Witam, nie mam raczej wyczucia ogrodowiskowych niuansów, ale zdaje mi się, że dodatkowy żywopłot (jeden już przecież jest u sąsiada), niepotrzebnie zabierze Ci przestrzeń. "Pożycz" sobie żywopłot od niego. Jeżeli chcesz zasłonić płot i te żywotniki to zrób tam rabatę z wyższymi krzewami z tyłu, a niższymi nasadzeniami z bylin z przodu. Mogą być krzewuszki, o różnych kolorach liści i kwiatów. Będą dobrze wyglądać na zielonym tle. Może jakieś mniejsze pęcherznice lub derenie.
Pozdrawiam
To, że nie wystaje to doskonale widać. Dlatego też moja rada nie dotyczy w zasadzie dekla, choć może słabo ją wyartykuowałam. Dotyczy przestrzeni ponad studnią - donica z hostą w zasadzie też jest podkreśleniem tej przestrzeni. "Obwódka" w formie parawanu odpowiednio wysoka i odpowiednio poprowadzona w w rysunku raczej zasłoni niż podkreśli tę przestrzeń. Tyle moich "dobrych rad".
PS. coś takiego (przepraszam za te malunki, ale chodzi mi tylko o pokazanie propozycji a nie wyraz artystyczny).
Weroniko,nie chodziło mi o pochwały) Ja wyraziłam swój zachwyt!!! Widzę czas na Twoich zdjęciach i czuję pasję...Zdjęcia mojego ogrodu częściowo na CD, częściowo na dysku... Od dziur w ziemi ze zdjęciami "mojego księżyca nad moją ziemią" ) Nic specjalnego)) Choć dla mnie znaczy tyle, co dziecko) I czwórka tych urodzonych z mojego wnętrza nie ma innego wyjścia : musi się dzielić}}} Z tym co powstaje)) Jeśli chciałabyś obejrzeć, mogę wysłać mail.... Forum.... brakuje mi czasu, a wiem, że jak ktoś zawoła help!!! nie dam rady przeoczyć... To wybór... tak ma być!!!
Albo musi ))
Nie chwalę nikogo bez wyobraźni. ... Nikogo nie ganię, /// Twój ogród urzekł mnie po prostu i niesamowicie ) Niezwykła osoba potrafi działać niezwykłe rzeczy ) Nikogo nie kopiujesz, przyjmujesz błąd, poprawiasz,,,Komponujesz....,TAK patrzę, bo wiem, że pewnie tak było ) Zostawiłam moje ciepłe odczucia i niech otulą Ciebie i Twoją pracę ))
Ps. Wiem, o czym mówisz odnośnie sił... Dlatego życzę Ci jak najwięcej "samosiowych' prac i pamiętaj!!! Proszę! to forma grzecznościowa )) Nie uwłacza )) Czasem to "proszę" może dla kogoś znaczyć "spłynął na mnie splendor" Patrz! moje życzenia w pierwszym poście,.
Jeszcze raz ...Wyjść sie nie chce,,,, odwlekam... Znasz to???? BUZIAK!!!!
Cudne a nazwa pasuje jak ulał. Rzeczywiście wygladaja chrupiąco.
Serdecznie dziękuję za wszystkie odpowiedzi i porady.
Podziwiam Szefową , pomimo tylu zajęć nigdy nikogo nie pomija .
O Boziu jak tu ślicznie . Takich zdjęć nawet w katalogach nie ma .Jestem po prostu odurzona tym ogrodem.Czy te wysokie to thuje kolumnowe? Pokazywałam M pana ogród , szczena mu opadła
Tak prawdę mówiąc, to nie mam co fotografować na mojej działce. Prawie wszystko przekwitło lub kończy kwitnienie. Tylko róże się nie poddają
Fashion z bliska