Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 18:55, 14 sie 2012

Do góry
Coś na szydełku

Dla maluszków

Ogrodowy spektakl trwa ... 18:50, 14 sie 2012

Do góry
Mira, u mnie też leje... niestety
miło wspominam nasze spotkanie u Ani, wtedy słonecznie było
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 18:50, 14 sie 2012

Do góry
tengel27 napisał(a)
Ulu piękne masz decou

Reni, Twoja wiklina wygląda wspaniale. Też próbowałem sił w wyplataniu, ale to od razu tak nie wychodzi. Muszę odnaleźć fotki moich koślawców.

A to wczorajsze moje wyplatanie:

Piękne to wyplatanie
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 18:45, 14 sie 2012

Do góry

Ogród taki sobie 18:45, 14 sie 2012

Do góry
justine17 napisał(a)

Tu już w sobotę zaczęłam powiększać rabatę po przeczytaniu forum\

Muszę kupić sobie nóż/szpadel do darni bo narazie robiłam zwykłym szpadlem

Bardzo ładny kant Ci wyszedł tym zwykłym szpadlem
Zielony chaos u Dawida 18:43, 14 sie 2012

Do góry
Dzisiejszy dzień zakończył się prawie całkowitym zakończeniem rabatki... brakuje tylko kilku większych kamolców, ale to za jakiś czas, bo trzeba je przywlec z pól.

Na chwilę obecną wygląda to tak:

Ogród z gruszką 18:41, 14 sie 2012

Do góry
EwaG napisał(a)

Spróbowałam rysunek przestrzenny przerzucić na plan

no to coś takiego

tylko garażu tu nie ma.
Kurcze nie wiem czy to dobry pomysł z tą kwaterą na na środku, może lepiej zostawić więcej przestrzeni?

A rysowałaś w skali?

Po naniesieniu na plan chyba jednak to środkowe rozwiązanie zbyt dominuje (nie wiem czy wiesz, że takie rozwiązanie z 4 kwater - mające swą symbolikę religijną - charakterystyczne jest dla ogrodów średniowiecznych, wirydaży klasztornych). Na pewno lepiej by było odsunąć od tarasu, tym bardziej, że taras chyba będzie bez stopni, a więc ze swobodnym wyjściem na wszystkie strony. Poza tym lepiej by było, gdyby przód i tył domu udało się utrzymać w tej samej stylistyce. Napisałaś, że Twój dom to nie rezydencja, takie roziązanie jest trochę rezydencjonalne. A czy ten wąski korytarz z prawej strony jest w całości dla dzieci? Jeżeli nie (jak wskazuje zielona plamka), to co z pozostałą częścią - jest martwa?

Przejrzałam cały wątek, ale nie znalazłam zdjęć ogólnych działki i domu. Takich na których widać usytuowanie w przestrzeni. I jescze pytanie dotyczące komunikacji: jak rozumiem zrezygnowaliście ze scieżki prowadzące z garażu do wejścia w obecnym kształcie?

Lauro a masz plan działki z naniesionymi elemntami stałymi? Coś takiego jak na s. 3 tylko w wersji bez projektowanych rabat? Mogłabyś wrzucić i podać wymiary (wiem, że na tym planie są, ale obrazki sa tak małe, że trudno czsami zobaczyć co jest co).

PS. Lauro czy to nie ty napisałaś "Jednak gdy ochłonęłam po paru tygodniach stwierdziłam, że niestety mój domek to nie rezydencja. Poza tym mam trzy małe córeczki piszczące na widok każdego kwiatka, więc w moim ogrodzie nie może ich zabraknąć.
Gdy byłam małą dziewczynką uwielbiałam ogród mojej babci: dużo zieleni, zapach róż, pnący się klematis, piwonie zbierane do koszyczka na Boże Ciało, małe różowe serduszka, wielgachne jak na mój wzrost hortensje, no i oczywiście żadnego żwirku, betonowych krawężników, eko bordów i innych cudów techniki. Nie mogę ograniczać moim dzieciom dostępu do tego zaczarowanego świata z dziecięcych wspomnień."

Czy widzisz to w tych ramach?

Dzieki Ewo za rzeczowe i fachowe podejście do sprawy
wszystko o czym piszesz postaram sie jak najszybciej uzupełnić gdy wróce z urlopu (zwłaczsza że na działce ostro pracuje teraz koparka).
Masz rację, utwierdzasz mnie w moich wątpliwościach co do tego formalizmu,to chyba nie pasuje do rodziny z małymi dziecmi, ale mozna jakoś do tego klasztornego stylu pewnie nawiązać
dzisiaj oglądałam takie kwatery przed zamkiem w krokowej na kaszubach, no ale to był zamek Chyba jestem niespełnioną księżniczką. Pozdrowienia znad morza.
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 18:41, 14 sie 2012

Do góry

nic nie umiem, nie znam się.... ale bardzo chcę 18:40, 14 sie 2012

Do góry
Romka witaj, cieszę się, że masz już swój wątek, będę zaglądać bo Twoja historia i wzruszająca i bardzo ciekawa, zapowiada się naprawdę interesująco

Dla Ciebie na powitanie następna hortensja, ale tym razem ogrodowa

Czekam na zdjęcia
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 18:36, 14 sie 2012

Do góry

Mój kawałek raju II 18:31, 14 sie 2012

Do góry
Dzisiaj miałam dzień w łatki lub w kratkę jak kto woli, wyszłam wcześnie do ogrodu popielić, było dość ładnie, to musiałam się od roboty odrywać, bo lekarz czekał z wizytą, jak wróciłam przyszły róże, potem obiad, przebrałam się aby iść do ogrodu a tu deszcz oh jaka jestem wściekła, wrrrrrrrrrrrrrrrrr dziewczyny piszą ,że im się Anabelki pokladają zrobiłam zdjęcie z okna swojej i Pinky Whinky, stoją jak przysłowiowy "drut" , na chwasty nie patrzcie, bo zbieram na kupę a potem wszystko trzeba przez piwnicę wynosić.

Ogród... reni 18:30, 14 sie 2012

Do góry
reni napisał(a)
Moja vanilla fraise już się przebarwia

Piękna hortensja, moja ma dwa kwiaty
Ale jeśli twoja ma tylko dwa lata, to może moja na drugi rok też będzie taka śliczna?
Ogrodomania Oli 18:27, 14 sie 2012

Do góry
Pozdrawiam wszystkim, którzy do mnie zaglądają.

Sierpniowe kolory, deszczem odświeżone ...

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 18:23, 14 sie 2012

Do góry
Jak by ktoś miał ochot mi doradzic bo się zastanawiam, do tego rowak wsypać korę przekompostowaną, czy zostawić rowek???

Bo zastanawiam się jak lepiej zrobić "bufor" przeciw przerastaniu chwastów z działki
sam rowek, czy wypełniony korą?
Ogród... reni 18:22, 14 sie 2012

Do góry
reni napisał(a)

Ładna fuksja ja też mam swoje begonie z cebulek hodowane piszesz Reni ,że horti Anabell się poklada właśnie zrobilam swojej zdjęcie po deszczu i to sporo padało
Mój kawałek raju II 18:22, 14 sie 2012

Do góry
Rany Julek ! Aniu mówiłaś, że przyjdą róże, ale nie dodałaś że takie piękne
Mój kawałek raju II 18:03, 14 sie 2012

Do góry
Dzisiaj przyszły kolejne róże i Austina i Tantaua i Harknessa i Kordesa
1) L'aimant (Harzola) - 2 szt. inaczej nazywana Merlin lub Oxfort
2) Candlelight - 1 szt. (Kordes)
3) Camelot (Hareden) - 1 szt.
4) Avalon (Hardeluxe) - 1 szt.
5) Pastella - 1 szt. (Tantau)
6) Sharifa Asma (Ausreef) 1 szt.
rozwniety Merlin a jeszcze 2 przyjdą później z odkrytym korzeniem
Letnie skrzynki balkonowe i donice 18:02, 14 sie 2012

Do góry
zaczarowanaa napisał(a)

Ogród... reni 17:58, 14 sie 2012

Do góry

Ogród... reni 17:55, 14 sie 2012

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies