No tak całkiem proste. To może zrobimy konkurs? Obowiązkowy dla wszystkich? Gośia ze z Ciebie wyjątkowo zdolna kobieta to wiedziałam ale żeby aż tak????????Serdeczne życzenia dla całej waszej trójki.
Aniu, marcinki są cudne, szczególnie w dużych skupiskach, ale mają jedną wadę: późno są ozdobne...
Wokół tej hortensji długo jest goło, zanim jest tak, jak teraz:
ale za to kwitną bardzo, bardzo długo, jak są warunki to i go grudnia
Aniu, marcinki są cudne, szczególnie w dużych skupiskach, ale mają jedną wadę: późno są ozdobne...
Wokół tej hortensji długo jest goło, zanim jest tak, jak teraz:
Dzisiaj w "ukryciu" jak to mówi Karola posadziłam szafirki pomiędzy hostami i carexami oraz czosnki w hacone. Zobaczymy wiosną co to z tego wyjdzie...
Wiśnia Umbra wczoraj trafiła na swoje miejsce ale wydaje mi się, że muszę ją trochę przesunąć w lewo (mąż się nie ucieszy ) Tam gdzie są czarne donice będą jeszcze kulki z bukszpanowe a przed nimi i wiśnią tawuły cięte w kulkę.
Z bliższej tak:
Po wykopaniu tony irysów i chwastow wkopaliśmy z M dwie hortensje grandiflory, przekopaliśmy inną NN hortensję, wkopaliśmy 3 miskanty gracimilus.
Wyrównaliśmy linię bukszpanow ( brakuje jeszcze z 10 szt, do dosadzenia i cięcia wyrownującego wiosną)
Za bukszpanami posadziłam 8 lawend a powinnam 10 - muszę dokupić i jeszcze wykopać dalie, ktora rosla nie wiedzieć dlaczego na samym froncie rabaty.....
Róze są łyse po czarnej plamistości, zatem zostały potraktowane środkiem przeciwgrzybiczym
Dodatkowo wkopałam 40 tulipanow, wysypaliśmy 10 worków kory...
Zatem jeszcze nie jest tak jakbym chciala, ale wiosną jeszcze poprzesadzam i dosadzę róże.
Najbardziej drażnią mnie tej nierównej wysokości bukszpany!!! Ae przytnę je dopiero wiosną. Jakoś muszę wytrzymać te kilka miesięcy!!
Bardzo dziękuję za życzenia - wielkie buziaki dla Was. Ja dzisiaj cały dzień w kuchni Własnie skończyłam torta dla Kuby Częstujcie się
Gosia WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJWSPANIALSZEGO dla Ciebie i dla Kubcia! PIESIO POPROSTU PRZEPIEKNY! Masz zlote raczki kochana! Male pytanko jak wykonalas mase cukrowa? czy moze kupna gotowa? BUZIOLKI
Moi Drodzy przepraszam ale was rozczaruję. Robiłam zdjęcia ale telefonem. Na dodatek rabata do uzupelnienia wiosną o nowe róże i trawki. Na razie było wielkie rwanie chwastów.... Nie wiedzialam już co tam rosło..., wykopywanie irysów, które już prawie nie kwitły ze starości...., wkopywanie bukszpanow w jednej liniii
Było tak
Stożek cisowy - prezent dla teściowej - był wkopany w sierpniu
Tak wygladałem - tylko kopara mi opadła niżej, a oczy wylądowały na ekranie
Madżenki potwór przy tej rozplenicy wysiada....
Nie wiem co jej dajesz, ale nie dawaj jej już nic....chyba, że chcesz domek zasłonić?
Mirka, fajnie poznać kogoś bliskiego. dzięki za gratulacje i zapraszam na ucztę dla oczu.
Bogdziu, wiedziałem że będzie ptaszek albo motylek, wielkie dzięki za pamięć
Witam Cię Justynko, miło jest słyszeć że moje fotki się podobają.
To teraz ja pokaże swoje kfiatki selery, marchewka, cebula, pietrucha wszystko gigantycznych rozmiarów.
Więc ja bym to widział tak:
Oczywiście Thuja 'Danica', żurawki 'Creole Night' i 'Marmalade' lub coś podobnego, Turzyce włosistą i ptasie łapki, wrzosy i wrzośce (problem z glebą), hosty, można by też w niektóre miejsca jednoroczne jak begonie... hmm co by jeszcze ewentualnie... dziś mam przeciążony umysł No i dodałem jeszcze wierzbę całolistną 'HN'