Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 19:53, 18 lip 2012

Do góry

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 19:50, 18 lip 2012

Do góry
Pora LILIOWCÓW...

Ogród Krysi 19:43, 18 lip 2012

Do góry

Rododendronowy ogród II. 19:40, 18 lip 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

No i u nas nie jest pogodnie. Ale pogoda ducha nie zawodzi, przynajmniej u mnie. Pozdrawiam optymistycznie.

U mnie też przelotne deszcze ale mnie to nie przeszkadza bo moje rh bardzo zadowolone a ja wolę jak nie jest tak bardzo gorąco. Pomału zaczynają się pokazywac prawdziwki. dziś znalazłam takiego.

Bożenko, ale grzybek !!! Będzie kolacja, czy suszenie na zimę?
Kubusiowo 19:32, 18 lip 2012

Do góry
Na dowód

I maksymalne wydłużenie

Ogród Krysi 19:22, 18 lip 2012

Do góry
pagap napisał(a)

Witaj, Krysia bonsai wyszlo ci rewelacyjnie jest sliczne, bedzie jeszcze ladniejsze w przyszlym roku jak troszke sie zagesci, a tak w ogole ogrod masz bardzo ladny, widac, ze duzo pracy w niego wkladasz pozdrawiam

Bonsai już się zagęściło i wygląda tak:

Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:20, 18 lip 2012

Do góry
Ale moj ukochany swierk zwany pieszczotliwie wariatunciem tez usycha
Z kazdym dniem wyglada coraz gorzej

Ot i cala prawda, nie jest rozowo i cukierkowo
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:19, 18 lip 2012

Do góry
W ogole w tamtym kaciku cos sie dzieje. O bedzie zmieniany na wiosne, ale to nie o to chodzi, sami zobaczcie

Jalowce maja suche galazki

Nad nimi nie placze zbyt mocno
Dla odmiany czas na zmiany... 19:18, 18 lip 2012

Do góry
a to na dobry początek dla Was

Kwiatki i rabatki u Elizy 19:17, 18 lip 2012

Do góry

i jeszcze jedno...
Rododendronowy ogród II. 19:15, 18 lip 2012

Do góry
wanda7 napisał(a)
Bogdziu, ja to się u teraz wyrwę jak Filip z konopii. Bo poniewczasie zloże ci gratulacje z okazji otwarcia nowej części wątku. Tylko niewielu ma tutaj tak długi wątek.
Moje grratulacje co prawda składam późno, no ale nie było mnie pzez dłuższy czas, więc liczę, że wybaczysz (napis na fotce dotyczy hortensji, a nie motyla)

Wandziu dzięki za gratulacje. Fakt załapałam sie z długością wątku na trzecie miejsce , nigdy bym sie nie spodziewała a tak sie prawie samo napisało. a może jednak jestem gadułą???? Hortensja piękna a motyl to rusałka kratkowiec. Razem pięknie wyglądają. dzięki.
Mój kawałek raju 19:14, 18 lip 2012

Do góry
Dzisiaj przyszły dwie róże Chandos Beauty i Twiggy's Rose obie Harknessa, Twigg's pięknie pachnie, a Chandos jeszcze nie kwitnie ale już nie dlugo jej powącham
Ogród w Holandii 19:14, 18 lip 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

Agata, Błękitny Aniol jest na prawdę blękitny...polecam...no i szybko rośnie

Ana - a kiedy on kwitnie? Bo chciałabym, żeby zgrał się z różami

U mnie wlaśnie kończy kwitnienie...zgrał się z pierwszym "wybuchem" na różankach Przycięty powinien późnym latem zakwitnąć znów - na to liczę

tylko na zdjęciu wyszedł jakiś fioletowy, a w rzeczywistości to taki ładny nienachalny błękit....

No to jest to propozycja poważna i do rozważenia. Jeszcze brałam pod uwagę Arabellę i Emilię Plater.

Emilię Plater mam pierwszy rok a juz ma kwiaty, tyle , że drobne, ale ona tak w fiolecik wchodzi...

Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:13, 18 lip 2012

Do góry
No dobra, zarty zartami, ale Szefowa da mi zaraz bana.

Otoz do tej pory troszke sie puszylam, stroszylam piorka, wypinalam klate do ordeow i ogolnie plawilam sie w komplementach.

Ale tak naprawde wcale nie jest tak rozowo. Zaczne lekkim kalibrem.

Szalwia przekwitla, obcielam ja dosc mocno i od razu rabata zbrzydla. Wprzyszlym roku cos trzeba bedzie pokombinowac, zeby byla ozdobna caly czas - jakies begonie w nozki moze:

A teraz hardcory:

zurawka SC chyba jednak nie przezyje Moze 2-3 dadza rade. No coz, bede sie bawic z nimi w doktora

Swiezo kupiony clematis syberyjski padl

Berberys Maria - moj ulubiony usycha z niewiadomego powodu Na pewno nie ma sucho

Kwiatki i rabatki u Elizy 19:13, 18 lip 2012

Do góry

a tu piwonie, trochę smutne, bo po deszczu...
Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 19:12, 18 lip 2012

Do góry
Witam wszystkich Forumowiczów.

Czytam Forum od dłuższego czasu, trochę porad również już uzyskałam. Na Forum trafiłam... nie wiem jak, ale bardzo się cieszę, że tu jestem.

Ja również tej zimy straciłam dwie budleje, pięknotkę, żylistka i orzech włoski, a w poprzednim sezonie musiałam usunąć brzoskwinkę i czereśnię.

Ogródek kwiatowy mam właściwie pierwszy rok, ponieważ w poprzednim miejscu powstał garaż,
w związku z tym rośliny zostały przesadzone "byle się nie zmarnowały".

Bardzo lubię wiejskie klimaty połączone ze stylem angielskim i śródziemnomorskim, czyli całkowity misz-masz. Obecnie rosną u mnie 2 róże, 3 powojniki, peonie, tojeść, mieczyki, 2 dalie, łubin, słoneczniczek, sporo kęp liliowców, parę lilii, trochę jednorocznych (wiosną miałam piękne cebulowe), mały warzywnik, jagodnik, młode wisienki, 3 jabłonie, grusza i leszczyna. W zeszłym roku założyłam "rabatkę" z iglakami i posadziłam berberys, tawułę, budleję i pięknotkę. Od strony północnej mam 3 różaneczniki, 3 hortensje (w tym 2 ogrodowe, niekwitnące mimo zimowego okrycia), 3 hosty, paproć. Jest również dośc stary perukowiec. Cała działka ma 900 m2.

A ja..., no cóż, w wieku "czterdzieści i cztery".

Dla odmiany czas na zmiany... 19:12, 18 lip 2012

Do góry
wklejam plan działki

obok drewutni jest jeszcze domek dla dzieci, powstał później a szkic wcześniej

to propozycja Danusi na tą szopkę

i Justynki, podobna

dziś chodziłam, oglądałam, mierzyłam i myslałam i stwierdziłam, że to przesunięcie jest ok, zasłoniłoby to i owo, a przed tymi tujkami czy innymi drzewkami możnaby było np.lawendę

myślę tylko czy same tuje czy coś oprócz-poradźcie proszę
Rododendronowy ogród II. 19:11, 18 lip 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
No i u nas nie jest pogodnie. Ale pogoda ducha nie zawodzi, przynajmniej u mnie. Pozdrawiam optymistycznie.

U mnie też przelotne deszcze ale mnie to nie przeszkadza bo moje rh bardzo zadowolone a ja wolę jak nie jest tak bardzo gorąco. Pomału zaczynają się pokazywac prawdziwki. dziś znalazłam takiego.

Kwiatki i rabatki u Elizy 19:10, 18 lip 2012

Do góry

Ta sama rabata, dwa tygodnie temu, wtedy królowały goździki brodate.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 18:59, 18 lip 2012

Do góry
Krys napisał(a)

Zycze wszystkim milego wieczoru

Kasiu śliczna ta rabata ,a podaj prosze nazwy traw jakie tam sadziłaś

Witaj Krysienko, dziekuje za wizyte. Na tej rabacie sa tylko 3 miskanty Morning Light, reszta to kosacce syberyjskie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies