Tu jest połączenie rozplenicy z różą Fresia. A ja od razu zobaczyłam tu moją wymarzoną Queen of Sweden, musi być z tego piękna kompozycja! Te żółte były za mało wyraźne, ale i tak robiły wrazenie.
Zakochałam się w obiedkach. Wszystko bym w nich sadziła Na razie mam chęć na jeżówki połączone z obiedką. Nie ma żadnych przeciwwskazań? Nie umiem sobie jeszcze wyobrazić jak duże one rosną.
Bo u Kapiasów zdałam sobie sprawę jakie potwory wyrosną z rozplenic! Piękne potwory! A obiedka mało popularna jest, nie gdzie nie widziałam.
A tu jeszcze z serii Szefowa nakazała, więc trzeba , nie ma zmiłuj
O matko, nie może być, dkładnie tak jak szpadlem namazałam na trawniku.
Gosia no nie wierzę, że dałaś fizycznie radę to przekopać No widzisz jakie to ważne jest ??? Idealne linie i ogród brzytwa po prostu, Buziole i koniec kropka, idę przekopac swój ogród ...hehehe...żartowałam
no, no !
po prostu pieknie!, normalnie napatrzeć się nie mogę
Narodowa Kolekcja Żurawek znajduje się w Będzinie. Gabrysia Sąkol obiecała napisać dla nas artykuł w październiku. Zdjęcia mam z jej ogrodu i chyba też napisze taką relację. Była bardzo miło i ciekawie
To najładniejsza część rabaty półkola. Najładniejsza, bo najmniej wygryziony bukszpan
Trawnik dawno nie koszony i rabata się jeszcze kantów nie doczekała i niestety traci dużo uroku. Muszę zrobić zdj. zaraz po koszeniu. Cały ogród wtedy pięknieje.
Tu są carex M. z wiosny. Większość wiosennych tak wygląda, a każdą donicZkę dzieliłam na 2 części.
A tu dosadzane na przełomie czerwca/ lipca. Widać, że się męczą. Też dzieliłam.
Marto, fajnie że Ci się podobało i dzięki za pochwały.
Bożenko, Właśnie zależało mi aby pokazać wielkość miskanta a żona mi go zagłuszyła. W tym roku będzie wyglądał rewelacyjnie. Poczekaj Bożenko miesiąc, to to dopiero będą kolory. Tylko się boje że jak tyle nie było deszczu, to jesień może być mokra i nici z kolorków mogą być.
Na przywitanie poranne widoki.
No to w ramach ogrodowych poczynań chwalę się. Macie Wy mam i ja
NIe jest może doskonała ta kompozycja i nie ma może super ekstra doniczki ale,
kfiatuszki do kompozycji dostałam od juniora
Takie małe a tak cieszy
śliczna, zrobiła się nowa moda ogrodowiskowa Muszę sobie taką sprawić
To Noemi -Magda mnie zainspirowala, i juz myśle jak tu następną zrobić
No to w ramach ogrodowych poczynań chwalę się. Macie Wy mam i ja
NIe jest może doskonała ta kompozycja i nie ma może super ekstra doniczki ale,
kfiatuszki do kompozycji dostałam od juniora
Takie małe a tak cieszy
śliczna, zrobiła się nowa moda ogrodowiskowa Muszę sobie taką sprawić
Kilka fotek o proanku - piękny, słoneczny dzionek ....
Szałwia nie daje za wygraną. Obcinam suche kwiatostany i ona wciąż kwitnie To jedna z moich ulubionych roślin
Rozchodniki szaleją - motylkowo u mnie się zrobiło
A terza do łopaty - muszę odgruzować miejsce przy słupie, bo straszy. Niedługo będę wsadzać serby.
Poranny rekonesans ogródkowy - codzienna mała przyjemność
Pomidorki do góry nogami przy wejściu:
Poszerzone miejsce pod maliny:
Skarpetki hostowe ukończone
Przed domem - jeszcze bzycząco, rudbekie i jeżówki kończą kwitnienie (niedługo je zetnę...) ale rozchodniki kwitną na całego i przyciągają sporo pszczół, trzmieli i motyli
W warzywniku jeszcze zielono:
Sałatkę porozsadzałam:
Cukinia szaleje...
Pomidorkowy krzaczek też:
I pierwsze żurawinki będą niedługo!
Miłego dnia!
Karola gratuluję plonów
A pomidorki to jakoś szczególnie traktujesz (opryski tip.) czy rosną sobie tak poprostu?
Poranny rekonesans ogródkowy - codzienna mała przyjemność
Pomidorki do góry nogami przy wejściu:
Poszerzone miejsce pod maliny:
Skarpetki hostowe ukończone
Przed domem - jeszcze bzycząco, rudbekie i jeżówki kończą kwitnienie (niedługo je zetnę...) ale rozchodniki kwitną na całego i przyciągają sporo pszczół, trzmieli i motyli
Tu wklejam na planie, żeby było jaśniej. Ale widzę, że zrobiłam pomyłkę i narysowałam rząd narcyzów w rzece, trzeba go cofnąć o jedną falę w głąb.
Dodatkowo naciapałam żółtych plamek w miejscu, gdzie rosną kostrzewy. Czy tam też mogę dorzucić narcyzy ale te drugie botaniczne mix, czy już będzie przesada?
Plissssssssssss mi .... daj nazwę tej jeżówki od Martka.....
Aniu to jeżówka od Ciebie w doniczce była nazwa " raspberry tart" , jednak jak sprawdziłam w necie ...troszkę mi nie pasuje...., ale taka nazwa właśnie widnieje..
Miłego dnia