Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Sosnowo 21:35, 29 lip 2012

Do góry
danuta_ napisał(a)
Basiu, Reni, Marzenko, dziękuję
Aniu, koniecznie - czekam

A dziś róża okrywowa Cubana w kilku odsłonach

jest ciekawa, bo ładnie się przebarwia - oby tylko dobrze zimowała

Danusiu musisz ja okryć na zimę, no i łapie mączniaka i czarna plamistość
Ogród Dendrologiczny w Przelewicach 21:34, 29 lip 2012

Do góry
No to dodam jeszcze, że od zeszłego roku w Przelewicach można także odwiedzać oranżerię z kolekcją roslin śródziemnomorskich. Poza kolekcją roślinną można zobaczyć też różne wystawy. Mieliśmy wystawę storczyków oraz wystawę kowalstwa artystycznego.

Dla odmiany czas na zmiany... 21:34, 29 lip 2012

Do góry
normalnie tak się zafiksowałam na ten ogród, ze dziś cały dzień siedzę (z przerwą na gotowanie obiadu) nad projektem, czy raczej czymś podobnym do projektu, no dobra nazwijmy to zarysem mojego przyszłego ogrodu

wyszło mi coś takiego

skupiłam się bardziej na lewej stronie, na prawą nie mam już sił,
uwzględniłam nowe wejście do domu, wiatę na samochód przy domu i po prawej sronie miejsce na rozładunek drewna na opał

plac zabaw zostawiłąm tam gdzie jest, w przyszłości na miejscu huśtawki mogłaby stanąć np.ażurowa przesłona półokrągała z ławeczką

jak Wy to widzicie?

prosze o Wasze sugesie

p.s z góry przepraszam wszystkich utalentowanych i wrażliwych za moje bazgroły

liczę na Waszą wyobraźnię

pozdrawiam beata
Moje ukochane miejsce na ziemi 21:31, 29 lip 2012

Do góry
dużo się zmieniło w moim ogrodzie........
przed bramą od ulicy posadziłam dwie wierzby hakuro, i berberysy żółtozielone na przemian z czerwonymi....... całość wysypałam korą....
od strony ogrodu, za ogrodzeniem są szmaragdy, jeszcze małe......
jak wszystko co sadzę.....
kiedyś i tak urośnie.......a człowieka cieszy, gdy roślinki rosną...
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 21:29, 29 lip 2012

Do góry
Kondzio,tą hortensję kupowałą też w tym samym czasie Bożenka Babopielka i pierwszy rok trzymała ja w domu ,do ogrodu wyniosła w maju po przymrozkach,wtedy zakwitła,ale powiem ci,że kwiaty nie są rewelacyjne.Pewnie trzyma się ją jak dębolistna dla liści.W następnych latach,kiedy zimowała juz w gruncie niestety nie zakwitła.

Mój ogród 21:28, 29 lip 2012

Do góry
Mamy pełnie lata, i ogród wygląda teraz chyba najlepiej. A to kilka migawek z mojego zielonego królestwa.
Widoczki ogólne. Tu widać światło i cień. Cień stopniowo przesuwa się przez całą działkę.

Widok od strony domku na ogród.

Początek trawiastego zakątka.

Miniaturowe różyczki zrobiły mi wielką niespodziankę, ale najładniejsza i największa jest morelowa.

Lubię wszystkie kolory w ogrodzie. Ale żółty nie powinien być dla mnie kolorem dominującym. Ten rumian żółty, ma nienachalny kolor, jest taki ażurowy, bardzo mi się podoba.
Ogród w Holandii 21:24, 29 lip 2012

Do góry
Przetacznik napisał(a)

O ! to dla mnie prawda ? ; )

Jak go zobaczyłam to od razu o Tobie pomyślałam! Tessa nie chciała z niego w ogóle wyjść. Coś takiego trzeba będzie zbudować! Zwłaszcza, że on też taki z różnych kawałków, chciałoby się powiedzieć , z różnych bajek
Ogród w Holandii 21:21, 29 lip 2012

Do góry

O ! to dla mnie prawda ? ; )
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 21:19, 29 lip 2012

Do góry
Aniu,przy dużej ilości bylin znaczniki chyba są konieczne,żeby nie wyrwać rosliny zamiast chwasta.Lasek brzozowy jest po sąsiedzku,przeznaczony do sprzedaży na 4 działki.Z jednej strony to dobrze,bo mam wiecznie syf na połowie działku, z drugiej strony trochę szkoda.Dom z działkami jest przepisany przez dziadków po 80tce na córkę,ale ma silną depresję i już półtyora roku leży w szpitalu,zarządza jej syn tym.Nie wiem kiedy to sie unormuje,ale pewnie na kasie im nie zależy,żeby to sprzedać.

Mój ogródek pod Gdańskiem 21:14, 29 lip 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)
Kiri de Kanewa czy coś takiego

Kiri Te Kanawa
Ogródek Hanusi po zimie 21:13, 29 lip 2012

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)

Ślicznie Haniu wyglądasz.... do twarzy Ci w tym kapelusiku Pozdrawiam

potwierdzam, Haniu miłego wypoczynku życzę, czy znowu za granicę wschodnią? pozdrawiam
Ogród w Holandii 21:12, 29 lip 2012

Do góry
nadrabiam zaległosci i oooch! ależ cudnie złapałaś tą delikatną różyczkę

Po czymś takim czyję, ze mnie zarazisz różanymi fascynacjami....

Marzy mi się Siedlisko.... 21:11, 29 lip 2012

Do góry
Mój ogród 21:11, 29 lip 2012

Do góry
Witam po przerwie, dzisiaj przyjechałam do domu z łupami z mojej działki. Ogórki obrodziły mimo przygody z kretem obrodziły całkiem ładnie. Pogoda była upalna i parna, ale parę razy popływałam w jeziorze, i oczywiście pracowałam na działce. Odwiedziły mnie koleżanki z Ogrodowiska Ania i Małgosia z mężami. Było naprawdę super.
Ponieważ zdjęcia ze spotkania zamieściły już Ania i Małgosia, ja wklejam tylko dwa.

A to dzisiejsze zdjęcie tuż przed wyjazdem z działki. Cynie posadziłam w dwóch miejscach. Te są przy samym domku.

Ładnie wyglądają przy zielonych iglakach.

Siedząc na tarasie obserwuje siadające na nich motyle.

Ogródek Hanusi po zimie 21:05, 29 lip 2012

Do góry
Motyleczka ślę z serdecznościami : )

Marzy mi się Siedlisko.... 21:05, 29 lip 2012

Do góry

aż kusiło, żeby poobrywać i pozbierać przekwitłe kwiatostany ( to juz nie jest normalne)
Ogródek Hanusi po zimie 21:03, 29 lip 2012

Do góry
]

Hanko! cudowny portret aż ręka świerzbi, żeby sięgnąć po pastele, wyglądasz uroczo, romantycznie, ślliczna bluzeczka i przede wszystkim Twoja serdeczna zamyślona twarz...
Wspaniałe ujęcie!
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 20:59, 29 lip 2012

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Agnieszko,zapraszam jak najczęściej.Begonie to moje ulubione kwiaty i mam nadzięję,że będą u mnie gościć dopóki bedę uprawiać ogród.

Haniu,wiem,że nie z przyganą.Ja lubię jak jest ukwiecony ogród,podobają mi się,nie powiem,że nie,takie pod linijkę,ułożone,ale u kogoś.Żle osobiście czułabym się w takim sterylnym ogrodzie.U siebie wolę taką wiejską sielankę.

Hortensja wariegata gości u mnie trzeci sezon,jeszcze ani razu nie zakwitła,co roku przemarza i startuje od zera,ale ze względu na piekne liście trzymam ja jeszcze.

Witam cie na wtku ja tez ja mam 5 lat temu i tez nie zakwitłanie przemarzała bo ja okrywałem ale nie zakwitła
Marzy mi się Siedlisko.... 20:48, 29 lip 2012

Do góry
Dzisiaj byłam w Skarbimierzycach w folwarku.Polecam, chociaż jest on cały czas rozbudowywany, to i tak jest tam bardzo ładnie, nawet mimo dzisiejszej deszczowej pogody.
Tu jest stronka http://folwarkskarbimierz.pl/
Miejsce ma niesamowity potencjał. Ja oczywiście patrzyłam na roślinki, trochę brakowało mi kwiatów kwitnących o tej porze, ale rozumiem, że nie wszystko na raz i wszystko kosztuje. Ale rozumiecie jak wyobraźnia pracowała. Już widziałam te ukwiecone rabaty

A to kilka moich ujęć

aż przydałoby się (na ponizszym zdjęciu) co nieco wykulkować, albo chociaż przyciąć

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:47, 29 lip 2012

Do góry
Kiedy moje takie piękne będą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies