Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Marzy mi się Siedlisko.... 11:25, 27 lip 2012

Do góry
AniaK napisał(a)
I jeszcze kilka ujęć z tego roku.

niesamowicie to wygląda, bardzo, bardzo mi się podoba

czy fiolet to wszędzie lawenda?
Mój ogródek pod Gdańskiem 11:19, 27 lip 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

A jakie masz odmiany?

Ten dwukolorowy to moze byc dr. Ruppel , dla niego wystawa wschodnia, zachodnia lub północna.. u mnie (dokładnie to u mojego taty go wsadziłam - szt 4 w jedej "kupie") rośnie w pełnym słońcu i nie jest to najlepszy pomysł chociaż o dziwo jako tako sobie radzi - ale na jesień przesadzę.. Może masz złe stanowisko, albo dziura była za mała i za mało dobrej ziemi wsypałaś, otwór ma być 60 na 60 cm.. poza tym czy nie ma za sucho i czy go nawozisz? są specjalne nawozy do powojników można kupić przez internet właśnie to będe robiła dziś bo mi sie już skończyły Oczywiście już raczej nawozić nie mam zamiaru ale jak zamawiam powojniki to przy okazji w jednej paczce zamówię nawozy juz na przyszły rok .
Ten niebieski na razie dla mnie tajemnica - będe jeszcze o nim myślała
Zielony galimatias 11:19, 27 lip 2012

Do góry
Jeśli chcesz gęściej posadź co 60 cm, tak wyglądają z daleka, zdjęcie z przed dwóch lat, przed przycięciem, są prześwity, w ubiegłym roku były przycięte pierwszy raz, teraz w połowie sierpnia przytnę jeszcze raz, po przycięciu wyraźnie się zagęściły, to jest Tuja columna.
Mallwinkowo 11:15, 27 lip 2012

Do góry
mallwinka napisał(a)
nie miałam pomysłu co tu zrobic ale po lekturze forum wymyśliłam sobie coś takiego:

Bardzo fajnie tę rabatę wymyśliłaś
A na płot dobry pomysł ten winobluszcz, jesienią szczególnie urokliwie będzie jak zrobi się czerwony.
Ja mam u siebie pięcioklapowy zielony, a teraz jeszcze dokupiłam trójklapowy żółty, żeby troszkę tę zieleń rozjaśnić.
U Ciebie też fajnie by to wyglądało.
A wierzby tnij w tym roku jak najczęściej to do przyszłego roku dość duże kule Ci się zrobią.

A może jeszcze coś niskiego przy samej obwódce, jakieś żurawki np.

Pozdrawiam
Moja największa pasja - ogród 11:10, 27 lip 2012

Do góry
Bardzo lubię powojniki, uwielbiam wprost oglądać u was piękne zdjęcia powojników, niestety mnie powojniki wcale nie lubią, mam trzy sztuki, nieoznaczone, kupiłam kiedyś w szkółce, nie było karteczki i teraz klops, nie wiem co to za odmiany,
wszystkie rosną słabo, mało kwitną, po kwitnięciu zasychają i brązowieją, myślę nad przesadzeniem, bo gdyby rosły zdrowo, to byłyby cudowne

aha gdyby ktoś wiedział, jakie to odmiany to bardzo proszę o pomoc z oznaczeniem

Witam wszystkich serdecznie. 11:09, 27 lip 2012

Do góry
Witam serdecznie.
Bardzo mi miło znaleść się w tak wspaniałym gronie "Ogrodowiska "Mam na imię Katarzyna mieszkam w małej miejscowości w Beskidzie Wyspowym a z racji tego, że pochodzę z Lubelszczyzny nazywam siebie góralką nizinną. Moją pasją jest asz ogród, fotografia przyrody i wszystkiego co mam w Malinowym Ogrodzie, prowadzenie bloga pt[http://malinowe-ogrody.blog.onet.pl/Między kuchnią a brzegiem ogrodu[/url] lubię gotować, interesuję się wiedzą o roślinach i fitoterapią.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:04, 27 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu śliczne te trawy możesz zdradzić co to za odmiany

Hakonechloa macra "Aureola"

Biały - Carex morrovii "Evergold"

Tamta z tyłu, zapomniałam.

bardzo dziękuję, pewnie niedługo u mnie zagoszczą, podoba mi się pomysł z tym nasadzeniem, więc lekko skopiuję, jeśli można
zielonastrefa 11:00, 27 lip 2012

Do góry
MilenaP napisał(a)
i lilie

ale piękne lilie, też je uwielbiam, zrobiłam im tyle zdjęć, że chyba przesadziłam
Zielony galimatias 10:55, 27 lip 2012

Do góry
boguslaw_r_ napisał(a)
Posadziliśmy co 70 cm , powinny być co 60, efekt jest taki po 4 latach. pozdrawiam.

O, super Dzięki, Bogusławie

Ewuś, w świetle tego, co napisał i pokazał Bogusław, ja bym tego, co posadziliście, nie ruszała
Dobrze jest, a 4 czy 5 lat migiem zleci
Zielony galimatias 10:48, 27 lip 2012

Do góry
Posadziliśmy co 70 cm , powinny być co 60, efekt jest taki po 4 latach. pozdrawiam.

jeśli Cię interesuje poszukaj u mnie lub mogę pokazać inne fotki młode miały ok 35/ 40 cm teraz ok 2 m.
Kwiatki i rabatki u Elizy 10:43, 27 lip 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Pora na róże, nazw nie znam, ale i tak je lubię.

piękne królowe, ja mam tylko dwie, więc zostaje mi tylko podziwiać u innych
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:41, 27 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

A jeszcze mozna trawy na dół wsadzić

No, Gosia, szacun

Ja bym wprawdzie dodała czegoś zwiasającego, bo te gazowny jednak trochę wyższe chyba są, niz w tym projekcie.

Zobaczymy, jakie Irenka cudeńko stworzy

Miłego dnia dla Miłkowa

Tereniu, też jestem zachwycona propozycją Gosi, teraz nic tylko w czyn to wprowadzić
tobie też miłego dzionka, u nas straaaaszny upał i dziewczyny piszą o upadłości OLT, jej czyżby mój wylot do Ani padł!!!!

Gosia szacun ...pięknie to wyszło i po gazonach ani śladu ... Irenko masz gotowca jak nic dla mnie wygląda super ...pasuje do Twojego ogrodu

... za bilety mają zwracać kasę
Malinowe Ogrody 10:38, 27 lip 2012

Do góry
Witajcie!
Bardzo mi miło,że tutaj trafiłam i mogę podziwiać Wasze piękne ogrody. Malinowy Ogród tworzymy wspólnie z mężem piętnaście lat,odkąd zamieszkaliśmy w naszym domu.Zaczynaliśmy od paru zdziczałych śliw, przerośniętej trawy nie koszonej od wielu lat i chaszczy.Podstawowym narzędziem była maczeta do cięcia buszu i stara bułgarska kosiarka - czołg..aż tumany się unosiły z kretowisk podczas koszenia. Można powiedzieć że w tej okolicy byliśmy ogrodowymi pioneramy, pośród górskich łąk na - których pasły się krowy i owce. Sąsiedzi - rolnicy dziwili się po co nam tak krótko przystrzyżona trawa, takie marno - trawstwo dosłownie... i po co tyle tych palików wystaje a to było oznaczenie naszych malutkich roślinek. Ogród powoli się zapełniał roslinami, między innymi dzięki naszym rodzicom i amatorskim talencie mojego tatay do rozmnażania wszystkiego co rośnie, nawet iglaków. Po kilku latach dookoła nas pojawiły się inne ogrody a nasz wydoroślał i nabrał kształtu, chociaż wciąż jest dziełam nie dokończonym.
Dziś naszych gości wita pięknie pachnacą lawenda na murku kwiatowym. Pobudowaliśmy wiele kamiennych tarasów by złagodzić spadki terenu na których rosną rośliny. Przed nami jescze wiele pracy między innymi zrobienie patio przy tarsie.Nie tracimy jednak zapału, ja poskramiam moje kolekcjonerskie zapędy by wysztkiego mieć po trochu staram się sadzić rosliny w większych grupach gdyż naprawde ładnie to wyglada.

Tu była skarpa , została zabezpiczona kamiennym murem przed osuwaniem.

Ogród ma rustykalny charekter.

Te ogromne bale na których stoi kosz czekają aż staną się ogromnym stołem biesiadnym.

Kwiaty na tarasie.

Droga do domu prowadzi wzdłuż kamiennego murku na skarpie a między mniejszym murkiem lawendowym.

Zimy u nas są śnieżne i mroźne.
Czas na zmiany - najwyższy czas 10:37, 27 lip 2012

Do góry
Grapako, dla ułatwienia decyzji przesyłam Ci zdjęcie z obwódką z tawułek, przedni nimi widać cyprysiki (tylko moje to chyba sungold ?). Tawuły wyglądają przez większą część sezonu bardzo ładnie, teraz są mocno wykulkowane, bo wcześniej miałam zepsute nożyce i jakoś ciągle nie po drodze było pojechać po nowe, a one się rozrastały i rozrastały (przepraszam za słabą jakość zdjęcia w rzeczywistości kolory są znacznie żywsze)
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:36, 27 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)

No, Gosia, szacun

Ja bym wprawdzie dodała czegoś zwiasającego, bo te gazowny jednak trochę wyższe chyba są, niz w tym projekcie.

Miłego dnia dla Miłkowa

Tereniu, też jestem zachwycona propozycją Gosi, teraz nic tylko w czyn to wprowadzić
tobie też miłego dzionka, u nas straaaaszny upał i dziewczyny piszą o upadłości OLT, jej czyżby mój wylot do Ani padł!!!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:34, 27 lip 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Irenko ale propozycji Ci się napatoczyło Ale faktycznie jak piszesz, że tam słońce tyle czasu to może warto iść w róże, lawendy, kule.... taka angielszczyzna

Gosia, jak z ciebie zdolna dziewczyna, piękna propozycja; muszę sobie wydrukować i będę tak robić, ale klimatycznie się zrobiło, jej, aż jeczę z radości!! wielkie dzięki!
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 10:30, 27 lip 2012

Do góry
Ja posiałam przed tygodniem i niestety podczas podlewania przyczepiła się do butów. Teraz jest już lepiej

widac jednak gdzie wysiane jest nierówno, gdzie za dużą ilością ziemi przykryłam no ale poczekajmy...
Boćkowe perypetie ogrodkowe 10:28, 27 lip 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)

A tu rzeczone clematisy. Sami ocencie, czy wygladaja na chore

Witaj!!! Moim zdaniem przepiękne!! Jaki to rodzaj?? Pozdrawiam Monika

niesamowite te twoje powojniki, zdrowe dorodne!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:26, 27 lip 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)

No, Gosia, szacun

Miłego dnia dla Miłkowa
Ogród na 300 metrach kwadratowych 10:21, 27 lip 2012

Do góry

i mocny akcent z przetacznika. Tak liczyłam, że nagietki będą pomarańczowe. Niestety większość jest żółtych i jeden bladożółty (te bardzo lubię, chyba zbiorę nasiona).

ten mocny akcent przykuł moją uwagę ....pozdrawiam Ewo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies