Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zielony Punkt - ogród Finki 20:53, 30 sie 2012

Do góry
'Double Perfum'

'Chopin'

Popular™ Poulpal024(N) na licencji Poulsen Roser A/S

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 20:52, 30 sie 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Takie coś (mniej więcej) mi się bardzo podoba

ze strony : http://perdereau.photoshelter.com/image/I00001abwZ17BNGI

jest to fajne ale na zimę "zginią" te ekrany

No właśnie
Kondziowy Ogród :) 20:48, 30 sie 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)

Moje trzmielinki z bliska dala lubiących moje trzmieliny miedzy innymi dla beti

Kondzio

i tffu, tffu....żeby nie zauroczyć

Konieczna czerwona wstążeczka - wręcz mus
Dzieki mi tez sie bardzo podobają kupiłem jeszcze trzmieliny które beda sie rozrastac na ziemi
Tam gdzie mgły i róże mieszkają... 20:47, 30 sie 2012

Do góry
Dziękuję dziewczyny Pokazałabym wam jeszcze moje zachwaszczone zbocze z którym sobie rady dać nie mogę, ale wtedy spać nie będziecie mogły
więc wkleję róże i trawy.

Kupiłam mnóstwo traw, które cieszą moje oczy Mam nadzieję, że w końcu uda mi się je wszystkie posadzić i wam pokazać.

Mam też kłopot W sąsiedztwie stanął duży dom i muszę czymś go zasłonić a mam tylko 4 metry od budynku do granicy, więc to nie może być nic szeorkiego. Proszę was o pomoc. Co mogę posadzić???

Czasowo rosną sobie piękne białe wiązy szczepione na pniu, ale już wiem, że są za niskie. Pod nimi posadzony jest żywopłoy cisowy, który zakryje płot.
Wracając do wiązów, a może się mylę? Może nie są za niskie i uda mi się z nich wyprowadzić wysoką koronę?

Szalenie podobają mi się takie graby, tylko nie wiem jak je wyprowadzić, co to za odmiana i czy w ogóle będę je w stanie w takiej formie utrzymać. W końcu na zdjęciu wyglądają na bardzo wysokie a trzeba jakoś po ludzku je przycinać.
Macie jakiś inny pomysł?

Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:46, 30 sie 2012

Do góry
ja się nie stęskniłam ... tj za moim ogrodem (wiecznie mam dylemat czy używać ogrodem czy prawidłowo tj zgodnie z gabarytami ogródeczkiem ... jak rzeknę ogród słyszę od neurona "pomówienia" ... jak ogródeczek wstydzem siem bo ciumkam ... jak się nie obejrzeć ... wiesz ) ... chwastów kupa ... w lawendzie nawet ... na różyczkach mnóstwo nowych liści i pączków ... ... to rośnie ...

za to stęskniłam się za Tobą ... ile to można sobie pięty peelingować ? ...
Kondziowy Ogród :) 20:43, 30 sie 2012

Do góry
beta napisał(a)

super to wygląda z tymi trawami

ta mała trawka też jest urocza, ale ja dałbym ją dała wzdłuż chodnika, coby taki efekt powstał jak u Danusi

co do kopytnika, to zgadzam sie z Alinką

pozdrawiam

Dzieki kopytniki nie ruszam narazie nie moge przesadzać ich teraz bo te które przesadziłem padają
Zielony Punkt - ogród Finki 20:42, 30 sie 2012

Do góry
dziś po południu miałam wreszcie chwilę, żeby dorwać aparat i coś nacykać. Czas leci nieubłagalnie i wszystko szybko się zmienia w ogrodzie. Ale psy szczekają jeszcze normalnie - (niektórzy wiedzą o co chodzi - a tym co nie wiedzą spieszę wytłumaczyć, że jak zbliża się jesień to psy u nas już inaczej szczekają - inna gęstość powietrza i niektóre dźwięki inaczej niesie )

więc tak czy owak u mnie jeszcze lato, trawy w rozkwicie, róże kwitną już trzeci raz ale nie jest to spektakularne kwitnienie, tylko słońce szybciej już zachodzi i brakuje mi tej godziny jasności. Z drugiej strony nie narzekam, bo jestem szybciej w domu.

dobra koniec gadania...

po prawej stronie rabata z bylinowymi clematisami, a przy ławce w doniczce papryka !!! nie wiem czy zdąży dojrzeć, ale zielona i tak jest pyszna.

Cleome 'Seniorita Rosalita' a pod nią łan z Lobularii 'Snow Princess'

W środkowej części Eupatorium - Sadziec purpurowy

Szarobródek syberyjski - druga po rozplenicy moja ulubiona trawa

I Rozplenica 'Big Boy' co rok olbrzymia

Miscant 'Variegatus' (nie przestraszył się zimy choć o 1/3 mniejszy )

Miscant 'Morning Light', Heuchera 'Lime Rickey', Ophiopogon 'Niger', Carex ornithopoda 'Variegata'

to samo miejsce z innej strony

świetne zestawienie Hakonechloa macra 'All Gold' i Weigela florida 'Alexandra'

Miscant 'Zebrinus Strictus', Caryopteris x clandonensis 'Worcester Gold', Berberis thunberga 'Green Carpet' i w głębi Miscant 'Morning Light'

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 20:42, 30 sie 2012

Do góry
Gabi napisał(a)
Takie coś (mniej więcej) mi się bardzo podoba

ze strony : http://perdereau.photoshelter.com/image/I00001abwZ17BNGI

jest to fajne ale na zimę "zginią" te ekrany
Cięcie hortensji 20:30, 30 sie 2012

Do góry
Zdjęcie zrobione godzinę temu:
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:30, 30 sie 2012

Do góry
rany ... dziewczyny zróbmy osobny wątek na KODEKS OGRODOWISKA ... ... bo tu dalej kcem o zupach i pieskach rozprawiać a głupio tak jak powyżej dekalog napisano ...

Martuś a wiesz, że z tymi cyckami to mnie najpierw wprawiłaś w zawstydzenie ... potem w rozmarzenie ...

wreszcie pokornie wytkne i przez kogo ja tu teraz o pierwsiach prawię ...

Ogrodnik mimo woli 20:09, 30 sie 2012

Do góry
I widok zaokienny ..........
Żółtolistne kolumnowe liściaste drzewko - czy tutaj pasuje? :) 20:02, 30 sie 2012

Do góry
Irenko tutaj za Tobą jest - zdecydowanie zbyt duży W takim razie wiąz odpada

Ogrodnik mimo woli 19:48, 30 sie 2012

Do góry
Biega u mnie na ogrodzie zajac.. niestety za ciemno by zrobić fotę..... biedak jakoś wpadł i nie wie jak wyjść....

Wiąz holenderski - Ulmus hollandica "Wredei" 19:42, 30 sie 2012

Do góry
finka napisał(a)
pierwsze ujęcia....

Tutaj jeszcze w tle, za Mają. Ale ile lat ma ten okaz, nie wiem
Podoba mi się bardzo, pasowałby mi kolorem, wielkością, pokrojem, ale boję się, czy dałabym radę ze szkodnikami, itp.
Nigdy nie mów nigdy 19:36, 30 sie 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)
A ta Twoja róża, może mysli, że jest pnącą

Ogródek Hanusi po zimie 19:34, 30 sie 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
An-tre,Ana,Tess,Danusza,Martek- Miłe dziewczyny, dzięki za wizytę,chociaż ja u Was ostatnio rzadkim gościem.
Nadrobię późną jesienią, albo zimą.A teraz już czas do spania...... babcie tak długo nie siedzą przed kompem.
Ściskam serdecznie!

Dziewięćsiły,już rozkwitły,trzeba uciąć do zasuszenia.....

To nic myślami jestem
Cięcie hortensji 19:15, 30 sie 2012

Do góry
Już wstawiam, tak wygląda teraz. I wystarczyły dwa dni żeby się tak zmieniła, na trzecim zdjęciu jest jak wyglądała po przywiezieniu. Bardzo bym prosiła o pomoc bo nie wiem co robić a chciałabym ją uratować.Dodam jeszcze że dzisiaj wygląda już całkiem tragicznie ;(
Nigdy nie mów nigdy 19:08, 30 sie 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)
To są posadzone poprzednio i się trzymają więc jest nadzieja, że puszczą korzonki

A te musiałam jeszcze raz posadzić i mają korzonki swoje, ale są maleńkie i czy się przyjmą to nie wiem. Będziemy czekać

Dadzą radę! Czekamy
Nigdy nie mów nigdy 19:06, 30 sie 2012

Do góry
Budujemy (jak to brzmi!) domek gospodarczy, który będzie łączył się z drewutnią. Jeszcze weekend, dwa i będzie gotowy
Tak było w sobotę

a tak we wtorek

I jeszcze róża - gigant. Powinna mieć 1m. A tak się zagalopowała. Ciekawa jestem, jaki duży kwiat będzie miała

Nigdy nie mów nigdy 19:04, 30 sie 2012

Do góry
To są posadzone poprzednio i się trzymają więc jest nadzieja, że puszczą korzonki

A te musiałam jeszcze raz posadzić i mają korzonki swoje, ale są maleńkie i czy się przyjmą to nie wiem. Będziemy czekać

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies