Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rododendronowy ogród II. 21:32, 22 lip 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Witaj Bożenko, przy niedzieli. U Ciebie jak zwykle miło posiedzieć i zawsze czegoś nowego się człowiek dowie.
Hania ma rację, dzisiaj trzeba posiedzieć i poleniuchować, ale znając Ciebie pewnie znowu będziesz biegać z aparatem po ogrodzie, by znowu coś ciekawego wypatrzyć.)
Biegaj, byle nie za szybko, a my będziemy się dokształcać i podziwiać Pozdrawiam serdecznie.

Z aparatem to juz rytuał i ledwie go odniosę do domu to zaraz wracam po niego ale dziś bardzo ciekawych obiektów było brak. Poza pokazanym już sernikiem i liliami sfotografowałam żabę i konika polnego, jakies motylki i mało istotne inne obiekty.

Ogród w Holandii 21:29, 22 lip 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

Specjalnie dla Gabika widok z domu - na tym zdjęciu dość wcześnie rano. Słońce pada na taras (tzn przyszły taras) i można sobie na słoneczku kawkę wypić (ale rzadko, bo zazwyczaj pada). Po lewej rabata różana w budowie.

Piękny jest ten obraz, te powyginane konary drzew...bardzo romantyczny ogród Agatko! Gra cieni mnie nieustannie zachwyca, bo to najbardziej kocham w ogrodach - ich tajemniczośc

W zasadzie Aniu się z Tobą zgadzam

No teraz to dopiero widać jaki klimatyczny masz ogród, jak w przyszłym roku dojdzie taras i rabatka różana to nic tylko odpoczywać i delektować się takim widokiem. Ja przede wszystkim pozytywnie zazdroszczę tej ilości roślin, bo to one dodają uroku.

Tę hortensję od kiedy masz, którą widać na zdjęciu?
Rozpoznawanie traw 21:29, 22 lip 2012

Do góry

Proszę o identyfikację trawy
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 21:27, 22 lip 2012

Do góry
Ana napisał(a)
to wrzucę parę fotek jeszcze - M pojechal na giełdę i mam chwilkę

Moja wykopana z ogrodka hortensja rozkwitła na dobre, uwielbiam jej kolor! I szukam miejsca w ogrodzie dla niej...

Gdyby nie ogrodowisko kiedyś na pewno pomyślałbym, że to sztuczna Przepiękna!!!
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 21:27, 22 lip 2012

Do góry
andziulka napisał(a)
róża kosmos Myślałam, że zmarzla i poszla w kosmos Wypuściła wczoraj pierwszy kwiat

Cudowna

Uwielbiam psy a szczególnie owczarki Mam do nich sentyment.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:23, 22 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Rozczochrańce, jak to mawia Gosia

o widzę, że też dopadłaś tą werbenkę. Świetna jest, prześliczna, wogóle cały kącik pod tym buczkiem wzniesionym jest przecudny
Rododendronowy ogród II. 21:22, 22 lip 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Pilenie zostaw na jutro.......Dziś posiedź w cieniu na ławeczce.....
Miłego dnia ,Bożenko.

Haniu nic nie zrobiłam bo zasypano mnie telefonami. Najpierw Australia, potem Szkocja, potem Polska i po południu Ameryka. Wszystkie wymienione długie rozmówki. A w południe to ja sie do pracy na słonku nie nadaję więc posiedziałam na huśtawce na tarasie z serniczkiem. Mam zdjecie serniczka.

i kwiatków obok tarasu.

Ogród w Holandii 21:21, 22 lip 2012

Do góry
Ana napisał(a)

Specjalnie dla Gabika widok z domu - na tym zdjęciu dość wcześnie rano. Słońce pada na taras (tzn przyszły taras) i można sobie na słoneczku kawkę wypić (ale rzadko, bo zazwyczaj pada). Po lewej rabata różana w budowie.

Piękny jest ten obraz, te powyginane konary drzew...bardzo romantyczny ogród Agatko! Gra cieni mnie nieustannie zachwyca, bo to najbardziej kocham w ogrodach - ich tajemniczośc

W zasadzie Aniu się z Tobą zgadzam
O....! 21:21, 22 lip 2012

Do góry
marzena napisał(a)
i jeszcze raz...
pergola - po obu stronach posadziłam te róże New Dawn, no i czekam na szybszy ich rozwój i mocniejsze kwitnienie...

Zawiesiłam oko na hortensji -zazdrosne
Niech rośnie i kwitnie Marzenko!
Psiak , juz pisałam ,ale powtórzę-cudny.Pozdrawiam
Ogród w Holandii 21:20, 22 lip 2012

Do góry

Ogród w Holandii 21:17, 22 lip 2012

Do góry

Dla odmiany czas na zmiany... 21:14, 22 lip 2012

Do góry
bylismy dziś w bardzo urokliwym miejscu. Mijsce to zwane jest umownie Stolicą Krainy w Kratę. a dlaczego? zobaczcie sami

mała fotorelacja

nawet sklep spożywczy w kratę

swojskie klimaty

dla dzieci gry i zabawy

żniwa i po robocie

i koniki były

i inne zwierzęta

fajna żywa zasłona

wnętrza

wszędzie bruk

a tu chyba jakiś zlot

mam nadzieję że nie zanudziłam
pozdrawiam
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 21:14, 22 lip 2012

Do góry
andziulka napisał(a)

Witaj Andziulku! Piekne owocki wszystkie! Prawdziwe dary ziemi!

Andziulko, to jak sadzę, winogronko. Czy mogłabyś mi jakoś prosto wytłumaczyć jak ciąć winorośl żeby były takie ładne owoce, bo jakoś mi nie wychodzi. Tej wiosny ścięłam cały krzew dość nisko i pięknie się rozrósł, ale nie ma owoców. Pokaż jak to robisz w prosty sposób, jakoś instrukcje z netu mi nic nie wyjaśniają. Nie wiem co to np. łoza i inne nazwy.

wiosną wykonuję cięcie pielęgnacyjne. tnę tylko to co zmarznięte. Latem- tnę pędy za trzecim liściem licząc od ostatniego grona. Usuwam też liście, które utrudniają dostęp słońca do owocoów

Doczytałam, jak pielęgnujesz! ja mam takie drobne winogronka ,które zostały po Rodzicach.
W smaku nic specjalnego, i wyglad też taki sobie,ale zostawiłam je ze wzg.na sentyment.
Twoje wygladaja na smakowite
Andziulku a kiedy dokładnie tniesz za tym trzecim liściem?
Kubusiowo 21:14, 22 lip 2012

Do góry
Gosiu, przegapilam Twoje 500. Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Widzę, że miałaś dziś zakupowe szaleństwo. Ja w tamtym tygodniu takie miałam
Dla Ciebie Gosiu z okazji 500 stronek mój nowy liliowiec

Ogród w Holandii 21:13, 22 lip 2012

Do góry
A teraz wycieczka na wydmy. Niedaleko nas jest dość niezwykłe jak na Holandię miejsce, zwane Soest Duinen. Lubię tam jeździć bo nieco mi przypomina niektóre miejsca w Puszczy Kampinoskiej

Ogród w Holandii 21:13, 22 lip 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

Kondziowy Ogród :) 21:12, 22 lip 2012

Do góry
Potem się weźmiemy za ten fragment, może ktoś się włączy do pomocy,

Kondzio napisał(a)

Projekt ogrodu-potrzebna pomoc :) 21:11, 22 lip 2012

Do góry

jakieś trawy,borówka amerykańska i hebe,reszty nie znam.
Projekt ogrodu-potrzebna pomoc :) 21:09, 22 lip 2012

Do góry

A to reszta roślin,które kupiłam i teraz nie wiem gdzie posadzić,sośnica japońska,kukurydza ozdobna,sosna czarna,irga,ostrokrzew,tawuły
Ogród w Holandii 21:08, 22 lip 2012

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies