Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

Kindzia 19:48, 01 paź 2012

A Ty grzybiara jesteś? Z moim M możesz sobie rękę podać Ja zupełnie nie mam o tym pojęcia
eliza3 19:56, 01 paź 2012

Ewelinka231281 napisał(a)
Jak na zupę starczyło, to nie tak źle, ja wczoraj to sobie tylko szyszek nazbierałam żeby coś w wiaderku było

Mam nadzieję, że jeszcze wrócimy z lasu z sukcesami, bo grzybki na uszka do barszczu wigilijnego potrzebne...

eliza3 20:06, 01 paź 2012

Kindzia napisał(a)
A Ty grzybiara jesteś? Z moim M możesz sobie rękę podać Ja zupełnie nie mam o tym pojęcia

Ja też znam tylko trzy gatunki ale wcale mi to nie przeszkadza, aby wybrać się na grzyby ponieważ mój M też lubi to łazimy tak sobie po lesie...
Pszczelarnia 20:33, 01 paź 2012

Zobaczyłam co w kwiatkach i na rabatkach - grzyby pod brzozami.
Welka 21:43, 01 paź 2012

eliza3 napisał(a)

Jak na zupę starczyło, to nie tak źle, ja wczoraj to sobie tylko szyszek nazbierałam żeby coś w wiaderku było

Mam nadzieję, że jeszcze wrócimy z lasu z sukcesami, bo grzybki na uszka do barszczu wigilijnego potrzebne...

Liczę jeszcze na jakieś grzyby, mam dosłownie garstkę suszonych i woreczek kurek zamrożonych, ale te pewnie niedługo zjemy z jajecznicą. Już drugi rok nie mam wcale grzybków w occie, a je bardzo lubimy.
Pozdrawiam
alinak 22:13, 01 paź 2012

ja tez jeszcze się w grzybki nie zaopatrzyłam , a tu zima za pasem. piękne te chryzantemki . uroku jesiennej rabacie baaardzo przydają
eliza3 17:51, 02 paź 2012

Dzisiaj był piękny dzień, ciepło, bezwietrznie tak jak lubię, idealna pogoda na jazdę rowerem i prace ogrodowe. Jazdę rowerem zaliczyłam, szkoda, że lato się kończy i rower trzeba będzie odstawić do garażu
W ogrodzie...troszkę uporządkowałam rabatę po oknem, wykopałam mieczyki, a w to miejsce wsadziłam tulipany, wiosną będzie ładnie.

a potem... zaczął padać deszcz...

Więc mam czas na ogrodowisko... może i dobrze

Kindzia 17:53, 02 paź 2012

Och, to mieczory, a nie mieczyki! A co robisz z cebulkami przybyszowymi?
eliza3 18:22, 02 paź 2012

Kindzia napisał(a)
Och, to mieczory, a nie mieczyki! A co robisz z cebulkami przybyszowymi?

Wyrzucam ? Nie mam cierpliwości, aby czekać, aż urosną, wolę kupić nowe. Część z tych które wykopałam też jest do wyrzucenia, bo kwiatki już marne, a liście ogromne, pewnie się wyrodziły i trzeba wymienić na nowe. Chyba, że wysadzę gdzieś pod płotem, będą do wazonu.
Kindzia 18:38, 02 paź 2012

U mnie dużo z przybyszowych kwitło. A sialiśmy, dosłownie sialiśmy takie maleństwa...