Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 23:41, 18 wrz 2020

Do góry
Mirka napisał(a)
Elu jak chcesz to wezmę i dla ciebie.Memory też mam w koszykuCoś jeszcze wybiorę .0
Miskanty od nich mam i pięknie mi się rozrosły a rozchodniki porażka .

Ja też u nich 2 lata temu wzięłam mowa o Albamarze rozchodniki miałam ci je pokazać i też nie za bardzo. Wydaje mi się,że chyba źle posadzone w niedobrej ziemi na skalniaku.
Mirka dziękuję, ale jutro do nich zadzwonię bo chce się zapytać o jarzmianke Milano piękna jest. Jak będą mieli to zamówię od razu stipe.
Cieszę się bo dostałam ładne sadzonki Gillenii białej i różowej. Posadzę w tym kącie przy lasku sosnowym.

Mirkowy ogród (początki) 23:28, 18 wrz 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Mirka ładna ta trawa. Może się też skusze, ale w przyszłym roku bo już za dużo w tym roku nakupiłam. Człowiek stary opada już z sił trzeba przyhamować.

Dzisiaj była synowa i mówi mamo daj już spokój z tymi zakupami i przesadzaniem. Masz już dobrze pilnuj tego co masz posadzone.
Jak jej nie przyznać racji, ale chciejstwa nie chcą odejść.

Pozdrawiam
Popieram synową w stu procentach. Tylko drobne korekty jak ci coś wypadnie. Masz bardzo ładny jak dla mnie naturalny ogród i tego się trzymaj . Siadaj i podziwiaj No bo ile można tyrać. Ja w tym sezonie to już nie podziałam za wiele . Jutro do syna jedziemy wnuki pilnować No młodzi na wesele jadą.
Ptasi gaj 23:22, 18 wrz 2020

Do góry

Mirka oglądałam ją przed chwilą. Oni mają bardzo dużo ładnych roslin.
Stopa bardzo ladna, a jaka dekoracyjna. Jakbym ja posadziła na tej nie doszleja kwietnej łączce.

Dostałam od niech rośliny trochę się pospieszylam. Przyszły ładne rośliny jutro będę sądzić. Ta stipa nie jest taka droga. Może w przyszłym roku się skusze,w zimie wszystko przemyśle.
Elu jak chcesz to wezmę i dla ciebie.Memory też mam w koszykuCoś jeszcze wybiorę .0
Miskanty od nich mam i pięknie mi się rozrosły a rozchodniki porażka .
Mały superowu może mechanik z niego będzie
Dobrej nocy .Idę spać bo jutro dzień z wnukami
Mirkowy ogród (początki) 23:18, 18 wrz 2020

Do góry
Mirka ładna ta trawa. Może się też skusze, ale w przyszłym roku bo już za dużo w tym roku nakupiłam. Człowiek stary opada już z sił trzeba przyhamować.

Dzisiaj była synowa i mówi mamo daj już spokój z tymi zakupami i przesadzaniem. Masz już dobrze pilnuj tego co masz posadzone.
Jak jej nie przyznać racji, ale chciejstwa nie chcą odejść.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 23:10, 18 wrz 2020

Do góry
Mirka napisał(a)
A ja dzisiaj przeglądam rośliny w A.i znalazłam tę Stipę Gigantea co Asia z ogrodu w remoncie
kupiła. Chyba sobie zamówię

Mirka oglądałam ją przed chwilą. Oni mają bardzo dużo ładnych roslin.
Stopa bardzo ladna, a jaka dekoracyjna. Jakbym ja posadziła na tej nie doszleja kwietnej łączce.

Dostałam od niech rośliny trochę się pospieszylam. Przyszły ładne rośliny jutro będę sądzić. Ta stipa nie jest taka droga. Może w przyszłym roku się skusze,w zimie wszystko przemyśle.

Odkurzacz najlepsza zabawka, można nim jeździć, rury ciągnąć i siedzieć na nim

Ptasi gaj 23:05, 18 wrz 2020

Do góry
basia3012 napisał(a)
Elu, zaglądam i ja, oglądam i podziwiam ale rzadko się wpisuję.
Ta hortensja o którą pytasz piękna jest. Też ciekawa jestem nazwy. To chyba ogrodowa albo piłkowana. Ale bardziej mi pasuje na ogrodową. Mam piłkowaną Blue Bird, ma bardziej płaskie kwiaty.
Twój ogród, oczko i rabaty zachwycają. W tym roku wszystko spóźnione to właśnie teraz hortensje, róże wyglądają najpiękniej. Piękne masz te hortensje, jakby szpaler. I wysokie. Jak tniesz je i kiedy, wiosną czy jesienią?
Moje niektóre hortensje bukietowe dopiero mają pąki. Kiedyś zakwitały latem a teraz jesienią.

Basiu odpisze jutro byłam już u ciebie nawet na początku wątku i po ten od kkonca. Ja to dużo pisze.
Ptasi gaj 22:21, 18 wrz 2020

Do góry
MariuszG napisał(a)
Elu, a napisz na jakie odmiany róż masz ochotę? Może i ja coś dla siebie znajdę . Ja kupuję to co wypatrzę u innych

Już kiedyś pisałam co mnie interesuje. Teraz nie napiszę, jestem na wsi na działce i nie mam sciagawek. Może w poniedziałek.
Stary ogród zamkn. 21:10, 18 wrz 2020

Do góry
Mariusz wszystko czytałam.
Mam zagwostke odnośnie róż nie wiem co kupić. Chętnie bym kupiła w jednej szkółce róże ale jest to niemożliwe. Te dobre szkółki starych róż nie sprzedają i odwrotnie.

Jeszcze jest czas bo dopiero od połowy października kopia.

Teraz jeszcze jestem trochę zajęta innymi pracami na działce. Trawy kosze. Ładna pogoda to trzeba wykorzystać.

Pozdrawiam
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:59, 18 wrz 2020

Do góry
Ale zamieszanie, krwiściąg też ładny na tle trawy.
W moim małym ogródeczku - Dorota 18:24, 17 wrz 2020

Do góry

Też tak myślałam, że to końcówki stipy. Kto nigdy nasion nie widział albo nie czesał stipy to nie zgadnie.
Wymysły nie z tej planety. Dorotka albo ściągasz skąd te pomysły albo masz dar wymyślania.
Elu pomysły kłębią mi się w głowie, ale nie przeczę, że oglądam pomysły różnych florystów. Lubię wiedzieć jakie panują trendy w dekoracjach, a zapewniam Cię że ciągle się zmieniają.Teraz na przykład modne są ogromne bukiety i bardzo płaskie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:16, 17 wrz 2020

Do góry
Moge wam podeslac gliny jak tak narzekacie na ten piach

Jak jadę na działkę to mijam piaszczyste tereny i wzdycham, że nie mają gliny.
Tak prawdę mówiąc każdy ma coś nie tak że swoją gleba. U mnie jak leje woda nie przesiąka i cała działka zmeliorowana
Jak susza ziemia jak popiół. Teraz od dwóch lat mieszam z obornikiem i kompostem. W tym roku ścięta trawę sypie gdzie się da.
Mam stertę gliny łąk coś sądzę mieszam z kompostem wsypuję do dołka i wszystko gra.
Dobrze jest Dorotka byle nie było gorzej z ziemią.

Pozdrawiam
Elu gdyby Twoją glinę wymieszać z moim piachem to obie byłybyśmy bardziej zadowolone. Trawnik przybrał zieloną barwę, są jeszcze suche miejsca, ale już jest dużo lepiej.

Ania -Spełnione marzenie 15:22, 17 wrz 2020

Do góry
Napisz jaki jest odstęp między szmaragdami.
Raczej wysokie trawy nie będą ladne. Może byliny wyższe np Gillenia biała, pink; barbula - a u stóp hakomki.szmaragdy z takim odstępem rozrastają się ładnie w szerz i zagłusza trawy albo trawy szmaragdy.
Parkan jest mimo z betonu ładny ale na jego tle trzeba coś ciekawego posadzić.

Witaj Elu

Przęsło ma 2,20 m
Na każdym słupku i środku jest tuja .

Jeśli trzeba będzie to jakieś 10cm
"podskubie" .

Ania -Spełnione marzenie 13:00, 17 wrz 2020

Do góry
Napisz jaki jest odstęp między szmaragdami.
Raczej wysokie trawy nie będą ladne. Może byliny wyższe np Gillenia biała, pink; barbula - a u stóp hakomki.szmaragdy z takim odstępem rozrastają się ładnie w szerz i zagłusza trawy albo trawy szmaragdy.
Parkan jest mimo z betonu ładny ale na jego tle trzeba coś ciekawego posadzić.

Ptasi gaj 12:46, 17 wrz 2020

Do góry
Nasze Łazienki w moim mieście - może tak. Stolica Twojego wojewidztwa czyli Łódź tez ladna.
Hortensja właśnie nie jest pnąca. Obok niej stała fotografka i robiła foty z każdej strony bo rzeczy wiście krzak zachwycał.
Jeszcze zobaczę wiosna czy ja przycinają.

Do mnie to mało ogrodniczek zagląda to pewnie nazwy się nie doczekam. Wpisałam się niedawno na 20 wątkach w ciągu 2 dni i tylko 3 osoby odpisały. Więc nie liczę na jakiś sukces.
Robię fotki swojego ogrodu i wstawiam.

Pozdrawiam Aniu
Ptasi gaj 09:58, 17 wrz 2020

Do góry
Wczoraj upał nie do zniesienia więc wybraliśmy się z córką do cienia do Łazienek

Taka hortensja może kto wie jak się nazywa

Dzisiaj już lżej teraz 20 stopni i słonko swieci

Elu ,

Piękne te nasze łazienki
I jak na wrzesień to trochę gorąco

A hortensje piękne
Czy to hortensja pnąca ???

Ptasi gaj 09:55, 17 wrz 2020

Do góry
Wczoraj upał nie do zniesienia więc wybraliśmy się z córką do cienia do Łazienek

Taka hortensja może kto wie jak się nazywa

Dzisiaj już lżej teraz 20 stopni i słonko swieci

Pamiętajcie o ogrodach 09:34, 17 wrz 2020

Do góry
Grzegorz Perowska i Budleje tnę najwyżej ok 30 cm od ziemi.
Cięcie zależy jak chcesz mieć wyższe krzewy to tniesz wyżej jak niższe i bardziej rozkrzewione to niżej.
Tnie się podobnie jak hortensje.
Ja tnę nie wszystkie równo środek krzaka u mnie zawsze wyzszy.

Pozdrawiam

Elu ,
I ja skorzystam z tej rady

Grzesiu ,
ile to się można przypadkiem dowiedzieć

Pamiętajcie o ogrodach 09:24, 17 wrz 2020

Do góry
Grzegorz Perowska i Budleje tnę najwyżej ok 30 cm od ziemi.
Cięcie zależy jak chcesz mieć wyższe krzewy to tniesz wyżej jak niższe i bardziej rozkrzewione to niżej.
Tnie się podobnie jak hortensje.
Ja tnę nie wszystkie równo środek krzaka u mnie zawsze wyzszy.

Ta palczatka to nie zła trawa ładnie jesienią się przebarwia będę musiała ja nabyć.

Pozdrawiam
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:44, 16 wrz 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tak, ta dalia nazywa się 'Mingus Alex' i kupiłam kilka szt na holenderskiej stronie. Uwielbiam takie daliowe "czapy". Dotykanie ich sprawia mi wielką przyjemność.

Piękna jest, nie ma jej jeszcze u nas na rynku może na wiosnę.

Tak przy okazji - Jakiej wysokości ten rdest na tej focie może i ja bym się skusiła.
Kupiłam rdest pokrewny "Darjeling Red" równie piękny, ale niski.

Wiersz piękny - to co widziała i czuła to wierszem opisała.

Pozdrawiam
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 13:57, 16 wrz 2020

Do góry
Jest mnóstwo informacji na temat imperaty.
Podobno nawóz z dużą ilością potasu daje kolor intensywnej czerwieni. Wieczorem będę przy stacjonarnym to podam co i jak.

Chciałam zobaczyć czy można posiać inperate ale nie znalazłam nasion może nie ten czas.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies