Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Magdalenka 16:59, 02 sie 2012

Do góry
Moja 2 latka i jej młodsza koleżanka ...w donicy nastąpiły delikatne zmiany ... M. Variegatus został wykopany a jego miejsce zajęła druga lime ...będzie mini szpaler ...pod hortensjami jest hakone ... ...czerwona pelargonia należy do sąsiadki ... szkoda , że nie biała

i druga strona tarasu ...

MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 16:40, 02 sie 2012

Do góry
Na dowód - gęsiówka co miała być trawnikiem!

MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 15:57, 02 sie 2012

Do góry
Dodam jeszcze jedno - jest to ogród także za MIKRO oszczędności, więc będzie w nim dużo patentów i wynalazków.

Funkcję nawierzchni spełniała u mnie wysłużona roleta bambusowa, aczkolwiek teraz udało mi się zdobyć materiał z prawdziwego zdarzenia:

podejście pierwsze - NAWIERZCHNIA (z odzysku, leżała nieużywana przez nikogo)

Profesjonalna izolacja od podłoża:

Powalający efekt końcowy (roletę ,,dobiję" jakoś inaczej)
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:54, 02 sie 2012

Do góry
a ta uparcie nie kwitnie, a dostała wszystko!! mozga od Eli buja!

chcemy drewno wybielić olejmi lub woskami, bo doczytałam, że biały Sadolin żółknie
Lecę w kulki... 15:51, 02 sie 2012

Do góry
Diana napisał(a)

...no i zaległy bruk
Bruk jak bruk...nic specjalnego w moim przypadku...

teraz cała sylwetka

CUDNIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

o rany, jak pomysłowo i pięknie
Moje roślinki 15:47, 02 sie 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)

Kolory lata na zimowe dni

Hej ! Piękne dalie i te przetwory zazdroszczę pozdrawiam M

wszystkie piękne kolory i na zewnątrz i w słoju
Moje roślinki 15:46, 02 sie 2012

Do góry
A to dzisiejsze zbiory

Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 15:45, 02 sie 2012

Do góry
Mój stożek z dnia na dzień ma się gorzej... psikanie Topsinem nie pomaga
Ta dziura to po wycięciu zupełnie brązowych o suchych pędów...
Help!

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:44, 02 sie 2012

Do góry
cudne są, szkoda, że nie pachną limki

Ogród w budowie - nieustającej 15:43, 02 sie 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)

u Ani może się dowiem coś dokładniej na temat drinka

Irenko droga, nie spotkamy się u Ani, bo ja już od dawna wiedziałam, że jutro wyjeżdżam na krótkie wakacje, więc nawet nigdzie nie wspomniałam że się wybieram. Ale będę z Wami duchem, a Ell poproszę jeszcze o pozdrowienie Was wszystkich jeszcze raz ode mnie.
Przepis na Pimms dla Ciebie:
Bierzemy dużą szklankę, nalewamy ok. 1/4 Pimms'a, czyli takiego angielskiego likieru, u nas do kupienia w internetowych sklepach typu "świat alkoholi", do tego dodajemy kostki lodu, plasterki cytryny, limonki, zielonego ogórka, albo zamiast ogórka - maliny, truskawki, brzoskwinie, jabłka. Zalewamy do pełna Mountain Dew i pijemy przez słomkę. Oczywiście dobrze jest gdy Pimms i Mountain Dew wcześniej stoi w lodówce.

bardzo dziękuję, za przepis, wpisałam w kajet szkoda, że nie będziesz, ale wiadomo jak jest
jednak mimo trudności, tę skarpę po bokach schodó obsadziłąbym rioślinami, a nie trawą, najwyżej zrobisz to za rok, może i pomysł lepiej się wyklaruje
miłego odpoczynku
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:40, 02 sie 2012

Do góry
3 lata temu brzoskwinia była łysym patyczkiem. Nie do pomyślenia, ale ona rocznie ma ponad 1m przyrostu!
Posadziłam ją bez sensu, bo od południowej strony domu, by miała ciepło, ale w świetle okna

Okna w kuchni praktycznie nie widać w tym roku

Brzoskwinia musi odejść Mimo owoców - ma ich sporo, nadal niedojrzałe... ciekawa jestem kiedy będą i czy będą smaczne?

Wymyśliłam jednak, że zetniemy najpierw połowę drzewa - chyba możemy? Przeżyje tę operację?

Część z lewej strony do ścięcia... czy prawa mimo pochylenia da radę?
To co kocham :) 15:37, 02 sie 2012

Do góry
Są jeszcze mniej szkodliwe dla ogrodu zwierzaki kotek SERDELEK i królik ZOŚKA
To co kocham :) 15:37, 02 sie 2012

Do góry
WITAM.Ogród jest moją wielką pasją ale też kocham zwierzęta.Ze swojego doświadczenia wiem że ciężko pogodzić miłość do ogrodu z miłością do zwierząt ale można. Moje szkodniki tak je nazywam nauczone są załatwiać swoje potrzeby na spacerze gorzej sprawa wygląda z polegiwaniem w rabatkach i to w moim przypadku muszę kontrolować.Zwierzaczki moje istotki rozumne psocą właśnie wtedy gdy nikogo nie ma w ogrodzie a gdy ktoś się pojawia to oczywiście nie one i patrzą tymi oczkami żeby nie krzyczeć ale kocham te moje urwisy oto one; 16 letni owczarek niemiecki-ROKI, 2 letni bernańczyk-DODA i york MAJA

To co kocham :) 15:36, 02 sie 2012

Do góry
I jeszcze kilka......

I hortensja co roku kwiaty ma olbrzymie

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:32, 02 sie 2012

Do góry
lenka napisał(a)

A w przyszłym roku i ja sobie takie narzędzia zafunduję

Danusiu a co to za trawka ta żółta?

Pozdrawiam serdecznie

Danusiu, czy trawka, o którą pytała Lenka to może carex testacea? Mnie ona także się bardzo podoba.

A ogród niezmiennie zachwycający! Każdy zakątek, szczegół, roślinka inspirują. Wspaniale się go ogląda.

Szkoda tylko, że nie będzie zdjęć z ogrodu z lustrem , ale rozumiem siła wyższa.
Miniaturowy ogródek 15:30, 02 sie 2012

Do góry
GabiK napisał(a)
I donice w ogródku:

Jedna z głów zmieniła fryzurę. Surfiniom było za ciasno:

Gabik, a co ta głowa taka zamyślona...?
a może rozmarzona..

Śliczne donice w ogródku A przedogródek w kontraście kolorystycznym!
MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 15:27, 02 sie 2012

Do góry
Ten wątek powstanie ku pocieszeniu serc,
tych wszystkich ogrodników bez ziemi,
którzy z różnych przyczyn związani zostali z sercem betonowej pustyni zwanej miastem.

Dla ogrodnika nie ma rzeczy niemożliwych - i mój 1m2 betonu (słownie: jeden metr kwadratowy) będzie ogrodem!

Ogród Dominiki 15:24, 02 sie 2012

Do góry
Dominika, gratuluję 200!
Mój ogródek pod Gdańskiem 14:51, 02 sie 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)
Czy ktoś może wie co to za roślina ? dostałam sadzonki od przemiłej sąsiadki, u której strasznie się rozrosła, ale ona też nie wiedziała jaka to roślina...

śliczna roślina, i ta wcześniejsza też! ale sobie pięknie wszystko wypielęgnowałąś!
Rozpoznawanie odmian róż 12:57, 02 sie 2012

Do góry
Pomocy! Co to jest? Po raz pierwszy zakwitła i taka niespodzianka! Tania róża z marketu budowlanego! Gdyby nie jasne liście, to pomyślałabym, że to Eden Rose! Ale chyba nie. Co to może być?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies