Z aparatem to juz rytuał i ledwie go odniosę do domu to zaraz wracam po niego ale dziś bardzo ciekawych obiektów było brak. Poza pokazanym już sernikiem i liliami sfotografowałam żabę i konika polnego, jakies motylki i mało istotne inne obiekty.
No teraz to dopiero widać jaki klimatyczny masz ogród, jak w przyszłym roku dojdzie taras i rabatka różana to nic tylko odpoczywać i delektować się takim widokiem. Ja przede wszystkim pozytywnie zazdroszczę tej ilości roślin, bo to one dodają uroku.
Tę hortensję od kiedy masz, którą widać na zdjęciu?
Pilenie zostaw na jutro.......Dziś posiedź w cieniu na ławeczce.....
Miłego dnia ,Bożenko.
Haniu nic nie zrobiłam bo zasypano mnie telefonami. Najpierw Australia, potem Szkocja, potem Polska i po południu Ameryka. Wszystkie wymienione długie rozmówki. A w południe to ja sie do pracy na słonku nie nadaję więc posiedziałam na huśtawce na tarasie z serniczkiem. Mam zdjecie serniczka.
Specjalnie dla Gabika widok z domu - na tym zdjęciu dość wcześnie rano. Słońce pada na taras (tzn przyszły taras) i można sobie na słoneczku kawkę wypić (ale rzadko, bo zazwyczaj pada). Po lewej rabata różana w budowie.
Piękny jest ten obraz, te powyginane konary drzew...bardzo romantyczny ogród Agatko! Gra cieni mnie nieustannie zachwyca, bo to najbardziej kocham w ogrodach - ich tajemniczośc
Andziulko, to jak sadzę, winogronko. Czy mogłabyś mi jakoś prosto wytłumaczyć jak ciąć winorośl żeby były takie ładne owoce, bo jakoś mi nie wychodzi. Tej wiosny ścięłam cały krzew dość nisko i pięknie się rozrósł, ale nie ma owoców. Pokaż jak to robisz w prosty sposób, jakoś instrukcje z netu mi nic nie wyjaśniają. Nie wiem co to np. łoza i inne nazwy.
wiosną wykonuję cięcie pielęgnacyjne. tnę tylko to co zmarznięte. Latem- tnę pędy za trzecim liściem licząc od ostatniego grona. Usuwam też liście, które utrudniają dostęp słońca do owocoów
Doczytałam, jak pielęgnujesz! ja mam takie drobne winogronka ,które zostały po Rodzicach.
W smaku nic specjalnego, i wyglad też taki sobie,ale zostawiłam je ze wzg.na sentyment.
Twoje wygladaja na smakowite
Andziulku a kiedy dokładnie tniesz za tym trzecim liściem?
Gosiu, przegapilam Twoje 500. Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Widzę, że miałaś dziś zakupowe szaleństwo. Ja w tamtym tygodniu takie miałam
Dla Ciebie Gosiu z okazji 500 stronek mój nowy liliowiec
A teraz wycieczka na wydmy. Niedaleko nas jest dość niezwykłe jak na Holandię miejsce, zwane Soest Duinen. Lubię tam jeździć bo nieco mi przypomina niektóre miejsca w Puszczy Kampinoskiej
Specjalnie dla Gabika widok z domu - na tym zdjęciu dość wcześnie rano. Słońce pada na taras (tzn przyszły taras) i można sobie na słoneczku kawkę wypić (ale rzadko, bo zazwyczaj pada). Po lewej rabata różana w budowie.
Piękny jest ten obraz, te powyginane konary drzew...bardzo romantyczny ogród Agatko! Gra cieni mnie nieustannie zachwyca, bo to najbardziej kocham w ogrodach - ich tajemniczośc