Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 13:14, 31 sie 2012

Do góry
A tutaj z brzozami w lecie

i w zimie musisz sobie niestety wyobrazić bezlistne brzozy i tło z tui sąsiada
ogrodoweimpresjejolki 13:08, 31 sie 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Duet samozwańczy

Jolu bardzo lubię takie samozwańcze kompozycje
Mój jesienny ogród 13:08, 31 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)

Fajne zakupy i od Finki i na Zieleni a teraz zdjęcia hosty od Ciebie wywaliłam

a tu sobie poczytaj http://encyklopediahost.info/hvx_wedlug_hostalibrary.html

Aniu a czy to nie jest hosta Feather? Ona jak wyrasta jest biała potem zielenieje a wyrastające młode liscie które rosną latem a nie wiosną są właśnie takie.

Zdjęcie zaczerpnęłam ze stronki internetowej.... tak przebarwia sie Feahter.
http://www.policvet.ru/JPG/Hosta/album/index18.html

Warto porównać, bo moze się okazać, że to nie wirus.... i szkoda pięknej hosty.... i szkoda niepotrzebnego stresu , że od Roberta roślinki są chore....
W każdym mieście wojewódzkim są stacje które badają rośliny pod kątem chorób i jest to z tego co wiem bezpłatne....

też mam tę hostę, to nie choroba, ona tak sie wybarwia
Rajski ogród Ani 13:06, 31 sie 2012

Do góry
Joanka napisał(a)

Moje cztery małe koteczki zastały sierotkami w czwartym tyg. życia za sprawą narwanego kierowcy...Pusi już nie ma od soboty
...maluchy są urocze, dwa czarne i dwa łaciate

Śliczniutkie A Pusi szkoda
Szkoda Joasiu, szkoda, była bardzo dobrą matką, z kociaków istne kluseczki
Rajski ogród Ani 13:05, 31 sie 2012

Do góry
reni napisał(a)
Witaj, u mnie leje
Witaj Reni, ja cały czas czekam na deszczyk odpadło by mi podlewanie, bo rachunek za wodę był całkiem spory

Hirutkowy raj:)) 13:04, 31 sie 2012

Do góry
Krysiu, zostawiam moc energii z kwiatem co u ciebie?
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 13:00, 31 sie 2012

Do góry
Ana troszkę się spóźniłam z gratulacjami z okazji 4 setki ale ostatnio mało czasu na Ogrodowisko

Uwielbiam do Ciebie zaglądać i dlatego życzę kolejnych tak wspaniałych stron pełnych inspiracji ogrodowych i nie tylko
Wspaniałą masz córeczkę i utalentowaną Pewnie po mamusi
Rabata wrzosowa rzeczywiście nabrała teraz charakteru... jak jeszcze dojdzie murek.... To będzie już pewnie moja ulubiona Uwielbiam kamień w ogrodzie. Jak tam plany ze strumykiem? Masz już jakieś inspiracje? U nas niestety ze względów finansowych strumyk odsuwa się na daleki plan Więc narazie nawet nie szukam inspiracji...

Rajski ogród Ani 12:59, 31 sie 2012

Do góry
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających miłego dnia

W Gąszczu u Tess 12:56, 31 sie 2012

Do góry
Może być Citro

No to krytykuj:

Wersja 1 z runianką (albo czym innym) z przodu i pod Horti (na deklu hortensja pnąca, przed bukszpanami Hakone)

Wersja 2 - bez runianki z przodu (widziałam, że dużo masz tych citronelek , ale... z kopytnikiem w roli głównej między żurawkami

Nie upieram się przy proporcjach tych żurawek z przodu - może być np. więcej bordowej i pomarańczowej w wersji 2, lub delikatnie inny układ - w zależności jak będzie lepiej na żywo wyglądać.
Ten miskant co siedzi ,,na kulce" tro trochę w prawo bardziej powinien być - za hakone, chyba żeby zostawić dwa duże miskanty z tyłu (tak jak są), a ten jeden zamienić na dwa średniej wielkości za Hakone (wtedy przejście będzie łagodniejsze).
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 12:51, 31 sie 2012

Do góry
Gabi pozwoliłam sobie troszkę poszaleć, bo mam chwilkę

Zrobiłam dwie całkiem odmienne podpowiedzi. Może coś nam się rozjaśni w głowach w którym kierunku chcesz iść. Zamieściłam też część roślin które już u Ciebie rosną

1.

2.

Uwzględniłam tuje które rosną u sąsiada

Widziałam wczesniej, ze chciałas szpaler z brzóz zrobię jeszcze coś w tym stylu - wkleję za chwilę
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 12:49, 31 sie 2012

Do góry
A to jest właśnie mój kompostownik w trakcie robienia, w ciągu 1 tyg. osiadł prawie o połowę

trawę wysuszoną przekładałam wodorostami i jabłkami i tak warstwami,

mam jeszcze 3 wielkie kupy siana do przełożenia (na pierwszym planie widać kawałek jednej), ale musze to robic stopniowo, czekać troche aż osiądzie pryzma bo bym miała kompostownik 10mx10
no i oczywiści podlewam go w miarę możliwości.
ten już też jest pokaźny ma około 1,5m x 8m
narazie nie planuje go niczym ograniczać,
tylko chyba zaopatrze się w przyspieszacz do kompostowania co by kompost na przyszły rok był gotowy, chociaż w części
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 12:48, 31 sie 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Ślicznie prezxentuja sie aksamitki w koszykach. Ja lubię je na poziomie "zero", bo nie dociera do mnie wtedy ich zapach. Wczoraj tez uratowałam kilka i .. przesadziłam w inne miejsce z powodu prac pielęgnacyjnych. Doceniam to, ze kwitną prawie do przymrozków

No ekipa niezła do pracy - zazdroszczę i pozdrawiam

Jolu - z tym zapachem to prawda. W ogrodzie jeszcze tak ich nie czuję. Ale wczoraj skusiłam się na bukiet w domu i bardzo szybko uciekłam z nim na taras. Też doceniam w nich to, że długo kwitna i maja taki ciepły kolor.

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 12:48, 31 sie 2012

Do góry
Ja równiez życzę beatko kolejnych setek na ogrodowisku. Pokazuj swój piękny ogród, przeciez on każdego dnia jest inny. My potrzebyjemy zdjęć jak rośliny wody.

Kompost, kompostowanie i kompostowniki 12:47, 31 sie 2012

Do góry
To ja pokażę moją pryzmę w trakcie robienia, w ciągu tyg. osiadła prawie o połowę

trawę wysuszoną przekładam wodorostami i jabłkami i tak warstwami,

mam jeszcze 3 wielkie kupy siana to przełożenia (na pierwszym planie widać kawałek jednej), ale musze to robic stopniowo, czekać troche aż osiądzie pryzma bo bym miała kompostownik 10mx10
no i oczywiści podlewam go w miarę możliwości.
ten już też jest pokaźny ma około 1,5m x 8m
narazie nie planuje go niczym ograniczać,
tylko chyba zaopatrze się w przyspieszacz do kompostowania co by kompost na przyszły rok był gotowy, chociaż w części
Początki w Kruklandii 12:47, 31 sie 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Niespodzianka....ta dam!
Kto znajdzie różnicę?

Fiu, fiu, fiu! Jak łaaaadnie!!!
Ogród potrzebny od zaraz ... czyli ... głowa pełna dylematów 12:44, 31 sie 2012

Do góry
wrzucam fotkę, która pokazuje mój taras - niestety położony od strony południowo - zachodniej, czyli całodniowa megapatelnia, w dodatku od strony drogi osiedlowej, więc konieczne jest obsadzenie go tak, aby pozwolił na poczucie intymności i swobody.

To jedno z tych newralgicznych miejsc, które wymaga pomocy. Posadzone w ubiegłym roku trzy jarząby nie dały rady - padly tego lata.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:39, 31 sie 2012

Do góry
Nieszczepiony Wredei wczesną wiosną, 15letni, w Ogrodowym salonie nad wodą, zdjęcie Danusi:
Początki w Kruklandii 12:38, 31 sie 2012

Do góry
Niespodzianka....ta dam!
Kto znajdzie różnicę?

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 12:37, 31 sie 2012

Do góry
Betysiu, ja nadal chcę z tobą pisać, oglądać twój ogród, cieszyć się twoim towarzystwem

a na pierwszą setkę kwiatuch dla ciebie

Moje roślinki 12:34, 31 sie 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)
Moje cebulki

Wiosna zapowiada się pięknie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies