niektóre rododendrony dużo lepiej zimują niż inne, po pewnym czasie zaopatrzyłam się w helsińskie odmiany, które potrafią wytrzymać mrozy do - 35 stopni, teraz mam Haagę i Pahjola' Daughter
w maju zaczął kwitnąć piękny bez Palbin, słodki zapach i mnóstwo kwiatów
To nasze ostatnie zakupy Klon jesionolistny Variegatum
Miały tam być posadzone trzy octowce i nawet były malutkie ale Sonia je połamała i chyba całe to szczęście bo naczytałam się o nich już wiele.... Biliśmy się z myślami.... Bardzo się nam podbają ale jednak wizja ciągłego wyrywania odrostów, zniechęciła nas... a Sonia jeszcze pomogła.... Wykopane głęboko z korzeniami poszły do spalenia.
Myślę że klony fajnie rozświetliły domek Kiedyś będą wystawały ponad tuje, które będą sięgały tylko wysokości siatki.
jak juz wkleiłaś to powiem Ci tylko tyle: Kup mi takie 3 szt poproszę. Cudne . Ja tez chcę miec.A wogóle to ten twój ogrodnik mógły w moje okolice się przenieśc.Zazdroszczę takiego ogrodnictwa co ma takie nowinki bez przerwy.No i wszyscy mnie chwalili za cechy charakteru a tu taka zazdrosc. Ciekawe co teraz napiszą.
Ana, wygląda jak turzyca Evergold - u mbnie zimuje bez problemu od dwóch sezonów i ładnie się rozrasta...i co w niej najfajkniejsze nie trzeba ścinać wiosną, ewentualnie oczyścić z suchych liści - więc jest dekoracyjna cały rok
ooo a masz jej fotki?
a proszę - sprzed tygodnia niedawno przesadzone na trawiasta rabatę
dzięki za fotkę, slicznie wygląda a okrywałaś ją na zimę?
po strzyżeniu w porannym słońcu
muszę kupić dzisiaj małe bukszpany i podsadzić największy stożek bo jest nierówny od dołu. Denerwuje mnie że w dalszym ciągu brak kamyczków na rabacie...czekam na naawadnianie i nie wysypuję by podwójnej roboty nie wykonywać... podobno ogród uczy cierpliwości
Ana, wygląda jak turzyca Evergold - u mbnie zimuje bez problemu od dwóch sezonów i ładnie się rozrasta...i co w niej najfajkniejsze nie trzeba ścinać wiosną, ewentualnie oczyścić z suchych liści - więc jest dekoracyjna cały rok
ooo a masz jej fotki?
a proszę - sprzed tygodnia niedawno przesadzone na trawiasta rabatę
Izuś pozdrawiam małża i w ramach motywacji do produkcji donic mogę mu tequille przytargac na spotkanie u Kapiasów Może wcześniej zacznie wracać i z tuzin donic wykończy on albo one jego
Buziole
Ps na zdjęciach rzeczywiście uhahany więc chyba tak bardzo nie cierpi
aż się obawiam co on gotów napisać jak doczyta ... Tequile jedna już ma ... wyskokowa i fajnie mruczy jak się ją pod brzuszkiem posmera ... świetnie dołki kopie ... wsparcie wszystkimi czterema łapami
pomocna jest bardzo
i szybko się męczy ... plus surfinia żeby nie było, że bez kfiatków ... wybujała bardzo a ja ne mam aparatu
nie wiem też czy wiedział cokolwiek o spotkaniu u Kapiasów ))) ale jak nie wiedział to już wie )))
wczoraj wrócił wcześniej ... czyżby wyczuł
a tymczasem Madżenka sama toasty tequilą wznoś i reportaż szykuj ... buziak
Martusiu, nie mam w soboty i niedziele internetu, stąd moje spóźnione najlepsze życzenia dla mojej sympatycznej ogrodolubnej koleżanki, nie daj się życiu , napieraj do przodu i dużo zdrówka.
a to mój kwiatek.
Pięknie dziękuję Bogusławie za oryginalny kwiat i życzenia
Nie musisz się tłumaczyć ja często przeoczam imieniny,urodziny wirtualnych znajomych bo nie zawsze trafię w ten dzień itp.
Jak już pisałam chyba ASC nie celebruje tego święta,dzień jak co dzień.
Może powinnam być wdzięczna losowi,że urodziłam się kiedy pierwszy człowiek wlazł na księżyc ...???
Piękna rocznica i Twoje urodziny, ja mam tak że na urodziny mojej żony zawsze wywieszam flagę narodową - 3 maj
Pięknie żona ma! Jak moja mama i jeszcze imieniny mama obchodzi tego samego dnia
Ja nie celebruje urodzin i już .Od dziecka miałam przegrane bo w wakacje i nigdy nie było dzieci pod blokiem )))
Jak byłam nieco starsza było trochę fajnych niespodzianek na obozach z tej okazji
A teraz to nie ma co świętować chyba radochę ,że się dożyło )))))))))))))))
Marcia skąd ten pesymizm, Kobieta jak wino im starsze tym lepiej smakuje!
Hura..przez przypadek i ja mogę gratulowac setki na seteczce.. ale to auważył mój M..ale nieważne ja składam zyczenia.. przyleciałąm z rewizytą i zobaczyć hortensje, którymi zachwyca sie Martek.. gdzieś na stronie 10..