Basiu, uszyłam w sumie 4 parki z Softshellu, dwie dla moich dzieci i dwie dla dzieci mojej dobrej koleżanki na prezenty. Wszystkie miały piękne wzorki...
Tu dla ma mojej córki
To pierwiosnki ząbkowanie alba, kupiłam takie małe sadzonki w ubiegłym roku na próbę. Rosną między irysami a tawułą. W ubiegłym roku męczyły je nornice i bałam się, że nic z nich nie będzie. Biały kolor jest fajnie widoczny z daleka.
Dorii, bardzo chętnie, poproszę namiar. Tak naprawdę nie czuję się zbyt mocna w szyciu ale wiem, że tu się liczy praktyka. Teraz będę mniej szyć, dopiero pewnie jesienią więcej
W ubiegłym roku dostaliśmy takie duże kępki szafirów, mają takie krótkie listki i mniejsze kwiaty, jakaś inna odmiana niż te co ja sadzilam. Te posadzone przeze mnie mają długie liście i duże kwiaty
Ta rabata wiosenna jest przepiękna
Zachwyciłam się też wspaniałymi ciasteczkami i dekoracjami świątecznymi Ciągle nas zaskakujesz pomysłowością i pracowitością
Ale jaka fajna ta choroba ❤️ Oby tylko takie istniały na świecie
Kamienia długo szukałam i się udało, nie do końca jestem zadowolona z tego co pod kamieniem, myślałam ze kamyczki będą Ok, ale im dłużej na to patrzę to tym bardziej myśle, że trzeba to zmienić. Jestem już po pierwszych negocjacjach z mężem i zobaczymy co z tego wyjdzie hihihi
Myśle ze lepiej będzie jak wodospadzie będzie wpadał do wody, a nie jak teraz na kamyki… tylko to się wiąże z dużymi przeróbkami, trzeba obniżyć siatkę żeby mi dziecko nie wpadło i zrobić ją na jakiś podporach. Może ktoś z Wam miałby pomysł, jak to lepiej by wyglàdało ??
Niczym nie łączę. Przy większych powierzchniach daje więcej piachu i ubijam piach najpierw. Miałam taki ubijak samoróbkę z desek. Ten placyk rok temu robiłam. Odpukać, ładnie i równo się trzyma.
Przyjechały zamówione roślinki. Juhuuu. Będzie sadzenie, przesadzanie i podziwianie haha. Takie zakupy są lepsze od nowej sukienki !!!
Ilex golden gem
Hortensja limelight
Szałwia caradonna
To mi w duszy gra na frontową rabatę
A jakże -ale tylko te wieloletnie. one maja jakby cieńszą łodygę i czasem leżą.
Białe tez posiadam ale to anorektyki chyba ze starości...Chociaż nie przypominam sobie czy kiedykolwiek były wypasione
A co tam, jak dają to biorę, dopisz do listy ze trzy siewki
Może ten weekend będę gdzieś w okolicach. Muszę się tylko z Kwartetem domówić. No chyba że ona przyjedzie do mnie... Nosi mnie na odwiedziny w Skubiance.