Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w Alei Lipowej... 22:20, 19 sie 2012

Do góry
Dzieki Sylwio.

A teraz słoneczniczek samotniczek,..... taki sobie jeden wyrósł

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:19, 19 sie 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Dziewczyny zachwycaja się zetstawieniem budleji z hortensją i maja czym Faktycznie efekt niesamowity. Podobaja mi sie budleje, ale do dzisiaj nie wiedzialam gdzie by je u mnie wsadzić. TERAZ już wiem A jakie masz tam hortensje?

Hej Ana to połączenie zobaczyłam w ubiegłym roku na Ogrodowisku chyba na Zieleń to życie oraz chyba u aliniak posadziłam w ubiegłym roku, ale wtedy wszystko malutkie było i zero efektu. W tym roku wiosną przesadziłam sporo roślin i mam to co chciałam ) z hortensji mam głównie Limelight oraz Grandiflorę i właśnie zestawienie, które pokazuję to z Grandiflorą a obok są Anabelki bo tak je narazie posadziłam, bo nie miałam gdzie ) przy Lime mam jedną białą budleję, ale dopiero zbiera się do kwitnienia
Rododendronowy ogród II. 22:19, 19 sie 2012

Do góry
Poidełko dla ptaków.

Kosmos na pewno niespotykany. Był jeszcze pomarańczowy ale z zachwytu nie zrobiłam zdjecia.

Uwaga: mam nasionka.- wszystkich trzech i jeszcze białego.
Ogrodnik mimo woli 22:18, 19 sie 2012

Do góry
wiedziałam, że Kolega ma charakter ale, że aż taki z niego ancymonek ... nie ... myślałam o stateczności właściwej dla wieku ... pokorze stosownej w tak dominującym towarzystwie pańci i respekcie wobec pana ... a tu ... olana bo co tu siem czarować - azalia i szaleństwo na trawie ... oj Everest ... ja mam roczek i zobacz jaka grzeczna jestem

Rododendronowy ogród II. 22:15, 19 sie 2012

Do góry
My na tej ławeczce ( muszę schudnąc)

Altanka z pajęczynami wykonanymi przez Dzidkę z drutu .

Róże pod świerkiem wężowym

i hortensja - najmodniejsza.

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:13, 19 sie 2012

Do góry
I tutaj cześć rabaty czeka na nowe nasadzenia. Mam tam trochę ziół, bukszpany, hortensję, runiankę, berbersy, ognik szkarłatny, hosty. Brakuje czegoś na wykończenie brzegów. Zastanawiam się nad położeniem płaskich łupków, jasnego żwirku kwarcytowego i bylinami, które szybko wypełnią puste miejsca.
Rododendronowy ogród II. 22:09, 19 sie 2012

Do góry

Wśród roślin ukrywa sie strażnik tego ogrodu.

Piękne pomidory na grządce

romantyczna ławeczka pod ruinami

Spotkanie u Szmitów 18 sierpnia 2012 22:08, 19 sie 2012

Do góry

Rododendronowy ogród II. 22:05, 19 sie 2012

Do góry
Zdjęcia z ogrodu Dzidki

Widok z tarasu

Nad jeziorkiem lata mnóstwo ważek a na liściach nenufarów widac ich wylinki.

Mój jesienny ogród 22:01, 19 sie 2012

Do góry
Kurcze, przez te spotkania to nie mam czasu zająć się swoim wątkiem.
Irenko, fajnie że wpadłaś, pożartować trzeba, śmiech to zdrowie.
Te fotki robiłem jeszcze przed spotkaniem ale nie zdążyłem wkleić.

Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:55, 19 sie 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

No. ale mam za małą działkę
M dojrzał do zalożenia warzywnika z boku garażu Szkoda że i się tam taka szklarnia ala Ania ASC nie zmieści
Na razie tam jest przechowalnik i bałagan ale wiosną będzie rewolucja w stylu rabat angielskich, dumam tylko czy do drewnianych rabart dodać bukszpana.
Na szczęście mam zimę na przemyślenia

taki warzywnik z podwyższonymi rabatami ale nie za wiele podwyższonymi marzy mi siem bardzo ... warzywnik to sektor taty ... zresztą w epi centrum JEGO działki ... pertraktacje jednak zmierzają w dobrym kierunku ... oglądałaś "To skomplikowane" ... mam nadzieję, że nie przekręciłam tytułu ... oj jaki ona tam miała warzywnik

... wkleję bo mnie bardzo korci ... źródło obrazki w google

warzywa i kwiaty ... świetne połączenie ... ja bym dała bukszpan ... ale ja teraz to bym go wszędzie dała

Uwielbiam ten film i właśnie ten cudowny ogród. Nie omieszkam wspomnieć o wnętrzach
Ogrodnik mimo woli 21:55, 19 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)
Nie zdążylismy przygotwać naszego Miśka na spotkanie.. i prezentował się nie kąpany od dawna... dziś nadrobiliśmy to i chłopaka wykąpaliśmy korzystajac z ładnej pogody..... MI się podoba, chłopakowi wcale..bo niecierpi się kąpać...
Nieco się obraził.....

Za karę obsikał azalie

I czochrał się długo w skoszonym trawniku, aby pozbyć się wstrętnego zapachu szamponu

Aniu moja by po takiej kąpieli od razu wytarzała się w ziemi i robota z kąpielą od nowa
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:52, 19 sie 2012

Do góry
Tyle tu pochwał i zachwytów padło pod adresem naszego ogrodu, to pokażę Wam w końcu, że nie jest jeszcze tak idealnie. Są miejsca jeszcze nieskończone. Ale wszystko w swoim czasie
Pokażę, ta pusta wąska rabata pod płotem sąsiada czeka na obsadzenie. Sąsiad od swojej strony posadził dość chaotycznie żywopłot z pęcherznicy kalinolistnej w 2 odmianach, berberysa i tawułę. Niestety jego krzewy tak się rozpanoszyły, że przechodzą przez siatkę na moją stronę. W dodatku sąsiad jakoś nie zabiera się do tego, aby je od góry chociaż wyrównać.
Od mojej strony na razie mam, pstrego klona jawora, migdałka i oczara omszonego, który kwitnie na różowo, jak jeszcze śnieg leży. I co tu posadzić. Miejsca niewiele, a widok na tę nieszczęsną rabatę mam wprost z tarasu. :

No i ten trawnik na schodach do ogrodu, z siewu, nie bardzo nam wyszedł. Do poprawy.

A druga jest rabata żwirowa. W tym miejscu rosła nieszczęsna katalpa, którą mi połamało w zeszłym miesiącu. Posadziłam tam na próbę pstrą odmianę runianki. Nie wiem, czy ją zostawić i dokupić resztę sadzonek, czy też przesadzić w inne miejsce, a tam zrobić coś zupełnie nowego.

Są jakieś propozycje?
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:52, 19 sie 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)

Jak widać, bardzo lubię, jak różne rośliny wzajemnie się przenikają. Nie przepadam za pustymi przestrzeniami w ogrodzie.

Podczytuję po kawałeczku... czasu brak na więcej.. wiec wybacz, że tak wyrywkowo.... pięknie masz w ogrodzie, zwierzaki cudne (mój pies nie cierpi wody..uraz z młodości)...ale t ozdanie któe cytuję bardzo mi się podoba... ja też nie lubię pustych przestrzeni w ogrodzie.....
Ogród z perspektywą na przyszłość 21:51, 19 sie 2012

Do góry
Hotel przywitał mnie pięknym widokiem już z daleka . Niestety okazało się, że bukszpany nie są żywe....brrrr, a byłoby tak pięknie.

Ogród z perspektywą na przyszłość 21:47, 19 sie 2012

Do góry
Z cyklu " piękne kawiarenki"

Spotkanie u Szmitów 18 sierpnia 2012 21:43, 19 sie 2012

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)

Joanka, odczytasz napis czy to kostrzewa sina? Kupiłam sobie dwie, zdjęcie mi się rozmazało i nie mam pewności czy dobrze zapamiętałam
Pozdrawiam
Ewelinko, tak to kostrzewa sina
Ogród z perspektywą na przyszłość 21:42, 19 sie 2012

Do góry
Wróciłąm i zdaję relację z Praskich ogrodów

Najpiękniejszy park w Pradze na Mala Strana

...a w nim ogród różany

..oraz magiczny ogród zaraz za nim

Ogród do odświeżenia 21:41, 19 sie 2012

Do góry

Agatko, chyba trzeciego muszę posadzić tylko duży mały ? stożek, kulka? Jeżeli duży to muszę pozbierać kasiorę na rok przyszły, bo trochę drogie są (ile by roślin było za jednego pana buksza)
Marzy mi się Siedlisko.... 21:41, 19 sie 2012

Do góry
AniaK napisał(a)
Rozplenica rozpoczyna kwitnienie

Piękne pozdrawiam M
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies