Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 17:45, 04 paź 2012

irena_milek napisał(a)
to zdjęcie z czosnkami bomba, juz je chyba gdzieś widziałam i to była inspiracja dla mnie z czosnkami, ale czy tak to u mnie wyszło? na wiosnę zobaczymy, o ile coś ich nie zeżre
i dzięki za rzekę kwiatów

Więcej zdjęć jest w tym wątku

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2226-packwood-house-anglia
Gardenarium 20:51, 04 paź 2012

Sebek, czy już pisałeś jak z tym jeżdżeniem po przerwie?

Instagram Ogrodowiska
Sebek 21:01, 04 paź 2012

Szczerze....trzy razy byłem w Bielsku iiiii....za pierwszym razem OK, za drugim troszkę gorzej, ale dzisiaj....ehhh - szkoda gadać....Ale przynajmniej byłem ustalić dzisiaj egzamin.....Wiecie jaki mi dali termin...Zaduszki.....Ale jestem na to psychicznie przygotowany, że nie zdam...tylko Geniusze zdają za pierwszym podejściem - no i farciarze... Pierwszym na pewno nie jestem - drugim?się okaże ......
Joaska 08:15, 05 paź 2012

Sebek napisał(a)
Szczerze....trzy razy byłem w Bielsku iiiii....za pierwszym razem OK, za drugim troszkę gorzej, ale dzisiaj....ehhh - szkoda gadać....Ale przynajmniej byłem ustalić dzisiaj egzamin.....Wiecie jaki mi dali termin...Zaduszki.....Ale jestem na to psychicznie przygotowany, że nie zdam...tylko Geniusze zdają za pierwszym podejściem - no i farciarze... Pierwszym na pewno nie jestem - drugim?się okaże ......

Ja chyba byłam tym drugim,zdawałam jeszcze na zasłużonym mluchu test pisany na kartce, a potem jazda na mieście - egzaminator kazał mi jechać tam gdzie mieszkam żebym za daleko do domu nie musiała iść i wogóle to byłam niesamowicie podobna (podobno) do jego córki
Pojechałam najłatwiejszą drogą, i zdałam....
Teraz nie mam pojęcia jak wyglądają egzaminy, ale podchodzenie do egzaminu po kilka razy mnie zastanawia gdzie jest przyczyna?, kursanci tacy "niezdolni" czy raczej (i na to stawiam) instruktorzy są tacy marni.
Tak czy inaczej Sebek trzeba wierzyć w siebie i absolutnie nie nastawiac sie na porażkę!
Gardenarium 08:28, 05 paź 2012

Wszystko zależy od szczęścia, na kogo trafisz.

Instagram Ogrodowiska
Evchen 11:00, 05 paź 2012

Sebciu, ja do Ciebie jako experta
Brązowieją mi cisy, jakieś bure się zrobiły.. czy to normalne?.... Czy trzeba je opsikać czymś? Mirage, Topsinem, Mospilanem... ?...
Slawko 11:51, 05 paź 2012

Spróbuje ja pomóc. Brązowienie cisów może powodować zbyt silne nasłonecznienie lub niedokarmienie magnezem. Jeżeli to drugie to należy zastosować nawóz o dużej zawartości siarczanu magnezu. Może też być taka sytuacja, że po prostu najstarsze igły opadają, by ponownie wytworzyć nowe w miejscach gdzie opadły.
gunia1990 11:57, 05 paź 2012

prawda jest taka, ze nie można się nauczyć dobrze jeździć podczas kursu, mój tata zawsze powtarza, ze trzeba przejechać z 1000km, żeby jako tako czuć się pewnie za kolkiem. I chyba ma rację
Evchen 12:11, 05 paź 2012

Slawko napisał(a)
Spróbuje ja pomóc. Brązowienie cisów może powodować zbyt silne nasłonecznienie lub niedokarmienie magnezem. Jeżeli to drugie to należy zastosować nawóz o dużej zawartości siarczanu magnezu. Może też być taka sytuacja, że po prostu najstarsze igły opadają, by ponownie wytworzyć nowe w miejscach gdzie opadły.

Dziękuję Sławko za pomoc
Nasłonecznienie jest mega silne, niestety....
ale przetrwały najsilniejsze upały, a teraz zaczynają chorować?
Może ten siarczan magnezu.. jakim preparatem podlać?
Slawko 12:19, 05 paź 2012

Najwyraźniej słońce, może trzeba pomyśleć nad jego przeprowadzką?
Myślę, że zastosowanie Fructus Przeciwko Brązowieniu Igieł – nawóz granulowany lub z Agrecola czy Substrala dałoby oczekiwane efekty. Można też po prostu kupić siarczan magnezu i zastosować. Z tym nawożeniem najlepiej poczekać do wiosny, bo teraz jest niewskazane nawozić