Danusiu ja nie mam pojęcia jak ty to robisz, że ta twoja hortensja jest taka piekna. Wyjątkowy okaz.
Pięknie też trawiasto się u Ciebie zrobiło. Ja dopiero teraz dokupiłam sporo traw i nawet jeszcze nie rosną (toć już rok minął!) a tymczasem twój ogód faluje
Czy wsadzałaś niedawno Frosted Curls? Nie wiem czy ja coś robię nie tak, czy to urok tej trawy, ale strasznie jej końcówki obsychają.
I bezczelnie chcę Cię na coś namówić. Zawsze ten zakątek mi się wydawał (piękny owszem), ale również ciemny. Jakby tam czegoś brakowało. Potem zobaczyłam zdjęcie złotego buka. Cuuudooooo
Czy jest szansa na drugiego lub inne podobne drzewko?
Przed przesadzeniem mu zżółkły ale to nie ma nic do rzeczy bo to normalne o tej porze roku i nie przez to był przesadzany. Rósł wciśnięty w inne krzaki bo to wrażliwy na mróz rh ale ze go lubie to wyciągnęłam trochę z tych krzaków a liscie opadają teraz to normalne.
Rh dobrze sie przesadzają ale ich bryły korzeniowe bywaja wielkie i bardzo ciężkie. Tu masz przykłady jakiej wielkości rh były przesadzane w ubiegłym tygodniu.
Miłego dnia ,Jolu! U mnie wietrznie i pochmurno......
Pogoda to nawet zgodnie z zapowiedzią, ale jak to w życiu - musiałam zmienić plany i prace działkowe przesunięte - może na jutro ???
Irenko, faktycznie fajny miałyśmy wczoraj wieczór: I to nawet niekoniecznie z powodu łasuchowania, ale bardzo miłego towarzystwa. Mam nadzieję, że następnym razem do nas dołączysz
Dzisiaj po południu przed deszczem zebrane , dobre ponad 2kg, jutro dżemy i w syropie do deserów robię
trochę zjedliśmy z borówką, pychotka
o matuniu ...Aniu!!!!!!
oj nie pamietam kiedy jadlam swierze maliny...w sklepie jakos zawsze szybko szybko i nawet nie zauwazylam ale pewnie sa!!!!!
jutro musze kupic i zjem chyba cale pudelko!!!!!!!!
oj jakaz lapczywosc przeze mnie przemawia brrr strach sie bac!!!!
p.s
dziekuje za odwiedzinki...rozyczki wszystkie w pakach...wiec cierpliwie czekam na kolejny festiwal zapachow...
spokojnej nocki!!!!!!
Fajnie Bogusiu. Ja chcę z Limek szpalerek, tak mi pięknie jedna podrosła w tym roku, że muszę ich namnożyć więcej.
Szpalerek z ukorzenionych Limek wsadziłam w ubiegłym roku jesienią...już kwitną. Prowadzę je na płasko przy palikach...ale wiosną zrobię porządne rusztowanie.Posadziłam 6 po 3 w jednej.
Żurawki bordowe dają sobie radę, lime marmelade mimo przesadzenia i rozluźnienia ziemi dalej bidują Co z nimi robić?
Tak wygląda najładniejsza z nich:
Gorsza:
i najgorsza
Chciałabym pomóc ale nie bardzo wiem jak ja mam posadzone lime marmalade na palącym słońcu i nie tylko te , ale w miejcu gdzie jest pochyłość terenu i woda nie zalega .... może w tym tkwi przyczyna ??? Teraz wszystkie rabaty pomimo rozluźnienia gleby piaskiem podnoszę podsypując dodatkowo ziemią i rośliny zdecydowanie lepiej wyglądają .... pozdrawiam Aguś
halo , halo .... dziękuję za miły dzionek i mam nadzieję , że dziewczynki pomogły posprzątać piaskownicę w domu .... ??? Młody mi burczał przez drogę , że to wszystko za krótko .... Normalnie młodzieży nie dogodzi ..... 100m od Twojego domu wracając od Ciebie spadło mi przed maską ogromniaste drzewo .... normalnie znieruchomiałam .... a Kuba hura ... wracamy do pani Leny Trasę powrotu zmieniłam i nawet szybciej byłam w domu buziole , pozdrowienia i przeprosiny za bałagan przesyłam
A takie oczy miałem jak przeczytałem o tym drzewie . Dobrze, że nic Ci nie jest
cukinii nie widać , a fajnie zagęszcza potrawę i wydelikatni, ja jeszcze robię zupę-krem z cukinii i placki pychotka ja też uwielbiam róże i dalii mam sporo chociaż nie tyle co w tamtym roku, zostawiam Ci , Reniu dalię Polkę, której korzeń mi w tym roku zagnił na wiosnę , jest pięknazdjęcia z tamtego roku