 paź 2012

Piękne jeżówki, ale kolekcja... wszystkie urodziwe i pomyśleć, że kiedyś nie zwróciłabym na nie uwagi...
an_tre 19:56, 06 paź 2012

asc napisał(a)

M poszedł na grzybobranie na ogrodzie... i są dwa nowe Dwa kozaczki
Fotki bokiem, ale wrzucane na gorąco

oglądałam te fotki kilka razy i zawsze wywołują uśmiech
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Mala_Mi 20:11, 06 paź 2012

Marzena2007 napisał(a)

Pobiegałabym sobie boso po twoim trawniku

Szkoda, że jezdzisz tylkko służbowo do stolicy...... jak drogi Cie zawieją w nasze rejony pozwolę Ci pobiegać do woli....... warto Aczkolwoiek Twój trawnik malutki, ale daje podobne doznania

Aniu obiecuję sobie jakąś delegację w Twoje okolice załatwić
Mam jednak nadzieję źe:
- dojedziesz zgodnie z obietnicą do Wroclawia
- spotkamy sie na nartach w Kotlinie Kłodzkiej

A do stolicy wpadam zawsze jak po ogień ... To prawie jak walka o ogień ...

No to Ty mnie trzymasz za słowo, a ja Ciebie
Na nartki sie wybieram..... twardo ...........

Dziś posadziłam troche cebulek.. i co????????? Kupiłam za mało....... i teraz mam dylemat....... dokupić i dosadzić czy inaczej zagospodarowac...grr...... Brakło też etykiet do podpisywania cebul.. bo ja w odróżnieniu od zasad panujących na ogrodowisku kupowałam po kilkanaście szt. Ale głowka pracuje i znalazłam etykiety zastępcze...... po spotkaniu ogrodowiskowym....... M się smieje że zrobiłam grządki dla głodomorów.... głody podchodzi, czyta menu i bierze łychę i się pożywia.... foto robione już lampą.....
Mala_Mi 20:16, 06 paź 2012

Aniu DS i Irenko .. tak jak też pisze Finka... jeżówki odmianowe nie rosiewają sie, ale bedę bacznie obserwować i nie bedę pielić..... (korą sypnę) i jak tylko się uda.. to macie u mnie wszystkie siewki I Basia też

Jako, że wiało, ale było słonecznie pofociłam troszkę.... i znów Was pomęczę......
To są moje Maryśki.. już pokazywaąłm..ale jakie to wysokie widać dopiero z "miarką" obok........ chciałąm je usunąć, ale M sprzeciwa siekategorycznie, mogę przemeblowac cały bylinowy, ale Maryśki muszą sie zostac..... wysokosc min.3,5 m kładą się na wietrze i wszytko w okolicy połamane........ ale muszą sie zostac......
Mala_Mi 20:20, 06 paź 2012

eliza3 napisał(a)
Piękne jeżówki, ale kolekcja... wszystkie urodziwe i pomyśleć, że kiedyś nie zwróciłabym na nie uwagi...

Może nie do każdego ogrodu pasują, ale ... to żelazny repertuar do ogrodu..... długo kwitna i nawet jak przekwitna to koszycczko ozdobne zimą.. ma to znaczenie na rabatach bylinowych, gdzie robi sie pusto....
Ale jeszcze jest pełno....... mój wsiowy ogród........ nawet nie weim z któej strony go ugryźć do przemeblowania..... busz, dżungla i szwarc mydło i powidło......
Bogdzia 20:20, 06 paź 2012

Strasznie straszliwie wysokie te Maryśki.
an_tre 20:21, 06 paź 2012

asc napisał(a)
Aniu DS i Irenko .. tak jak też pisze Finka... jeżówki odmianowe nie rosiewają sie, ale bedę bacznie obserwować i nie bedę pielić..... (korą sypnę) i jak tylko się uda.. to macie u mnie wszystkie siewki I Basia też

Jako, że wiało, ale było słonecznie pofociłam troszkę.... i znów Was pomęczę......
To są moje Maryśki.. już pokazywaąłm..ale jakie to wysokie widać dopiero z "miarką" obok........ chciałąm je usunąć, ale M sprzeciwa siekategorycznie, mogę przemeblowac cały bylinowy, ale Maryśki muszą sie zostac..... wysokosc min.3,5 m kładą się na wietrze i wszytko w okolicy połamane........ ale muszą sie zostac......
Rzeczywiście okazałe szkoda by było się ich pozbywać
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies