Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

kule, kulki i kuleczki...kiedyś będę miała 19:53, 31 lip 2012

Do góry
i kolejne zdobycze - już pokazywane, ale teraz ładniej ubrane i przystrzyrzone - zwłaszcza cis, który był strasznie poczochrany (to jeden z tych czterech z OBI)

tutaj w tle nowo tworzona rabatka (będzie wysypana żwirkiem, ale wiadomo co z nim na razie więc nie będę się powtarzać )

kule, kulki i kuleczki...kiedyś będę miała 19:46, 31 lip 2012

Do góry
a tu mała kompozycja (przedwczoraj sadzona)

i ostatni zakup na pchlim targu - glinany garnek, a w nim lawenda kupiona na giełdzie kwiatowej, ale zupełnie inna odmiana niż miałam do tej pory - ma bardzo duże kwiatostany

kule, kulki i kuleczki...kiedyś będę miała 19:41, 31 lip 2012

Do góry
i zbliżenia limelight z poczekalni

a tu w buszu lawendy

a tu macierzanka, ostatnio zaczełam jej szukać bo chciałam kupić, nie mając świadomości, że już ją mam. Mój M kiedyś kupił taką malutką -to zasadziłam na skalniaku i kilka dni temu zaskoczyłam, że to właśnie macierzanka. Pięknie się rozrosła i ma śliczny soczysto zielony kolorek, a jak kwitła miała maluteńkie jasnofioletowe kwiatuszki

W Gąszczu u Tess 19:39, 31 lip 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

wklejam inspirację z ogrodu Irenki:

białe irysy i brunnera

Przecudne, prawda????

Też mnie urzekły... Irenka ma dobry gust! Wypatrzyłam też śliczne szpadki z kuleczkami...

A wyprawy zazdroszczę.. Nie ma nic lepszego jak chłód wody na taki skwar..

No ale jak to rośnie razem? Z mojej mikrej wiedzy wynika, że irysy lubią słońce, a brunnera wręcz przeciwnie! Irenka jakoś je ubłagała czy urok rzuciła? Napiszcie proszę, bo kompozycja bardzo widowiskowa
Moje poletko 19:36, 31 lip 2012

Do góry
Celina napisał(a)
Moi mili
Dzisiaj spędziłam pół dnia na odwiedzaniu Waszych ogrodów.Nie można się oderwać od tych widoków Od jutra, zacznę przeglądać zdjęcia .Już wczoraj zaczęłam powolutku,a dzisiaj
nie dałam radypozdrawiam ciepło

Jakie piekne Foksy u Ciebie znalazłam
Ogród w Jaszczowie 19:35, 31 lip 2012

Do góry
Takie tam

kule, kulki i kuleczki...kiedyś będę miała 19:34, 31 lip 2012

Do góry
I jeszcze trochę fotek w dniu dzisiejszym :

cudne mieczyki - są ogromne - mają około 1,30m wysokości

i kanny śmigają

a to moja poczekalnia, w której tylko coś dostawiam albo dosadzam...

Karolinko, tutaj bukszpany

i tutaj widok na całość
Nasze storczyki 19:33, 31 lip 2012

Do góry
kule, kulki i kuleczki...kiedyś będę miała 19:29, 31 lip 2012

Do góry
Jakiś czas temu ( chyba w zeszlym tygodniu (?) ) była na niebie cuuudowna tęcza - jak pobiegłam po aparat to już zaczeła znikać, ale jeszcze zdążyłam ją uchwycić - na zdjęciu ledwo widoczna ale w realu była bardzo wyraźna

Blaski i cienie nowego życia 19:27, 31 lip 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)
A i jeszcze jedno- kupiłam sobie żurawkę Lime!

Ale moje zdjęcia nic nie ukryją. Muszę ją chyba odkurzyć w słoneczny dzień, bo ziemia się przyczepiła do listków.

I jeszcze skromne wrzosiki

Swietnie z tymi pięknymi kamieniami pozdrawiam serdecznie m
W Gąszczu u Tess 19:04, 31 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Jestem po ogromnym wrażeniem Twojej wyprawy kajakowej i jednocześnie zdumiona, ponieważ Rawkę znam bardzo dobrze a nawet nie wiedziałam, że jest tak dzika

Sugerujesz, żem pinokio?

Gdzież bym śmiała ja normalniasto

no i niezła ze mnie

bo nie podziękowałam w imieniu swoim i córek za komplement pod naszym adresem ale mam nadzieję, że wybaczysz
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 18:56, 31 lip 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
Aniu,
jeszcze raz serdecznie dziękujemy za królewską gościnę ! było tak nam dobrze u Ciebie, że nie chciało nam się ruszać w powrotną drogę......

z przyjemnością będziemy wracać do Was, w Wasze gościnne progi, do pięknego ogrodu, który wypełnia radosny śmiech Waszych skarbów! dzieciaczki macie przeurocze !!! spotkanie z Wami zostanie na długo w moim sercu

Oj Ano nieładnie takie coś przede mną zataić, dzięki Anulo, gdyby nie Ty to bym nie zobaczyła tego cudeńka ; )
Moje poletko 18:50, 31 lip 2012

Do góry

Jaki śliczny kącik - wszystko co lubię, powodzenia Celinko we wszystkim sił i wytrwałości, pozdrawiam
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 18:19, 31 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Ewo, jestem miło zaskoczona - nie widziałam tej rabaty wczesniej, albo mi jakoś umknęła...w tej mnogości pieknych zdjęć

boskie to zdjęcie! jest idealnie

Kapitalna rabata... patrzę i patrzę i napatrzeć się nie mogę...
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 17:59, 31 lip 2012

Do góry
Lubię też pobawić się rysunkiem, ale to już w zakresie przerysowywania zwłaszcza mangi

Ok - koniec z zanudzaniem

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 17:53, 31 lip 2012

Do góry
Technikę pergaminową pokochałem za to, że jeden wzór przez różne osoby może zostać zinterpretowany zupełnie inaczej i prace wyglądają inaczej. Technika pergaminowa doprowadziła mnie do tego, że zacząłem bawić się w cardmaking. Zaczynałem od kartek pergaminowych...

Potem były kartki scrapowe... ta akurat z moich ukochanych starych jeansów...

W ten sposób w scrapie wykorzystuje się recycling I dzięki temu z pudełka po herbacie można stworzyć to...

PS. Nie lubię różowego, ale za Chiny Ludowe nie chciało wyjść inne

A ten tag przyniósł mi szczęście w małym wyzwaniu blogowym

Raczkujący ogród Iwony 17:50, 31 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tutaj między 3 tujami a jedną tują może ze dwie duże choiny kanadyjskie by się przydały lub dwa świerki serbskie.

Danusiu, pierwotnie taki był plan. Potem zmieniłam na takie coś przy założeniu, że dokładnie między tymi tujami będą 3 miłorzęby , z przodu, na trawniku w kwadratowych skarpetach z bukszpanu. Lub 3 śliwy wiśniowe przed murem, tak żeby były widoczne od ogrodu. Teraz blisko pod murem są rododendrony. Świerki serbskie będą w kąciku, tam, gdzie jest reklama.

A wracając do moejgo pytania o żurawki - mogą być czerwone przed tymi trzema tujami i cyprysami?
Raczkujący ogród Iwony 17:43, 31 lip 2012

Do góry
Tess, dzięki. W prostych rabatach jestem zakochana, zainspirowała mnie Justi. Trawnik dostaławał saletrę amonową. Rabataka na tych zdjęciach dostała buka Rohani Obelisk.

Bukszpan (Buxus) - uprawa 17:17, 31 lip 2012

Do góry
Witam mam problem z moimi bukspanami - doradzcie co im jest i czym je leczyć,bo coraz gorzej z nimi.
Kalina koralowa 'Roseum' 17:06, 31 lip 2012

Do góry
Dziś miałem dzień z sekatorem i odkryłem, że moja kalina ukorzeniła sobie 3 pędy. Sadzonki nie są może olbrzymie, ale może ktoś chce?

Niestety z powodu czasowego lenistwa (wstyd się przyznać) nie mam fotki z pełni kwitnienia, ale tak zapowiadała kwitnienie w tym roku:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies