Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Wieloszka 09:34, 13 sie 2012

kwiatholandii napisał(a)
Fajnie, że nowe fotki są. Stęskniłam się za Tobą tutaj. Pięknie u Ciebie. Muszę kiedyś zobaczyć to na żywo Mój M nie mógł uwieżyć, że te piękne bukszpany są z tego roku. Życzę Ci zdrówka i cieszę się że kule się podobają

Moniko, nie masz pojęcia jak ja stęskniłam się za ogrodowiskiem A kule są boskie, choć jeszcze niewyeksponowane tak jak na to zasługują. Marzy mi się ich więcej - tak jak u Danusi poukładane wśród traw w różnych miejscach ogrodu. A do Ciebie wczoraj zajrzałam, tylko posta mi wcięło...
Wieloszka 09:35, 13 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Aguś nic nie mogę wkleić. nic mi nie działa... A tyle fot natrzaskałam.....

Buuuuu
popcorn 09:40, 13 sie 2012

Moje limki tez rozowieja, jak juz przekwitaja...
zadzwon, porozmawiaj, zobaczysz jaka reakcja.. wykopuj na koncu, bo nie przyjma i stracisz piekne - jakby nie bylo - horti?

milego dnia!!
Wieloszka 09:50, 13 sie 2012

Sebek, Aniu_studio, Aniu(monteverde), Karolina - jednak będę reklamować te hortensje. Tak jak radzicie - zrobię im fotki i wyślę mailowo. Zobaczymy jaka będzie reakcja...

Marta(Arcobaleno) nie usuwaj zdjęć hortensji - swoich takich pięknych nie mam, to chociaż na Twoje się napatrzę No i dzięki za wskazanie różnic w wyglądzie kwiatów - dopiero na Twoich zdjęciach z bliska je widać. Ja wcześniej zwracałam uwagę głównie na kolor kwiatów... Ile się jeszcze muszę nauczyć...

Ana-art, Madżenka, GabiK macie rację, że podłoże ma wpływ na kolor kwiatów (przecież tak jest w przypadku hortensji ogrodowej - jak chce się mieć niebieską z różowej, to trzeba zasilać specjalnym kwaśnym nawozem). Tylko co trzeba zrobić, żeby biała nie różowiała? Najlepiej mieć takie, z którymi nic nie trzeba robić, bo są dokładnie tymi, za które się podają na etykiecie Zresztą, żeby one tak delikatnie, ładniutko różowiały jak Vanille Fraise na zdjęciach od Danusi - to pikuś, ale one są bardziej buro-brązowe niż różowe. Dlatego się wkurzyłam i zareklamuję!

Dziekuję wszystkim za życzenia powrotu do zdrowia, ale chyba nie będzie za różowo - dyskopatia połowy kręgosłupa... No i zalecenie - oszczędzający tryb życia... Chyba musiałabym sprzedać dom z ogrodem, żeby się zastosować
arcobaleno 10:20, 13 sie 2012

Oj Biedne te ogrodników kręgoslupy...ale na to chyba lekarstwa nie ma..
Oszczędzaj się jednak i odpoczywaj dużo ... i skup się może bardziej na zabiegach kosmetycznych a grubsze prace zleć komu innemu
Gardenarium 10:28, 13 sie 2012

Agnieszka, zmiana koloru przy pomocy odpowiedniej chemii dotyczy hortensji ogrodowych (H. macrophylla). U bukietowych różowienie to sprawa odmiany, jedne brązowieją inne różowieją.

Reklamuj, ciekawe co odpowiedzą.

Chociaż znalazłam zdjęcie swojej Limelight z zeszłego roku i zobacz

Limelight się przebarwia (fotka z 10 października jednak)

Instagram Ogrodowiska
arcobaleno 10:32, 13 sie 2012

Noooo Danusiu - to już jestem spokojna Mnie się bardzo to różowienie podoba!
Wieloszka 10:40, 13 sie 2012

Acha, czyli rozwiewając wątpliwości Marzenki, Ani i moje również - rodzaj podłoża nie ma wpływu na kwiaty hortensji bukietowych .
Martuś, tylko u mnie to jest bardziej brązowienie niż różowienie, dlatego mi się nie podoba...
magnolia 11:36, 13 sie 2012

Wieloszka napisał(a)

ślicznie jest u Ciebie. Ślicznie!
Ale to zdjęcie mnie powaliło. Ta rabata świetna, w nietypowej tonacji z jakby z odwróconymi kolorami- szara baza, jasna zieleń jako akcent, nad tym bordo. Super!
A na wrzosowisku jakie mega 'jeże'- to kostrzewy zielone? Tak wyglądaja, ale aż takie wysokie, krągłe poduchy?

Milka 11:37, 13 sie 2012

Wieloszka napisał(a)

Dawno mnie tu nie było.... gębusię rozdziawiłam, że hej.. ... konsekwentnie, pięknie, czysto....
I ten domek do zabaw......
Mam pytanko..czy masz traktorek do koszenia? Bo nie mów mi że ganiacie z kosiarą....

Aniu, gębusię to ja rozdziawiłam u Ciebie - przy okazji oglądania licznych relacji ze spotkania w Twoim niesamowitym ogrodzie!
Niestety, na razie nie mamy traktorka... Po budowie domu zbrakło na taki luksus... M.kosi kosiarką z napędem - całość ok.4 godz. Jestem z niego dumna

widziałąm ogród ostatnio, jest piękny, schludny, konsekwentny i zadbany, a z koszeniem jest tak jak Aga pisze, M. daje radę i trawka piękna