przecież u Ani też byłam...i że ja o tym nie pomyślałam....
troszkę zmodyfikuję, bo to za eleganckie na ta moją szopę jest
ale pomysł świetny
Nieszko-bardzo mi się podobaja Twoje rabaty przed tarasem, tam też widziałm różyczki, trawy, lawendę.... zresztą co ja będę pisać....lecę do Ciebie cobyś mi roztłumaczyła .....
Zaczęło padać, deszczyk równiutki, spokojny, takiego tu było trzeba Zrobiłam kilka fotek ogrody w deszczyku
Tak mnie wita codziennie wilec samosiejka przy podjeździe
Aniu, to w międzyczasie zapraszam na poziomki Słodziutkie są cały sezon
Nie ma zdjęcia, ale jako zamiennik posyłam róże Właśnie wczoraj zrobiłam porządek wokół nich i zastosowałam środek grzybobójczy. Zdjęcie jeszcze z chaszczami wokół, ale jak skończyłam, to M. zabrał mnie do domu i nie pozwolił zrobić nawet fotki. Powiedział kategorycznie: dość na dzisiaj! zapomniałaś, że Ci tyle nie wolno ...
Dziekuję Jolu różyczka piękna, a poziomki mam leśne w swoim ogrodzie, fakt, że już jest po ale są słodkie i pachnące poczekam za jagódkami
Wykopałam trzy ,wygladają umęczone po uwolnieniu z "maty szmaty"Dwie trochę oczyściłam,trzecią zostawiłam do wglądu.Wolałabym je od razu przesadzić na nowe miejsce.Mam ich około 20 sztuk.Mam też sporo chyba przybyszowych cebulek(nie pamietam, te malutkie czane cebulki) ,które rosną na łodygach.co z nimi robić.
Bardzo dziękuję Sebku za pomoc.
Dzisiaj może nie na temat. Nie mam na razie nowych zdjęć i najprawdopodobniej pojadę na działkę w niedzielę. Jak już pisałam mam 3 wnuków, sami chłopcy - wszystkich kocham bardzo. Dzisiaj chciałam wam pokazać, najstarszego. Niedługo odjedzie, ale sporo byliśmy razem w wakacje. Wygraliśmy się do kina na Niesamowitego Spidermena, a że mieliśmy trochę czasu poszliśmy do fontann. Skończyło się, że miał zupełnie mokre spodenki, które wykręciliśmy z wody, a że było gorąco, szybko wyschły. Zabawa była przednia, dzieciaki chlapały się do woli.
Mój wnuk.
A tu w parku linowym, ani razu się nie zawahał, trzeba dodać że cały czas asekurował go dziadek.
Wybrali najłatwiejszą trasę, ale wierzcie i M nie było łatwo, a co dopiero siedmiolatkowi.
Witaj Bożenko. Mam na imię Danka. Kilka dni temu zalogowałam się TU. Czytam, oglądam, podziwiam oraz planuję. Też zaczynam swoją przygodę z ogródkiem- jest mały, trudno planować cokolwiek, ale jestem dobrej myśli. Mimo braku funduszy sądzę, że kiedyś to miejsce nabierze wyglądu i będzie wygladalo ładnie. Małymi kroczkami obie upiększymy nasz kawałek ziemi. Mozemy wzajemnie sobie pomagać tu na forum i wzajemnie sie wspierać. oto moje miejsce na ziemi... Na tej fotografi widać moje pierwsze kroki w planowaniu ogródeczka .Pozdrawiam.
Dziewczyny fotka zakupowa będzie jutro. Czekałam na tą Finkę i czekałam, potem rozsypałam dolomit pod lawendy i perukowce, przycięłam brzydkie listki żurawkom, ciemno się zrobiło i znowu czekałam... No z przygodami, ale dziewczyna dotarła cało, choć zmęczona okrutnie... Wpadła i wypadła, zaledwie 1 fotkę mamy, po ciemku i tak na szybko Finka ma nowy kolor włosów - baaardzo twarzowy
Dwie śliczne ogrodniczki
Witam Agnieszko u Ciebie. Byłam, podziwiałam wielokrotnie Twój piękny i zadbany ogród, ale sama już mam mętlik w głowie, bo nie pamiętam, czy zostawiałam jakiś miły komentarz Jeśli nie, to dziś nadrabiam to faux-pas
no to widzisz ... ja nie pomogę na obecnym etapie, bo znam się tak samo jak i Ty na roślinkach ... od wiosny miałam już kilka upatrzonych, które mi się podobały, ale ... no właśnie...
pomysł w maju: irysy są boskie
lipiec - irysy odpadają, chyba że z czymś co kwitnie później ...
pomysł w lipcu: floksy to jest to
sierpień - ależ one brzydkie po przekwitnięciu ...
oooo... i tak to jest
a na różach to już w ogóle nic a nic się nie znam ... i prawdę mówiąc o tym, że są w odmianach (innych niż kolorystyczne oraz z podziałem na pnące i "normalne") dowiedziałam się dopiero w tym roku...
dlatego na razie sama wybieram tylko takie, które cały rok SĄ, a potem będę się zastanawiała nad przejściem do level 2 i wyborem takich, które nie dość, że glebę lubią taką a nie inną, to jeszcze światła chcą tyle ile będzie (level 3) oraz będą zdobiły w różnych porach roku (level 4)