I nowa rabatka-wysepka . Proszę zwrócić uwagę na mistrzowskie wykonanie hi hi hi. Roślinki wsadzone :
Tuje, modrzew na pniu i katalpa.
Zbyszku u mojej znajomej jest katalpa podsadzona bluszczem wijącym sie po pniu, ładnie to wygląda, może teraz jeszcze za wcześnie, bo słaby pień, ale ładnie wyglądałaby myślę wokół pasychandra, a może kępy np rozplenicy?
A swoja drogą dużo jeszcze jest osób wokół nas nie znających się czyli niewtajemniczonych trzeba puszczać to mimo ucha
Sprzęt jak sprzęt, ale jaka ekipa!
Fajnie się za te rabaty zabieracie - tak od początku profesjonalnie A te które już istnieją - typowo ogrodowiskowe miodzio - wszystkie ogrodowiskowe roślinki posadzone jak przez ekipę Gardenarium i wg projektu Danusi
Sebek - dzięki
Marzenko - mniam, mniam tylko, że dooopa rośnie No ale dzieci zachwycone
A tu jeszcze mam kilka zdjęć z wczorajszej kawy na tarasie, siadam z kawą przy stoliku i oddaję się ogrodowym rozmyślaniom
Aktualnie na tapecie moje nowe chciejstwa - beczka na deszczówkę i obornik.. Mam sąsiada, który hoduje krowy i konie Myśle, że taki prezent dobrze zrobi moim roślinkom na zimę - szczególnie tym :
Chwilkę mnie nie było.
Mnóstwo zajęć, wyjazdów i urlop oczywiście.
Chciałam się pochwalić pewnym osiągnięciem.
W maju przywiozłam z Włoch kilka gałązek oleandra różowego.
Dość długo przebywał w ciemnym szkle uzyskanym poprzez owinięcie słoika folią aluminiową.
Ukorzenił się genialnie- choć nie obyło się bez strat. Kilka sadzonek zgubiło liście i nie puściło ani jednego korzonka.
Dziś sadzonki mają mega korzonki oraz nowe przyrosty i wyglądają tak:
I jak zwykle kilka pytań:
- ile sadzonek posadzić w jednej doniczce
- jakie podłoże zastosować
- czy po posadzeniu muszę roślinki jakoś przygotować do wystawienia na taras- dotychczas stały na parapecie w kuchni.
Ja zaczynam w tym temacie.
W maju przywiozłam z Włoch kilka gałązek oleandra różowego.
Dość długo przebywał w ciemnym szkle uzyskanym poprzez owinięcie słoika folią aluminiową.
Ukorzenił się genialnie- choć nie obyło się bez strat. Kilka sadzonek zgubiło liście i nie puściło ani jednego korzonka.
Dziś sadzonki mają mega korzonki oraz nowe przyrosty i wyglądają tak:
Poradźcie proszę ile sadzonek posadzić w jednej doniczce?
I w jakim podłożu?
Sadzonki stały na parapecie w kuchni- czy po posadzeniu powinnam je przygotowywać do wystawienia na podwórko , choć na chwilkę jeszcze?
Leno, dobre pytanie. Ale ona była bez etykiety z naciskiem słownym na Vanilla. Jestem jej bardzo ciekawa u mnie. 2 m, to byłoby dobrze. Już pięknie kwitnie, nawet na tych krótkich nóżkach.
Jeśli tak opisana to pewnie ta co moja - piękna prawda?
Agnieszko dziękuję
A to jedno z moich ulubionych drzewek - Grujecznik.Mam go już 6 lat i gorąco polecam