Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

Konstancja30 21:34, 20 wrz 2012

Madziu lawenda taka jak była być musi ... jakoś musisz się z nią dogadać bo ta lawenda u Ciebie to oczywista oczywistość jak noc po dniu ... ścinałam mocno krzaczki i pięknie odrastały ... w tym roku jednemu nie dawałam szansy na skalniaku i z przysypanej gałązki wyrósł krzak ... ten co kwitnie do dziś ... jak jutro będzie ładnie to zrobię zdjęcie ... a jeżówki ... wygląda na to, że mam nowego fioła ... poza wirusem cebulkowym ... trzymałam się dzielnie do wczoraj ... ale nie ma mowy o przejściu obok gdy człek spojrzy na Madżenkowe szalenstwa i obrazki u Ani Asc ...

moje jabłka się nie zachowały ... porażka ... za to szyszki i berberys ... dzika róża ... o limkowych puklach nie wspomnę ... hmmm ... to pewniaki ... i żołędzie ... a jak Twój wianek ?

buziaki
noemi 21:23, 24 wrz 2012

anna_studio napisał(a)
Zaglądam.....nadrabiam....pozdrawiam...

Aniu ..... też nadrabiam zaległości .... miałam krótki , nieplanowany wyjazd ... trochę padało , ale miałam okazję podziwiać takie klimaty ... zdjęcia z telefonu ...

noemi 21:24, 24 wrz 2012

Diana napisał(a)
zaglądam i staram sie ponadrabiać wszystko po urlopie......jednak będzie ciężko........
pozdrawiam

Diano ciężko jest nadrobić .... sama próbuję dzisiaj .... pozdrawiam cieplutko....
noemi 21:28, 24 wrz 2012

asc napisał(a)
Ja też zostawiam ślad... a jak poczytałam lawenda, przelanie, jeżówka, to nawet sporo stronek się wróciłam do tyłu
U mnie lawenda myśłałam, że wymarza....... a to nei wymarzałą, tylko zimą gniła...... Krzaki posadzone w zeszłym roku na skalniaku, gdzie tam dopiero było zimno.... (totalny wygwizdów) .. ma sie dobrze i nic jej nie zdechło.

W moim ogrodzie prawie wszystko rośnie bez podlewania... z wyjątkiem trawnika (bo ma automatyczne)........ za dużo tego, by pracujac na 2 etaty poradzić sobie z podlewaniem..... radzi sobie samo..... Jak widzę ( o ile zobaczę) że coś więdnie to wtedy.... testerem suchości jest języczka, jak mi zwiędnie to znaczy, że mam tragicznie i wtedy ruszam do boju i to co najcenniejsze podlewam......

Aniu , dla mnie to coś nowego , że "rośnie bez podlewania ... z wyjątkiem trawnika" .... ale nie ukrywam, że ta informacja pomogła mi spokojnie wyjechać na krótki wypad i nie martwiłam się o ogród , szczególnie na moich mokradłach ... pozdrawiam
Milka 21:28, 24 wrz 2012

witaj moja droga, piękne klimaty, w takich na pewno sie zrelaksowałaś
noemi 21:29, 24 wrz 2012

irena_milek napisał(a)
Kupiłam trzmieliny, nawet juz posadziłam wzięłam 2 ale jeszcze chyba się skuszę

Ufffffffff Irenko , cieszę się, że kupiłaś ... buziaki
noemi 21:31, 24 wrz 2012

irena_milek napisał(a)
witaj moja droga, piękne klimaty, w takich na pewno sie zrelaksowałaś

Witaj Irenko ... było super..... czas minął za szybko .... ale warto było
Enya73 21:34, 24 wrz 2012

Magda, a gdzie tak pięknie? I jaki telefon robi takie piękne zdjęcia? Ja też taki chcę
noemi 21:35, 24 wrz 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Magdo, wszystko obejrzałam. Pozdrawiam. Finka niesamowita.

Ewo dziękuję, że zajrzałaś ... ...nadrabiam zaległości, przez chwilę mnie nie było ... pozdrawiam i lecę poczytać co słychać u Ciebie

monteverde 21:36, 24 wrz 2012

noemi napisał(a)

Zaglądam.....nadrabiam....pozdrawiam...

Aniu ..... też nadrabiam zaległości .... miałam krótki , nieplanowany wyjazd ... trochę padało , ale miałam okazję podziwiać takie klimaty ... zdjęcia z telefonu ...

Super fotki szczególnie ta z potokiem pozdrawiam