Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kubusiowo 14:34, 22 lip 2012

Do góry
Proszę bardzo, Carex? - nie, miskant jest mi najbardziej teraz potrzebny

O, ten będzie dobry bo da się podzielić na 3, może 4 sadzonki Jupiii Biorę

Pogrzebię w trawkach Imperata "Red Byron"

Mam Te też podzielę

Kubusiowo 14:31, 22 lip 2012

Do góry
Spis roślin, czego jeszcze nie mam?

Aha Olśnienie i to by się przydało i to...ale myślę realnie

Ten liliowiec wyjątkowo śliczny, ale nie ma go na mojej liście roślin niezbędnych

Ta jeżówka też, ale nie kupię

Kolorowe rabaty 14:30, 22 lip 2012

Do góry
Troszkę oczy bolą )))))))

Kubusiowo 14:29, 22 lip 2012

Do góry
Wczorajsza wieczorna wizyta na Ogrodowisku zaowocowała szybką decyzją na wyjazd niedzielny i poranny na Bronisze. Oczywiście stawiłyśmy się przed 8...no ja 3 minuty po ósmej

Storczyki kupione, a dodatkowo kordylina australijska z ciemnymi różowymi paskami. ŁAdna jest.

Ale nie zakupy są ważne a chwile spędzone na dyskusji o kwiatach, ogrodach i inne takie. Przy okazji spacerek po hali z antykami. Potem centrum ogrodnicze i wyjątkowo kolorowy zawrót głowy, kartka co trzeba kupić...chwila zastanowienia i wózek pełny jest.

Ale radocha

Dolina Tęczy 14:27, 22 lip 2012

Do góry
baraga - dziekuję!

Ana - ja też się cieszę Choć odkąd poszłam do pracy czasu nie mam na nic, postaram się jednak wpadać do Was wirtualnie !

reni - też lubię jak hortensje się przebarwiają

Diano - dziękuję

Przystrzygłam dzis trochę młode iglaczki i tawułki, teraz chwila przerwy i zaraz znowu ruszam w bój z chwastami

Sąsiedztwo dzikich łąk jest faaajne, ale chwasty nie do opanowania!

Nie chcialam kory na podmurowanej skarpie, ale widzę, że nie da rady inaczej - zanim rośliny urosną to się zajedziemy :/

Rabata z murkiem jest świeżutka, dopiero ją oswajam, część roślin przesadzonych z innej cześci ogrodu, część nowych, pojedyńcze sztuki już tam rosły - np te liliowce w nogach starych śliw.

przeniosłam tam wszystkie lilie z innych części ogrodu - w tym roku zwichrowane tymi przeprowadzkami, ale kwitną A pachną - te akurat na zdjeciu - obłędnie!

Wzięłam sobie od Mamy kilka siewek tytoników - bardzo je lubię !

Mam tam też marcinki, uratowane malwy i młodziutkie orliki, planuję taką właśnie rabatę w stylu angielskim - dużo kwitnących plam Podzielę swoje paprocie, marcinki, orsliki i ostróżki i trochę ją zagęszczę.
Mam nadzieję, że w przyszłym roku już mogła się nią w pełni cieszyć

Zielony Punkt - ogród Finki 14:12, 22 lip 2012

Do góry
A to kilka obrazków z ogrodu moich teściów:

wszystkie hortensje, a jest ich trzy, to mamuty, siedzą sobie w wielkich donicach i na zimę wjeżdżają do garażu

liliowcowo...

borówkowo...

pomidorowo...

cleoma ciernista

widok na starodrzew z warzywnika

figura....

Ogród z perspektywą na przyszłość 14:11, 22 lip 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Ale poza tym muszę się pochwalić moją trawką. Jest piękna jak dywan. Na to czekałam tak długo. Dzisiaj mam naprawdę wspaniały dzień. Tydzień zaczął się strasznie a kończy tak miło

Moniczko zielony dywanik cudny ... a jeszcze cudniejszy jak sobie przypomnę jak było jeszcze nie tak dawno ... jak jego młodszy kolega się rozpłynął ... za to on ... no można być dumnym ...

najchętniej poznałabym tajniki jego powstawania ze szczegółami ... ... wiem podobno oczywiste ale zależy mi każdym najmniejszym szczególe włącznie z kolorem pomadki czy japonek ... jestem skłonna zastosować wszystko ... jeżeli mówiłaś do nasionek po chińsku ... nauczę się chińskiego ... jeżeli śmiałaś się będę się śmiała ... trudno ... dywan taki wart wszystkiego
Ogród Danuszy - odsłona 2 14:02, 22 lip 2012

Do góry
Musiałam się bardzo głęboko wrócić,ale to ma swoje plusy.Jak jest taka obszerna i piękna relacja obrazkowa to po prostu się spaceruje i pełny relaks dla oczu czyli duszy.
Przykro mi jednak,że proza nie jest zawsze tak pogodna jak słoneczko zatrzymane w kadrze aparatu.
Danusiu to nie tylko wspomnienia ,nasze myśli ,które są ponadczasowe i nie mają granic w przestrzeni .Ci co odchodzą zawsze będą w naszych sercach,są naszą częścią życia nadal ...
Przyjm wyrazy współczucia i trzymaj się dzielnie Kobieto
Zielony Punkt - ogród Finki 13:06, 22 lip 2012

Do góry
pamiętam, że robiłam to zdjęcie ale nie wiedziałam gdzie jest, a ono spało sobie spokojnie w jakimś folderze w telefonie Zdjęcie zrobione 3 tygodnie temu

Iris ensata 'Gusto' - zjawiskowy

Zielony Punkt - ogród Finki 13:04, 22 lip 2012

Do góry
znów zdjęcia z aparatu. siedzę w domu i wyrywam się do ogród, a tu się wyjść nie da bo mokro (padało całą noc)

Na dole Barbula klandońska czyli Caryopteris clandonensis 'Worchester Gold' a za nią Floks wiechowaty 'Peacock Lilac'

i jeszcze raz floks z innego ujęcia, a obok Kocimiętka Fassena

Lilium tigrinum 'Flore Pleno'

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 12:51, 22 lip 2012

Do góry
malgocha1960 napisał(a)

Urocza ta dalia.
Kwiatki i rabatki u Elizy 12:50, 22 lip 2012

Do góry
Bardzo się ucieszyłam kiedy zakwitł. Biały zmarzł tej zimy, a ten dostałam od sąsiadki na pocieszenie po tamtej stracie

Marzy mi się Siedlisko.... 12:47, 22 lip 2012

Do góry
I jeszcze parę
Perowskia z krwawnikiem

Kwiatostany Perukowca

Szawia omszona

Pecherznica
Kwiatki i rabatki u Elizy 12:46, 22 lip 2012

Do góry
Dzień dobry wszystkim odwiedzającym.
Bożenko, Małgosiu,Celinko dla Was, właśnie zaczynają kwitnąć

Marzy mi się Siedlisko.... 12:33, 22 lip 2012

Do góry
Trochę kwiatków z własnego ogródka(rudbekia w roli głównej, ale i wrzosik i wrzosiec i lawenda i nawet kwiatostany perukowca) i bukiecik urodzinowy dla Taty gotowy. I to jest najpiękniejsze w posiadaniu włsanego ogrodu
Ogród zmyślony 12:14, 22 lip 2012

Do góry
variegatusy w rządku

moja kochana perovskia, z tyłu krwawnica, dereń aurea podsadzony żurawką chocolate ruffles(?)

pinky winky, ma ładne kwiaty w tym roku

len z żurawką- małe to niepozorne, a ten błękit tak cieszy

na koniec jeszcze raz wczorajsza robota
Ogród zmyślony 12:07, 22 lip 2012

Do góry
tej fajnej brzozy z "fajką" też już nie ma- jest nowa

tyły

Ogród... reni 12:07, 22 lip 2012

Do góry
reni napisał(a)
Z porannego spacerku

Cześć Reni obejrzałam wątek, masz ładne róże, i inne roślinki, świerków bym sie nie pozbywała, ale zauważyłam,że Twoja hortensja cierpi na chlorozę. Jest to efekt zmniejszonej przyswajalności żelaza z podłoża o niewłaściwym odczynie (zasadowym).Musisz zakwasić podłoże oraz uzupełnić niedobór żelaza przez podlanie lub opryskanie rośliny chelatem tego pierwiastka. Będę odwiedzała
Ogród zmyślony 12:05, 22 lip 2012

Do góry
tutaj też przez domek nie zmieściliśmy się z ustawieniem lawendziaka, dosadzone 6 róż(widać no nie)

ale mam już swoje prywatne Chopiny

niestety trzecia z pięciu brzóz padła- jeszcze ją reanimuję, ale chyba nic z tego. Dwie pozostałe już wymienione na nówki

Ogród zmyślony 12:01, 22 lip 2012

Do góry
lawendę trzeba będzie już sciąć, zastanawiam się czy do zera nie próbować

stipa zaczyna być widoczna

wczoraj dłubany kawałek z trawami, brakuje marginesu z bukszpanu

kupiłam taką inną werbenkę- jest bardzo wyraźna na rabacie i podkusiło mnie na nowozelandzkie carexy-tak mi się spodobały u Danusi

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies