Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Warmińskie dylematy

Warmińskie dylematy

monteverde 21:57, 19 wrz 2012

na tym ostatnim zdjęciu to świerk srebrny?
Megi 22:28, 19 wrz 2012

monteverde napisał(a)
na tym ostatnim zdjęciu to świerk srebrny?

A bo ja wiem, dostaliśmy z mężem w prezencie na nowy dom, nie mam pojęcia co to
monteverde 22:50, 19 wrz 2012

to zajrzyj do mnie w watek mam tam jedną po jakiś 7 latach wrósł kolos rośnie przed domem znajdę stronkę to podam chodzi o to , że jest za blisko domu
Megi 23:19, 19 wrz 2012

Aniu one będą cięte, ja nie chcę tam wielkich drzew, jak widać zostały podkrzesane od doły, a od góry raz poskramialiśmy ułamując przewodnik, nie chcę żeby były wyższe niż 2-2,5 m więc będziemy ciąć, a jak nie dadzą się opanować, to wysadzimy za ogrodzenie i poszukamy karłowych odmian
monteverde 23:28, 19 wrz 2012

za dużo przewalania wrócę to wrzucę fotkę
magos 14:51, 20 wrz 2012

Bardzo mi się podoba realizacja.Będę Cie podglądać!
Megi 16:14, 20 wrz 2012

Zapraszam serdecznie Gosiu, im więcej głów i pomysłów, tym łatwiej zdecydować, czego się tak naprawdę chce

Ja się właśnie dzisiaj ogarnęłam od rana i dokończona została rabata z hortensjami, na razie brak dołu, ale chyba mam pomysł na wiosnę, bo w tym roku zostawię jak jest, chociaż jakby ktoś strzelił genialnym pomysłem, to mogę iść w ogród bez namysłu

Zatem ... dosadziłam kilkanaście sztuk małych bukszpanów, dwie Limki zakupione wczoraj z Anią i pociągnęłam szpaler aż do modrzewia japońskiego

Megi 16:24, 20 wrz 2012

A teraz gwóźdź programu zrobiłam dzisiaj wrzosowisko, wykorzystałam posiadane roślinki, bo nie chciało mi się jeździć znowu po szkółkach ( i tak nic ciekawego z wrzosów nie mają

choinka w środku zniknie zimą, bo zostanie wycięta na święta i powędruje na balkon, czeresienka jak wspominałam wcześniej do wykopania, ale sąsiadów nie ma, więc musi poczekać na ich powrót, brakuje jeszcze grubszej kory, zapasy wystarczyły na obsypanie boków, a między wrzosy poszła przekompostowana drobna, jeśli uda mi się zakupić wrzośce to zapewne dosadzę lub coś wymienię, ale główny kształt i koncept zostaje taki, jaki widać na zdjęciach dodatkowo pod samymi iglastymi dosadzone zostały krokusy w ilości 50 sztuk, po zimie zobaczę, ile jeszcze przydałoby się dosadzić dla większego efektu. Na dzisiaj to chyba wszystko, bo wiozą mi drewno do kominka i czeka mnie układanie.

Megi 16:28, 20 wrz 2012

tutaj lepiej widać podniesienie tej części z wrzosami

Megi 16:29, 20 wrz 2012

Konstruktywna krytyka mile widziana, tylko nie każcie mi tego kopczyka robić od nowa, w tym roku nie mam już na to sił