Olśniło mnie !!!! nie mogłam zdjęcia wrzucić przez internet explorer , weszłam przez google z pomocą córki oczywiście i poszło
Oto moja działka po zakupie tak wyglądała
Aniu ,bywam u Ciebie,ale wpisy...... nie zawsze zostawiam. Prawie się zatraciłam,kto tu nowy ma watek,kto od początku.Ale dziś piszę powoli,wątek po wątku,ale i tak nie nadążam....
POzdrawiam,kwiatek dla Ciebie.
Ozz, dzięki za link do wątku GabiK. Super te donice im wyszły! Ciekawy pomysł i cenne wskazówki. Na pewno skorzystam.
Jedyny problem w tym, ze nadmiar wody z ich donic może odpłynąć do gruntu, a u mnie lałoby się do sąsiadów. I własnie zastanawiam się jak to rozwiązać?
Kosodrzewinę mam już na balkonie, będzie zimować pierwszy raz i zobaczmy jak sobie da radę. A cis mówisz, ze może przemarznąć? Szkoda. Może spróbuje jedna choinę kanadyjska przez zimę przetrzymać i zobaczymy.
Z pnączy mam bluszcz, będzie zimował pierwszy raz, o trawach tez myślałam, ale bardziej jako dodatek. Chciałabym coś, co pozwoli mi zlikwidować nieładną pergole i będzie skutecznie zasłaniać cały rok. Własnie taki ekran z cisa byłby idealny.
A Ty Ozz będziesz u siebie sadzić jakieś większe drzewo? Juz coś wybrałaś?
Ania, ja poproszę dokłądne instrukcje na temat tej hortensji, bo to na pewno ogrodowa; mam 3, żadna nie kwitnie; miejsce mają idealne, półcień, wilgotno, nawóz dostały, więc co ? liście sa oczywiście dorodne, ale ja chćę taką jak twoja!!!!
Śliczniutko i magicznie u Richiego. Znalazłam kiedyś w necie zdjęcie donic kul świecących. Jeśli można to wstawię? Efekt też uroczy.
Ja mam na klombie kule
Faktycznie w nocy wyglądają fajnie.
Mają jeszcze dodatkowe wkłady czerwony, zielony i niebieski
Na Boze Narodzenie miałam zielono - czerwono
Zrobię wieczorem zdjęcie i zamieszczę
piękne te kule
ja też kinkiety i lampy ogrodowe chce kuliste
Na dole początki wrzosowiska, głębiej sosny, różaneczniki pod kapturkami z siatki cieniującej...
Pierwszy mój własny kwiat na różaneczniku
Golterie pod sosną (moim zdaniem są urocze, czekam kiedy się rozkrzewią)
Zbliżenie rabaty północnej przy wejściu - jak dokładnie spojrzycie widać trzmielinę na pniu oraz wsadzone już do gruntu runiankę oraz choiny jadelloh. Do dołków chcę wsadzić różaneczniki jak na zdjęciu wyżej. Nie wiem co posadzić na samym początku, jeszcze przed trzmieliną.
Nowy nabytek od teściowej nie wiem co to
kupiłam też okzyjnie anabelke, jednak była "na patelni" i po liściach to widać, u mnie też jest od południa ale mocno ją podlewam,myślicie że to wystraczy zeby sie nie paliła czy lepiej ja przesadzic?
Twój wilec samosiejka o wiele ładniejszy niż mój wysiany przeze mnie Tak już jest Anie, nie wszystko u wszystkich chce rosnąć ... a może to i dobrze, bo nasze ogrody byłyby podobne do siebie. A ta różnorodność jest najwspanialsza
Masz rację Jolu i dlatego tak chętnie zaglądamy do siebie by podziwiać co nowego ona tam już ma