Viwo ..Jak lubię do Ciebie zaglądać ...robisz śliczne zdjęcia ze swojego ogrodu miód na serce....hortensji to Ci zazdroszczę ale pozytywnie...wspaniałe ...róże trawy przepięknie rosną ...wyobrażam sobie Twój ogród przeglądając kolejne strony ..w realu musi być jeszcze piękniej...pozdrawiam..
Gratuluję 100 -nej strony....moja różyczka dla Ciebie...
Danusiu, grasz ze mną w "czerwone"? Byłam zaciekawiona, że przeoczyłam, ale nie znalazłam. Błękit hortensji, werbeny tak, ale czerwień u Ciebie... Chcę ją zobaczyć, ale gdzie szukać?
Bożenko, przymierzamy się do Skierniewic w sobotę 15-go...
Pozdrawiam w bieli i błękicie, z drobnymi akcentami czerwieni.
Kupiłam trawki na osiedlowym targowisku, teraz mam problem z ich identyfikacją. Pani, która sprzedawała nie znała nazw, kazała na syna czekać, a ja nie miałam czasu. Ale ładne są, więc kupiłam. Rozsadzę, bo są duże.
Trawka nr 1:
Trawka nr 2:
Nr 1 to Carex testacea "Praire Fire"
Druga to Carex elata "Aurea" - chociaż jakieś paski ma więc to może być inna odmiana np. "Knightshayes"
Jedna rabata skonczona. W najblizszym czasie będe sadziła żywopłot, jak tylko będzie mozna kopać, bo drzewka bedą z runtu ( Smaragdy, Serby i choiny kanadyjskie). Chciałąbym też przesadzić brzozę Youngi. Zasatanawiam się gdzie i myslę też jakie drzewo posadzic z drugiej strony tarasu. wklejam zdjęcia i dorzdźcie cos.
Taki widok z daleka. Tam gdzie jest tymczasowy płotek ma być ekran z cisa, a przed nim w srodku planowałam posadzić jakies drzeko ( moze cos z bordowymi listkami, myslałam też o wisni Umbra...., a początkowo chciałam tam przesunąć tą brzozę) ???
To zdjęcie z tarasu, chciałabym, aby t drzewko fajnei się prezentowało, bo bedzie widoczne z tarasu. Jeszcze inne foty.
Bedzie widoczne za tą sofa wiklinową i na tle Smaragdów, dopiero trochę dalej będą 3 choiny i Serby.
dodam jeszcze wstepny plan ogrodu.
Na planie miejsce to oznaczone jest nr 3. Trochę ulegnie zmianie,, szczególnie prawa strona.
Tam gdzie jest nr 5 tez jakies fajne drzewko chce posadzic.????
pilates ! dla brzucha i postawy .... to coś dla mnie!!!! a ja się na jogę zapisałam, och ....
z jogą próbowałam ale oni tam strasznych rzeczy wymagają ... ... chytrze sobie wymyśliłam, że uelastycznię się na pilatesie i potem na jogę ... przy mojej frekfencji ćwiczenia w ogóle na jogę trafię jako najstarsza z ćwiczących w historii
oj tam, oj tam! ja sobie pochodzę, a co! choć nie wiem czy dam radę..... skurcz mnie ostatnio złapał, ale pan zapalił w kominku (to raz), ma być niania do dzieci (to dwa) i to dwa mnie baaardzo przekonuje, bo co ja z moim łobuzem bym zrobiła....
Iza, grunt to robić cokolwiek
Chwalą cie tu i chwalą
Takie sobie te buszkpaniki z miskantami
Takie widoczki wszędzie ......... będą za rok!!!! Pokopiujemy Cię starsznie!!!!
Potworze jak możesz ukrywać takie zakątki!!!!! Idę storpedować Twój wątek z prośbą o zdjęcia
Marzenka...sama targałaś te bukszpanki! a cała rabata - pomysł Danusi ja za nic bym tego tak nie wymyśliła..... ! i kopiujcie ile chcecie, wszak po to się tu chwalimy swymi ogrodami
pilates ! dla brzucha i postawy .... to coś dla mnie!!!! a ja się na jogę zapisałam, och ....
z jogą próbowałam ale oni tam strasznych rzeczy wymagają ... ... chytrze sobie wymyśliłam, że uelastycznię się na pilatesie i potem na jogę ... przy mojej frekfencji ćwiczenia w ogóle na jogę trafię jako najstarsza z ćwiczących w historii
Chyba znalazłam sama perłówkę ALe opowiedz coś o niej.
Jeszcze ta mi się podoba, co to za trawa?
Agnieszko perłówka jest śliczna, dość wcześnie odbija po zimie - wtedy jest zieloniutka. Teraz jesienią jest już przebarwiona - żółto -zielono-czerwona. Wadą (a może zaletą?) jest to, że się rozsiewa. Ale i tak z niej nie zrezygnuję. Na tym drugim zdjęciu jest polecany przeze mnie śmiałek darniowy.
Kraniu,czekam na nowe zdjęcia twojego ogrodu i pozdrawiam Cię
Maju ja również Cię bardzo serdecznie pozdrawiam. Mam popsute dwa aparaty, ale coś wymyślę i będą nowe zdjęcia. Zapraszam Cię też na relację ze spotkani objazdowego, bo tam jest dużo zdjeć z mojego ogrodu: https://www.ogrodowisko.pl/watek/2291-spotkanie-wrzesien-2012-u-kraanii
ozz witam Cię serdecznie i obiecuję,że przy najbliższej okazji pokażę i opiszę swoje trawki.