Witam, dzisiaj dzień upłynął na sadzeniu, a inwestorom na poszukiwaniach dużych drzew. Wczoraj była wycieczka i dzisiaj ze mną..i mamy. Pięknego buka na front. klona, brzozę i żółtą kulę z cisa.
Na ulicę zaś kilka wiśni kulistych Umbraculifera. Wróciliśmy o 16.30. Dzień pracy miała się ku końcowi, ale w ogrodzie miłorząb zmienił miejsce i przybyło kolorów.
Drzewko to oczywiście magnolia Betty lub Susan nie umiem odróżnić to moje najukochańsze drzewa w ogrodzie
Anitko runianka jest za bukszpanami, okala kąt z drugiej strony, już się ładnie rozrosła i czekam na ożywienie rozplenic -to druga strona rabaty za bukszpanami. Jeszcze na tych zdjęciach jest mała ale teraz juz się rozrosła zarówno runianka jak i rozplenica.
Na tym zdjęciu widac jak rozplenica ożyła 1 z 6 szt... Posadziąłm już kolejne, a ta duża zastąpi madżenkowego potwora
Wczesnie kobea Ci zakwita
Ja już drugi rok wyhodować jej nie potrafię Nie mam pojęcia, co robię nie tak...
Podziel się Aniu instrukcją uprawy
Basiu moje kobee kwitną może dlatego, że:
- wysiałam je pod koniec marca, stały na parapecie w domu
- do pojemników na dwór wysadziłam na początku maja
- stoją w słonecznym miejscu, pozbawione przeciągów,
- podlewam je nawet 2x na dzień wodą deszczową lub z jej braku odstałą w starej wannie
- co drugi dzień karmię odżywką dla kwitnących,
- nie rosną w gruncie tylko w pojemnikach i kwitną
Jedna stoi pod domem między oknami, a drugą postawiłam przy wierzbie obok pojemnika komunalnego na odpady, żeby złagodzić widok i pozwoliłam jej się piąć po wierzbowych gałązkach. Jak już wcześniej pisałam wysiałam białe i fioletowe, kwitną obie, chociaż fioletowa ma mniej pąków. ot i cała tajemnica
No to żeś sie z Sylwią zsynchronizował.....
Ale mam jeszcze trzy duże kule bukszpanowe, takie trochę łyse, chyba tam te carexy przerzucę. Pomyślę nda Waszą koncepcją.
Choć raz się z Sebkiem telepatycznie dogadałam Kule bukszpanowe możesz również podsadzić hakonechloa ... tutaj zdjątko ...
a gdzieś mi zniknęło.... w czasie poprawiania błedów
Nie mam takich dużych przerw pomiędzy bukszpanami a hakone duże. Ale jutro pofocę i pomyslimy gdzie je upchnąć