Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 18:37, 31 sie 2012

reni napisał(a)

na dobranoc drozdy które przed spaniem przylatuja wykapac sie w jeziorku. Dobrej nocy wszystkim życzę.

Ależ ty cudne fotki robisz

Dzięki Reniu.Pozdrawiam.
Bogdzia 18:44, 31 sie 2012

hanka_andrus napisał(a)
Drozdy ...jak malowane!
A Twoje Rh już czekają na maj i Maję! Na nowych miejscach! Będzie cudownie!
Słonecznego życzę,bo u mnie pada deszcz. Ale się cieszę z tego,......podlewania nie będzie.Ale na grzyby jest nadzieja....

Haniu u mnie dziś sie trochę zachmurzyło ale deszczu ani kropli . Już rośliny zaczynają schnąc szczególnie forsycje i hortensje pod płotem bo my podlewamy głównie rh a pod płot nawet jak podlejemy to i tak nie starcza na długo. Głównie musimy pilnowac przesadzanych roślin. Deszcz bardzo potrzebny że o grzybach już nie wspomnę.Nie wiem czy jestem w stanie przygotowac ogród na Maję bo z samym pieleniem trudno sie będzie wyrobic. Zresztą ja jestem skromnym człowiekiem i rozgłos niezbyt mnie cieszy. Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 18:45, 31 sie 2012

Tess napisał(a)
Dzień dobry Bożenko
Pięknie fotografujesz przyrodę - te drozdy wymiatają

Dzieki Teresko. Wy jutro narobicie zdjęc i będziecie miec fajny dzień. Będe oglądac sprawozdania.
Bogdzia 18:48, 31 sie 2012

popcarol napisał(a)
Drozdy super!! Kupiłam sobie nowego Cunningham's White, może tego nie zabiję... tamten przenawożony niestety nie przeżył

pozdrawiam!!

Karolinko ale Ty już przed urlopem kupiłaś dwa o ile pamiętam. No nie ważne. Nie dawaj mu żadnego nawozu no i posadź tak jak trzeba. Wtedy już tylko wiosenne mrozy będą groźne.
Bogdzia 18:50, 31 sie 2012

hanka_andrus napisał(a)
Bożenko,wysyłam do Ciebie deszcz,żeby nie trzeba było podlewać nowo posadzonych,
a pozy okazji buziaczki.

Haniu pomysł bardzo dobry ale jak dotąd nie pojawił sie. Dmuchaj trochę w moją stronę żeby prędzej dotarł. Będę bardzo wdzięczna jeśli dotrze. Pozdrówka.
Bogdzia 18:51, 31 sie 2012

irena_milek napisał(a)
Bożenko, a ja wczoraj po nocy podlewałam, wstałam a tu leje na całego!!! nadaremny trud; dobrze czułaś zmianę pogody...miłego dnia! lubię też popatrzeć jak deszcz pada, taka chwila bez pośpiechu

A u mnie nic nie padało . Czekam bardzo na ten deszcz. Pozdrówka.
Bogdzia 18:55, 31 sie 2012

barbara_krajewska napisał(a)
Każdy ma swoje ulubione kolory; ja preferuję niebieski... co nie znaczy, że inne barwy nie, co zresztą po moich fotkach kwiatów widać
Tak się jakoś składa, że cykl rozwojowy od zółtego się zaczyna i na żółtym kończy. Potem biel, którą znienawidzić można, gdy zima długa i śnieżna
Bozenko, ciagle do dziewanny wracam

Ja niebieski też lubię i fiolety. Może najmniej różowy.białego po zimie nie lubię choc wyjątkiem są przebiśniegi których kwiatki mają tyle uroku że nawet mi nie przeszkadza że są białe.
Dziś będzie nowy wierszyk wiec o dziewannie już możesz zapomniec. Pozdrawiam Basiu.
Bogdzia 18:57, 31 sie 2012

majkel0326 napisał(a)
Bożenko,wszystko u Ciebie piękne.I wiersz o dziewannie i drozdy! Strasznie mi głupio,że jeszcze nasionek do Ciebie nie wysłałam.Mam już uszykowane,w poniedziałek na pewno wstąpię na pocztę Pozdrawiam Cię!

Maja masz dużo czasu zeby je wysłac bo przecież będą wysiewane wiosna. No ja jeszcze też je roześlę do chętnych ale nie denerwuj sie jest jeszcze sporo czasu. Pozdrawiam Cie serdecznie.
Bogdzia 18:59, 31 sie 2012

monteverde napisał(a)
U mnie cały dzień "kapuśniaczek", ale zawsze podleje roślinki, po wczorajszym upale to dobrze, pozdrawiam Bogdziu

Całodzienny kapuśniaczek jest super dla roślin i dla grzybów. Widziałam Twoje wczorajsze zbiory Aniu ale już nie miałam siły nic pisac. Po deszczu może będzie więcej grzybów, tylko niech on również przyjdzie do mnie.
Bogdzia 19:01, 31 sie 2012

asc napisał(a)
PO żółtym i czerwonym stoi w kolejce niebieski.... to tak a pro po wpisu Basi

Lubię wszystkie kolory.... ale jakbym miałą ustawiać w kolejce to czerwony, żółty, niebieski, ... różowy chyba na końcu.... a przed różem biały.. ale patrząc na moje nasadzenia.... to są wszystkie kolory i to mi się podoba najbardziej I dlatego podoba mi sie u Ciebie.. bo jest też kolorowo

To u mnie dokładnie taka sama kolejnośc by była. Niesamowite że myślimy jednakowo.A jak mnie sie podobało u Ciebie!