Sebek, Aniu_studio, Aniu(monteverde), Karolina - jednak będę reklamować te hortensje. Tak jak radzicie - zrobię im fotki i wyślę mailowo. Zobaczymy jaka będzie reakcja...
Marta(Arcobaleno) nie usuwaj zdjęć hortensji - swoich takich pięknych nie mam, to chociaż na Twoje się napatrzę

No i dzięki za wskazanie różnic w wyglądzie kwiatów - dopiero na Twoich zdjęciach z bliska je widać. Ja wcześniej zwracałam uwagę głównie na kolor kwiatów... Ile się jeszcze muszę nauczyć...
Ana-art, Madżenka, GabiK macie rację, że podłoże ma wpływ na kolor kwiatów (przecież tak jest w przypadku hortensji ogrodowej - jak chce się mieć niebieską z różowej, to trzeba zasilać specjalnym kwaśnym nawozem). Tylko co trzeba zrobić, żeby biała nie różowiała?

Najlepiej mieć takie, z którymi nic nie trzeba robić, bo są dokładnie tymi, za które się podają na etykiecie

Zresztą, żeby one tak delikatnie, ładniutko różowiały jak Vanille Fraise na zdjęciach od Danusi - to pikuś, ale one są bardziej buro-brązowe niż różowe. Dlatego się wkurzyłam i zareklamuję!
Dziekuję wszystkim za życzenia powrotu do zdrowia, ale chyba nie będzie za różowo - dyskopatia połowy kręgosłupa...

No i zalecenie - oszczędzający tryb życia... Chyba musiałabym sprzedać dom z ogrodem, żeby się zastosować