Pierwszy raz wysiałam wiosną nasionka rycynysa. Bardzo długo sadzonki prawie wcale nie rosły. Ale teraz nadrabiają
Na płocie zwykła , tyczkowa fasola.
Jesienią ubiegłego roku posadziłam tę hortensję . Opis na karteczce - h. Tardiva. Ale ona mi wygląda jak limelight. Jak myślicie? Ja mam za małe doświadczenie, żeby rozpoznać.
Witam Wszystkich zagladających! Jak miło Was spotkać!
Ciągle coś wypada ! Ale już jest chwila spokoju i można powrócić na łono natury,zwane ogrodowiskiem!
Wróciłam z działeczki,a tam ku mojej radości jeszcze jest kolorowo!
Aniu, a te aksamitki to z tych wiekszych (ok 50-60cm?)
Chyba tak Danusiu, wyrosły dosyć wysoko
No właśnie, ja tez w ubiegłym roku posiałam, bo skusiłam się na oryginalny kolor, ale bardzo się wysłupiły i nie zrobiły takiego efektu jak oczekiwałam
U mnie są na drugim planie za begonią i jakoś to wygląda
butterfly - ja już łapię się na myśli, że poczekam aż przyjdzie zima i chwasty wymrozi hehe
A na serio - za 2 tygodnie mam urlop, który głównie spędzam z dzieciakami w domu - wtedy szykuję sie na gruntowne porządki w ogrodzie
eliza - bardzo mi miło - wpadaj jak najczęściej
monitka, Ana - skarpa się prezentuje - aaaaa - chyba na zdjeciach hahaha
Hortensje cudne - to im przyznać muszę - coś czuję, ze w moim ogrodzie za kilka lat będą królować - uwielbiam je
Postanowiłam wygospodarować sobie wieczór na uporządkowanie zdjęć ogrodowychm zrobienia wpisu na blogu - nie mogę przeboleć jak jakaś roślina w fazie rozkwitu nie załapie się na zdjęcia
Jestescie na to gotowi? Mam ich sporo
Moje tegoroczne ogrodowe szczęście - ja po prostu cieszę się z nich jak głupek i głaszczę te wielkie kwiatostany ilekroć przy nich jestem
Witaj Moniko, w taczce jest zwykła ogrodowa ziemia z Biedronki. Podziurawiłam dno i wszystko. Ale fajny kwietnik, bo łatwo go przestawić.
Bożenko, moje przy Twoich są niepozorne, ale pocieszam się, że szybko rosną. Sadziłam jesienią i widzę, że sporo podrosły.Pozdrawiam serdecznie Jola
size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/19/195963/original.JPG[/img]
"zaplecze " skalniaka
zakwitła perowskia
Łuk nad furtką do mojej szwagierki- pomysł mój a realizacja przy pomocy sąsiada ze spawarką. Kilka dni temu posadziłam sadzonkę winobluszczu z drugiej strony, podoba mi sie takie zarośnięte wejście!