a w samym rogu powstało na wiosnę bagienko , które w naturalny sposób zbiera nadmiar wody z mojej działki . wiecznie było tam mokro a odkąd wykopaliśmy bagienko teren się osuszył bez przekopów i melioracji . całe lato stoi tam woda . nie jest to może wystawny zakątek ale za to dziki i naturalny - lubię go
Ale się pośmialam jajeczka odnalezione, akcja vel mormoni ustalona, stojaki na powojniki unicestwione
Ja też się piszę na akcję, a dowodzącą będzie oczywiście szefowa
Wodzu prowadź!
Ev wodzem jest Danusia
Mi wystarczy dymek z komina puścić i stawiam się na wezwanie zawsze i o każdej porze pod warunkiem , że odległość do 200 km, większe odległości po uzgodnieniu
No, przecież... To byłoby najgorsze fopa w moim życiu.. Wódz jest tylko jeden
PS.
Madżenka, a o ile wcześniej trzeba uzgadniać...?... Te odległości...
No...
to teraz kwadratura koła czyli prostolinijność falistości..
Jak z galimatiasu zrobić mętlik
Oto co mi wyszło... po konsultacjach z Madżenką. Pracujemy nad kształtem rabat Najpiękniejszy fragment - a prawy górny róg - autorstwa Madżenki jest NIE DO RUSZENIA
Niewinnie wygląda, ale to piękna żwirowa śnieżnobiała rabata oszczędna w nasadzeniach... Na razie jest niebieska - żeby wyostrzyć zmysły...
Reszta bazgraniny moja....Jak widzicie fal tu nie ma, ale kwadratów też nie! Osoby o słabych nerwach proszone są o odejście od monitora.. ... z daleka wygląda lepiej legenda:
Niebieskie kółko - już wyjaśniłam
zielone punkty - bukszpany na żwirowej rabacie - kształt już istniejący.. do ruszenia, aczkolwiek niechętnie.. Punkt zapalny ściślej ; główny punkt zapalny w wersji 1 i 2 - to kształt rabaty przy tarasie...
1. istniejący - rabata żwirowa z bukszpanami
2. wklęsły
albo tak jak na planie - wklęsły zachodzący na taras, żeby zapewnić bezpośredni i bliski.. naprawdę bliski kontakt z naturą... Może tam być drzewko dające cień, co nie jest bez znaczenia - bo czego jak czego, ale słońca Ci u nas dostatek...... Może być to drzewko, acz nie musi...
nasz wabi się Figo i jest z nami już 10 lat ..faktycznie tak jak wspomniałaś u kasik nie czuć go " psem' ale ma jedną wadę.. strasznie linieje trzeba go prawie codziennie wyczesywać szczególnie wiosną. Teraz zaczyna łowy na jeże jak wyczuje to już kaplica przynosi w pysku i zakopuje ot taki charakterek
Tak Aniu to te, co widziałaś i pytałaś które to ich życie
Najpierw były białe, potem zielonkawe, potem różowieją i teraz znowu nowe białe
Zasilałam parę razy magiczną siła do hortensji
Ale się pośmialam jajeczka odnalezione, akcja vel mormoni ustalona, stojaki na powojniki unicestwione
Wodzu prowadź!
Ev wodzem jest Danusia
Mi wystarczy dymek z komina puścić i stawiam się na wezwanie zawsze i o każdej porze pod warunkiem , że odległość do 200 km, większe odległości po uzgodnieniu