Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 18:28, 03 kwi 2016

Do góry
Prawdziwa wiosna u Ciebie. Moje pissardi jakieś lenie!
Ogród Magdalenka 18:22, 03 kwi 2016

Do góry
Madziu wszytsko sie osuszyło? Pompa daje radę?
Czy będziesz podnosić graby czy osuszanie pomogło?
Sesleria u mnie rosnie przy nawadnianiu trawnika, codziennie dostaje po lisciach i daje rade, to u Ciebie tez da. Ale musi mieć pełne słońce. Uprzedzam ze nie bedzie wtedy taka ładn jak u Gabi tylko u mnie jest żółtawo limonkowa
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:39, 03 kwi 2016

Do góry
I to by było na tyle...
Idę dalej uprawiać leżing

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:37, 03 kwi 2016

Do góry
A tu siedzieliśmy pól dnia wąchając narcyzy i pozdrawiając przechodniów Niech te drzewa mają już liście...

Ściana wodna do czyszczenia karcherem... kiedy nie mam pojęcia...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:36, 03 kwi 2016

Do góry
Komplet wypoczynkowy na tarasie kuchennym wystawiony więc będziemy częściej oglądać z tej perspektywy

Trawnik M za nisko skosił... ledwo dyszy .. trawnik nie M

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:33, 03 kwi 2016

Do góry
Kule do cięcia
Carexy amazon mist i stipa niech sie reanimują bo zostana zamienione na hakone

Ostatki krokusów i ostatnie spojrzenia na kostki w podjeżdzie Będzie zyopłocik z nich na tyłach i obwódka u tesciowej

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:31, 03 kwi 2016

Do góry
A tak na marginesie dziura za heufleriana bo dwie laurowiśnie padły , już w sezonie były marne a teraz całkiem zdechły. Trzeba uzupełnić żywopłocik przed hortensjami bo nie lubię ich gołych dołów. Widać również jak słabo na tyłach rośnie żywopłot grabowy, bo stale ma korzenie w wodzie i na dodatek jest zasłonięty przez pissardi. Wprawdzie posadzony 1,5 roku później niż reszta żywopłotu (gdy się teren trochę osuszył..) ale wciąż wygląda słabo. Jest jednak szansa, ze w tym roku dziury w zielonym nie będzie. Jeszcze dosadzę cisa i wyprostuję magnolie i będzie git... po 5 latach....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:27, 03 kwi 2016

Do góry
Jak sobie tak poleżę to pół ogrodu bym przerabiała... już lepiej jak mam ręce pełne roboty... a juz na pewno zbrązowiałe bukszpany do cięcia. W tym tygdniu zbrązowiałe kulki potnę

SESLERIA dla ciekawych
Centralnie przed stozkiem jest sesleria jesienna

Wielka w tym roku bedzie, myśle czy nie podzielic bo i tak bergenia po lewej stronie idzie out

I heufleriana. Przycięta pod koniec lutego juz jest śliczna i kwitnie na całego

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:21, 03 kwi 2016

Do góry
Ja też wolę ogród ale bambusy w donicach w domu muszą być

Dzisiaj cudownie, pięknie, w cieniu 20 stopni. Jeżdżing i leżing pełną parą
Jutro i pojutrze ma być jeszcze cieplej to pewnie magnolie wystrzelą. Całe w starterach

To tu... 11:05, 03 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
O róże będziemy podziwiać!

Moja Spirit wetkniętą dzisiaj do donicy bo nie miałam na nią koncepcji...

Madżenka ja jestem świeżo po przerobieniu fotograficznym sezonu różanego 2015 w Twoim ogrodzie. Tak dla przypomnienia. Achhhhh!
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 10:55, 03 kwi 2016

Do góry
Posadziłabym brzozy za cisami... Zrobiła cień w drugim pokoju i zasłoniła domek na tyłach
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 10:53, 03 kwi 2016

Do góry
Mi te brzozy na środku nie pasują. Do tego geometrycznego niemal francuskiego ogrodu -polskie rozwichrzone brzozy nie ten teges... Gdybys przerzuciła troche topiarów do drugiego pokoju i dodała jasnych traw to moze by pasowaly za którąs obwódką. Ale ja Jakoś tego nie widze. Posadziłabym drzewo z bardziej geometryczna korona aby nie zatracić dotychczasowego charakteru ogrodku.
Jolu decyzja o posadzeniu brzóz w tak małym ogrodzie powinna byc bardzo przemyślana., pamietaj ze wypije ci wode z całej okolicy i będzie miała bardzo płytkie korzenie, o trawniku w tym miejscu raczej zapomnij
Wersja mini mini 10:44, 03 kwi 2016

Do góry
stychaz napisał(a)
To mnie uspokoiłyście

O pikniku pamiętam, nastawiam się na trawy - mam istotne ubytki w stipie.

Ojej a ja sie chyba w tym roku potnę z powodu siewek stipy... Będe wydłubywać ze żwirku...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:44, 03 kwi 2016

Do góry
Dziewczyny litości nie mają , dzisiaj uorawiaj leźing i zrób fotki komórką
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:38, 03 kwi 2016

Do góry
Zana, Wiunia, Marta, Juzia zaparaszam dzisiaj na zdjęcia ogrodu
Na ponowną prezentacje bambusow nadejdzie czas za około miesiąc na razie sie wzmacniają w ogrodzie zmiowym, lekko ocienione zaluzjami i w ciepełku bez nocnych przymrozków
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:37, 03 kwi 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Wczoraj lekko się sponiewieraliśmy ogrodowo, to dzisiaj też planujemy leżing...z przerwą na nowe paliki dla trzmielin i nawożeniem róż

Uwielbiamy sie tak sponiewierać ogrodowo, całą zime na to czekamy. Ja jeszcze nastepny weekend rewolucjonicuję i juz marze o odpoczynku!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:36, 03 kwi 2016

Do góry
Kasik napisał(a)
I tak to jest, jak człowiek się rozkręci. NA początek jeżem do traw , a w miarę trwania ogrodu trawy w roli głównej. I jeśli dzisiaj moja mama do ogródka typowo działkowego zaczyna je wprowadzać to znaczy, że prawdziwy ogród musi mieć trawy

A tu proszę.. bambusy

Kasiu trawy sa chyba przebojem nie tylko z powodu ich urody, ale rowniez małych wymgań ze strony pielęgnacji. Tylko tniemy wiosna i podlewamy i sa piekne. A zima, eh ogród bez traw byłby brzydki
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:34, 03 kwi 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
Ech zazdroszczę Ci ogrodu zimowego bambusów i wszystkiego
pięknie się wszystko prezentuje, a ja funduję sobie poczwarka ogrodowego w postaci trampoliny, ale to w ramach terapii leczenia egoizmu ogrodowego bo dzieci płaczą że nic z ogrodu nie mają... moja przyszła różanka zostanie trampoliną

Ewo ogród jest dla całej rodziny, trampolina dla dzieciaków musi byc!!! Ja mam juz dorosłą córkę , ktora nie potzrebuje zjeżdżalni ani trampoliny to mogę isc w ogród ozdobny . Ale dla psa mam przeciez specjalne udogodnienia. Za kilka lat dziecko wyrosnie z trampoliny i będą róze
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:32, 03 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A jakie trawki planujesz?

PS Bambusy w białych donicach czad

Zamowiłam duzo zielonej hakone, ktora wytrzymuje na słońce i seslerię jesienna, która będzie w nogach grabów
Ten sezon będzie należał do hakone i seslerii u mnie Poprzedni to chyba stipy i carexów. Miskanty były szlagierem na poczatku mojego ogrodu. Wszystkie trawy lubię, uczę się ich, oceniam jakie sa po kilku latach. Bo te, ktore sa ładne przez pierwszym Zeon niekoniecznie po zimie i w kolejnych latach maja moja sympatię

Na razie w nowe odmiany nie ide, popatrzę w sezonie co sie ciekawego pojawia, zaplanuję zimę
Do molini i trzcinnikow na razie sie nie przekonałam, bo musiałabym wymienic miskanty a tego nie chcę
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:30, 03 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Marzenka czytam i Mirelli o Twoich sesleriach a powiedz mi z wysokich traw, takich powiedzmy 1,5m które najszybciej ruszają? tylko trzcinniki?bo chcialabym cos szybkiego jako tło róż.
Miskanty podobno póżniej ruszają ale Iwona mi kiedys pokazala swoje porownanie trzcinnika z miskantem to podobnie niby rosły
a jakie sa Twoje spostrzeżenia?

Moje wszystkie wysokie trawy (miskanty mam rożne i nie wskazują jeszcze oznak przebudzenia, rozplenice Paul's Ginat, proso) pózno startują, ruszaja w maju a widac je własciwie dopiero w czerwcu. Nie mam trzcinnikow ale u Malkul juz ruszyły. Dopytaj Małgosi.

Kupiłam jesienia kostrzewe Maire'a , podobno dorasta do 80-100 cm i ma fontannowy pokrój, ta trawa juz ruszyła u mnie ale na ocenę potrzebuje jednego sezonu .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies