Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:56, 30 lip 2012

Do góry
Moj nowy nabytek weekendowy

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 10:54, 30 lip 2012

Do góry
Dziękuję wszystkim za odwiedziny.
U mnie skończyły się upały, ale dziś od rana leje, więc znowu nie mogę wsadzić roślin, które czekają w doniczkach w kolejce. Najpierw było za gorąco, a teraz na łeb woda leci. I tak źle, i tak niedobrze.
Może jakąś hortensję wkleję, żeby humor poprawić.

To wyjątkowa odmiana. Mam ją dopiero od wiosny i mimo że taka młodziutka, a już tak obficie kwitnie.
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 10:54, 30 lip 2012

Do góry
Jeśli chodzi o technikę pergaminową to zależy od wzoru. Gdy dochodzą koronki to czasem kilka dni. A oto prace z koronkami.

Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 10:44, 30 lip 2012

Do góry
Diana napisał(a)
Dorka ja trzymam za ciebie kciuki

Pierwszą roślinkę posadzę z myślą o Tobie za ten doping

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 10:38, 30 lip 2012

Do góry
Diana napisał(a)
Mój ogród zaczyna się jeszcze przezd ogrodzeniem Może nie jest to do końca to o czym marzę, ale lepsze to niż nic Dwa lata temu dostałam od sąsiadki dosłownie kawałek tej trawy...........a dzisiaj rośnie wzdłuż ogrodzenia!!!!!jest niesamowicie ekspansywna i jak dla mnie urokliwa towarzyszy jej irga na pniu i mieczyki, które zaczynają kwitnienie.Jeszcze mam "za plecami" kawałek gdzie rośnie.Tam jednak chcę posadzić coś innego, ale czy uda mi się jej pozbyć?zobaczymy.

A to mój ostatni łup uwielbiam takie dni..........pojechałam tylko na chwilkę z dziećmi do sklepu...i przypomniałam sobie,że w pobliżu jest fajny "szpermarket" ,krótkie pytanko do dzieci - zaczekacie? mamusia tylko wskoczy na chwilkę? tak. I jak biegnę, lecę i widzę z daleka rzuciła mi się w oczy!!! mam!!! jeszcze szybciej z nią w dłoniach (mała nie jest) biegnę do dzieci.One juz wiedzą - mama coś niesie jest zadowolona! no to jak tego nie wykorzystać........pózniej lody i wspólna długaaaaaa zabawa na ogródku

Trawka sliczna - jakbyś się chciała części pozbyć to mogłabym być chętna??

A donica CUDOWNA! U nas niestety nie ma takich miejsc jedynie raz w miesiącu stosunkowo niedaleko jest organizowany ogromny pchli targ - świetne miejsce, ale ceny czasami zabójcze
Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 10:31, 30 lip 2012

Do góry
Witam kochani,
Nie było mnie w niedzielę, miałam mały wypad

a potem.....................
pomagałam córkom w przygotowywaniu wałówki na ich wyjazd wakacyjny

Pozdrawiam bardzo, bardzo ciepło
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:29, 30 lip 2012

Do góry

Cudne te jeżóweczki! Jeśli będziesz miała za dużo to i ja jestem chętna na małe co nieco
Rozpoznawanie chorób i szkodników 10:25, 30 lip 2012

Do góry
Witam

Czy ktoś mógłby mi pomóc w zdiagnozowaniu mojego bluszczu? Na wstępie myślałem, że to przymrozki ale raczej to nie to. Młode liście dalej są porażone poniżej zdjęcie:

Jak temu przeciwdziałać ? Ciągnie się to już od marca
Bajkowy ogród Weroniki 10:20, 30 lip 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)
Dla zaglądających moje niebo...w lipcu często ciekawe.

Piękne zdjęcia i ogród oczywiście Bajkowy!!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:13, 30 lip 2012

Do góry
Ło matko, w drugim wątku już 300 strona, gratulacje

Moje zmagania ogrodowe 10:12, 30 lip 2012

Do góry
Kubi, moja druga krzewuszka (variegata) też ma ładne przyrosty, ale pączków na nich nie widzę.
U mnie po upałach, niby coś pada, ale takie jakieś nieokreślone.

berberys

pieris

Żuraweczka Brass Lantern
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 09:40, 30 lip 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Aniu, spóźnione, ale za to wielkie życzenia imieninowe! Niech Ci się wszystko co najlepsze spełni

Och dziękowac dziękowac

Zuza - oslonę znalazlam oczywiście na dnie przepastnej torby

Nika - fajnie, że już jesteś i ze urlop się udal
Moje plany urlopowe się rozmywają zamiast klarować

Aniu DS dziękuję za życzenia i różyczkę!

Sebciu - dziękuję

Monika - kwiatku holenderski hortensji niczym nie podwiązuję na razie, dobrze sobie radzę...no i wstyd się przyznać, że tak nie dbam, ale nie były niczym podlewane...tylko woda.....

Weronika - jakie śliczności!!!!!
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 08:57, 30 lip 2012

Do góry
.

A to mój ostatni łup uwielbiam takie dni..........pojechałam tylko na chwilkę z dziećmi do sklepu...i przypomniałam sobie,że w pobliżu jest fajny "szpermarket" ,krótkie pytanko do dzieci - zaczekacie? mamusia tylko wskoczy na chwilkę? tak. I jak biegnę, lecę i widzę z daleka rzuciła mi się w oczy!!! mam!!! jeszcze szybciej z nią w dłoniach (mała nie jest) biegnę do dzieci.One juz wiedzą - mama coś niesie jest zadowolona! no to jak tego nie wykorzystać........pózniej lody i wspólna długaaaaaa zabawa na ogródku

superowy zakup!
Wnieść do ogrodu trochę radości - prośba o pomoc 08:54, 30 lip 2012

Do góry
Pochodziłam trochę po ogrodach zamieszczonych na forum, pięknie tam jest aż miło popatrzeć, mój dopiero raczkujący ale wcześniej nie miałam czasu się nim zająć posadziłam narazie większe iglaki tak żeby zrobić troszkę prywatności. Ale pomysł z hortensjami bardzo mi się podoba muszę pojeździć po szkółkach z roślinami i rozejrzeć się co tam mają. Widzę że żurawki są też na topie i przyznam że pięknie wyglądają posadzone w grupie. A co sądzicie o sadzeniu wśród iglaków (w miom przypadku tui) borówek amerykańskich jadalnych? Co prawda warzywniaka w moim ogrodzie nie ma bo nie mam czasu na pielenie ale owoców troszkę posadziłam i wśród tui tam gdzie na zdjęciu widać trampolinę posadziłam na próbę 3 krzaczki borówek i miały w tym roku pierwsze owoce. Co sądzicie o takim połączeniu?

Danusiu bardzo dziękuję za pomysły napewno wykorzystam je i jak coś zakupię wgram zdjęcie jak to wygląda. Jeszcze jakbyś poradziła mi jakie żurawki będą rosły w pełnym słońcu?

Moniś dziękuję za ciepłe słowa odwiedziłam twój ogródek i bardzo mi sie podobał widzę że lubisz powojniki i naprawdę śliczne są. A poniżej mój pupil rozrabiaka choć coś nie chciał do zdjęcia pozować i można powiedzieć ogródek pokazany w większej części Mieszkam w okolicach Płocka.

Pozdrawiam wszystkich
Ogród z gruszką 08:52, 30 lip 2012

Do góry
Laura napisał(a)

Ta prawa strona u góry może jest troszkę zbyt ścięta w porównaniu do lewej górnej, Zaokrągl ją troszkę. Buk może być, może Rohan Obelisk?

Wtedy Twoja wizualizacja części tarasowej ładnie wyjdzie

A tak jak patrzę dłużej to w ogóle bym zrobiła prawie koło na tej górze
Mallwinkowo 08:52, 30 lip 2012

Do góry
teren uporzadkowany i trawka posiana

pod domem będą jeszcze tuje i bedzie wysypany żwirek

Ogród w Holandii 08:40, 30 lip 2012

Do góry
no Agatko, przebrnęłam przez wszystkie strony

Przede wszystkim sto lat sto lat!!! Niech seteczki lecą jedna za drugoa i spelniają się marzenia ogrodowe i nie tylko

Szybkiego powrotu do zdrowia!! Oj ja tez znam ten bol, bo co sezon letni (ogród) powraca wysuwanie się dysku i wtedy jestem wyłączona z obiegu przez ból....mi pomaga zdecydowanie rehabilitant Ale też staram się nie przeginać i przy najmniejszym bólu jest odpoczynek...

nadal nie mamy opiekuna dla Luki, generalnie plany urlopowe się walą m jak zwykle wypada coś w pracy....zła jestem strasznie, bo pewnie będziemy całe wakacje w domu
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:04, 30 lip 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Slonecznikow mam kilka, lubie jak kwitna

Lilie pachnace przy tarasie:

Kyushu kwitnie na calego Ciekawe jak wyglada starszy egzemplarz?

Czy ktos wie moze co to jest? Nie rudbekia...

Przywrotniki ciagle kwitna:

Kolejne leczo zrobione, bo cukinia szaleje

Perovskia spod Augustowa - posadzilam przed ptaszorami, azurowa jest, powinna dobrze wygladac wsrod ostrozek (na razie polamane lub obciete, odrastaja).

hmm takie widoki z rana słoneczniki są śliczne przywrotnik badzo ładny,ten niewiadomy kwiatek ma śliczny kolorek
U mnie też mam cukienie pierwszy raz i żyją, rosną! bardzo się cieszęjedna nawet już zjedzona-upieczona-mniam pycha
pozdrawiam
Mój jesienny ogród 07:26, 30 lip 2012

Do góry

Robercie! dzis zdjęcia znów przepiękne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies