Cześć Kiniu
dobrze że wpadłaś, może poratujesz, bo mnie jakaś niemoc dopadła
myślałam że wiem co chcę na tej rabacie....ale teraz

, tzn. niby chodzi mi nadal o to samo

, ale brak weny żeby spis roślin zrobić
kształt rabaty poprawiłam zgodnie z sugestiami Gosi- jak zwykle miała rację

, było za bardzo faliście
a teraz tak (uwaga! naszła mnie moc

) : chciałabym pnącza-klematisy, pnącą róże new dawn-czekam na jesienna ofertę z rosarium, tzn. mam obecną, ale w jesienniej mają być z odkrytymi korzeniami i prawdopodobnie taniej, ale jak się wkurzę to zamówię teraz

, trawę Owies wiecznie zielony, pomyslałam jeszcze o miskancie morning lighte, no i mam juz rozplenice, więc ewentualnie mogłabym ją tam przerzucić, róże okrywkowe-od mamy obiecane, jasny róż, niestety nie wiem co to za odmiana, musowo zdjęcie zrobić,
nie wiem też czy dobrze dobieram rośliny? chodzi mi też o to żeby ta rabata jakoś wyglądała przez cały sezon, ale moja wiedza jeszcze za mała na temat roślin żeby je tak dobrać

, więc proszę o
pomoc
pomyslałm sobie o takim małym żywopłociku z bukszpana a za nim kfietki

, może ten żywopłocik niekoniecznie na całości, a może tak połowa z bukszanu a połowa np. z lawendy-tam gdzie więcej słońca?

hmmm, co myslicie?
mój problem m.in. polega na tym że nie wiem jak poszczególne rośliny zachowują się w ciagu roku, tzn. kiedy kwitną, kiedy przekwitają, kiedy znikają, jeżeli wogólę
więc nie ukrywam że mam problem ze szczegółowym doborem roślin
ale się rozpisałam....ale mam nadzieję że znajdzie się dobra duszyczka i mnie trochę oświetli