Dziś było pielenie i porządkowanie rabat.
M. też przy pracach gruntowych. Niektóre chwasty tak zapuściły korzenie, że musiałam użyć męskiej siły wyposażonej w szpadel i widły amerykańskie. Spisał się nieźle, bo aż Go sąsiadka pochwaliła
Cebulki tulipanów kupione luzem czekają na stosowny moment. Podzielone na grupy, opisane, ...
To już wrzesień U mnie ładnie się zaczął Pogoda typowo działkowa, świeci słoneczko, bez upału... (...)
Piękna ta krokosomia, w sporą kępkę się już rozrosła
Moja jeszcze wątlutka, ale z pewnoscią w roku przyszłym bogatsza będzie, o ile dobrze przezimuje
Jolu, Ty ją wyjmujesz z ziemi na okres zimy?
Wyjmuję, bo ubiegłe lata zostawiona w gruncie wiosną nie dała znaku życia ... Widuję w przydomowych ogródkach zostawione na zimę i nawet nie przykryte... Ale w ogródkach pomiędzy domkami jest na pewno cieplej niż na moim wygwizdowie. Basiu radze więc wykop, żebyś mogła się nia cieszyć w przyszłym roku
Jolu piękna montbrecja,czyli cynobrówka,tylko u Ciebie jakaś bardziej czerwona....
Sprzyjała nam dziś pogoda.......zebrałam maliny ,przedostatnie ogórki, z sąsiadką poplotkowałam przy kawie,i przedpołudnie zleciało. Teraz wieczór z wnukiem,bawimy się w sklep warzywniczy,Ważymy, przesypujemy i sprzedajemy,oczywiście on dla mnie.
A jutro ,jak nie będzie deszczu.......las.
Pozdrawiam.
W rzeczywistości jest może bardziej pomarańczowa. A w zeszłym roku miałam tez żółtą
Niestety chyba się nie uchowała
A szkoda ...
My z M. tez pracowaliśmy z przerwą na grillowaną kiełbaskę, byczenie się na leżaku, kawkę i pogaduszki przy płocie