Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród zmyślony 11:57, 22 lip 2012

Do góry
przód robimy. Hakone posadzone. Niestety przód trochę jakby mija się z projektem.... ciągle, zwłaszcza nasadzenia pod oknem

przy bramie zakwitły wrzoski

tutaj świadomie przekombinowaliśmy, żeby uniknąć przesadzania sosny- nie ma jak wygoda. Mam nadzieję, że wyjdzie nie gorzej niż było zaplanowane, ale z nadzieją to wiadomo-bywa różnie
Ogród zmyślony 11:53, 22 lip 2012

Do góry
Witam i zapuszczam kolejną porcję zdjęc, dużo będzie, bo kwitną hortensje i doszło parę traw

Ogródek dziękuje bardzo za komplementa

Pciółko ten trójnóg jest z allegr... Mąż sobie coś wybrał, a ja kazałam zrobić bez łuczków i innych lelijek, żeby było w miarę na prosto

limki, a dalej silver dollar. Chyba zaraz się zbiorę i ruszę po 3 śliwy wiśniowe, bo mi tam czerwieni brakuje. Platan nadal nie dostał kołka i stoi krzywo-chyba się to źle skończy

tardivy- są takie koronkowe. Muszę je poprzestawiać wg zaleceń projektowych, bo za prosto rosną, albo dosadzę jeszcze ze dwie

Ogród Magdalenka 11:26, 22 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ślicznie wyglądacie w tym dopieszczonym ogródku

Podpisuję się, podpisuję!!! Urocze spotkanie przeuroczych ogrodniczek w przeuroczym ogródeczku !
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:21, 22 lip 2012

Do góry
to wrzucę parę fotek jeszcze - M pojechal na giełdę i mam chwilkę

Moja wykopana z ogrodka hortensja rozkwitła na dobre, uwielbiam jej kolor! I szukam miejsca w ogrodzie dla niej...

Ogrodnik mimo woli 11:18, 22 lip 2012

Do góry
asc napisał(a)

A te widoki.... przypominają , że niedługo ich pora..a to oznacza jesień..... niektóe wrzosy już mają pąki z widocznym kolorem....

No właśnie, u mnie to samo. Czy nie za szybko? Pszczółka pisała też o ulach przepełnionych miodem... Martwi mnie to. Ale może błędne wnioski wyciągam.
Dolina Tęczy 11:18, 22 lip 2012

Do góry
Na skarpie anabelki słabiej sobie radzą - kwiatostany są mniejsze a kwiatki drobniejsze (a wszystkie od jednej matki) - w ogóle ciężko tam rośliny rosną, ciężko z podlewaniem bo woda spływa, sporo cienia tam jest, no ale jakoś będą musiały sobie radzić

i Pink Diamond szykuje się do kwitnienia

Koniecznie muszę jeszcze dokupić vanille fraise!
Dolina Tęczy 11:12, 22 lip 2012

Do góry
Dolina Tęczy 11:08, 22 lip 2012

Do góry
myszorku - dziękuję! Już się nie mogę doczekać pełni kwitnienia !

Tymczasem cieszę się też debiutujacymi anabelkami i ogrodowymi. Jeden krzak przepięknie przezimował i poszedł w kwiaty - pozostałe góra liści a kwiatów jak na lekarstwo - obiecuję sobie, że w tym roku porządnie je zabezpieczę przed zimą !

Na rabacie przygarażowej kwiaty są największe - uwielbiam je!

Ogrodnik mimo woli 11:05, 22 lip 2012

Do góry
Miłego dnia
Ogrodnik mimo woli 11:03, 22 lip 2012

Do góry
Pysznogłówki w innych odcieniach ponownie...... nie mam jak zrobić całęgo krzaka, bo nie mam jak odejść do zdjecia...

A te widoki.... przypominają , że niedługo ich pora..a to oznacza jesień..... niektóe wrzosy już mają pąki z widocznym kolorem....

Ogrodnik mimo woli 11:01, 22 lip 2012

Do góry
I liliowce.....

Mikołajki z owsem..... też mi sie podobają.....

Luciferki..... te też sie podobają... podwiazałąm wszystkie w pęczek pod pod wpływem deszczu zaczęły sie łamać.... i już mniej sie podoba ten snopek...

Trawki rosną...
Ogrodnik mimo woli 10:56, 22 lip 2012

Do góry
I kolorowe jeżówki jeszcze raz... za rok będzei fajnie.. to ich pierwszy sezon..sadzone jesienią...

I jeżówki z trawkami.. widok fajny..tylko M twierdzi, zę rosnaw złym miejscu bo zasłaniają widok dalej.... ale c otam..tak posadzone jest u mnie 80% roślin..bez sensu.... pomalutku będę porządkować.... robota na kolejne 5 lat..
Ogrodnik mimo woli 10:55, 22 lip 2012

Do góry
I hosty....... moje ulubione...

I FULL OGRODOWISKOWY DUCH... bukszpany moje od dawna..ale przycięte i podsadzone trzmieliną.. to wpływ ogrodowiska i pod jego wpływem >>>.. i jest fajnie

Ogrodnik mimo woli 10:53, 22 lip 2012

Do góry
I dalsza część moeje pasji foto o niedzielnym poranku....

Dalie.. kojarzą mi sie z jesienią..... z tej jestem dumna, bo przetrzymałam przez zime... sukces ogrodowy...a piwniczki nie posiadam..

A to zapomniałam jak sie zwie..... ale łądne.. i zimuje..ale tylko w tym miejscu.. w innych powymarzały...
Ogrodnik mimo woli 10:50, 22 lip 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Aniu podpatruję twoje przepiękne lilie cudowny niedzielny poranek w ogrodzie pozdrawiam

Podpatruj Aniu...... nacykałąm trochę to wstawiam... a potem powrót do obowiazków..grrr

Zmasakrowana wichurą Anabell ..... broni sieresztą kwiatów.... dzielna..

Great Star moja ulubiona...

A to tegoroczna limka... jeszcze malutka, ale juzpoakzuje co potrafi.... chyba tez doąłczy do ulubionych....

Inne poczekaja na swój czas prezentacji.. .....
Ogrodnik mimo woli 10:47, 22 lip 2012

Do góry
Te też były.... wiec w nowej odsłonie..

A to letni, kwitnący duet...magnolia Susan i hortensja ogrodowa

A to druga ogrodowa postraszona wyrzuceniem... zakwitła
Nasz przydomowy ogródek 10:45, 22 lip 2012

Do góry
asc napisał(a)
Opryskaj jeszcze za tydzień..... z moich obserwacji na choroby grzybowe najbardziej uniwersalny jest topsin.. podlewam i pryskam...
Wykopałąm moje ogrodowe hornensje z myślao wyrzuceniu... serce się jednak pokrajało..przesadziąłm w nowe miesce.. i dwie kwitną...... Ale dalej twierdzę, że do ogrodu hortensje tylko drzewiaste i bukietowe

Ja nie wiem od czego to zależy, ale przemarzły w śnieżną niezbyt mroźną zimę, a po tegorocznej bezśnieżnej z mrozami ok. -30 kwitną jak szalone.[img]http://[/img]

Ogrodnik mimo woli 10:44, 22 lip 2012

Do góry
A tych nie pokazywałam...

Rexona

Stargazer

I dwie tygrysie.... tygrysich mam kilka rodzajów, ale wetknięte pomiedzy inne rośłiny wysokie gubią się w buszu...

Ogrodnik mimo woli 10:40, 22 lip 2012

Do góry
cd liliowa
Te poakzywałam...ale to jest ładne..i lilia i zestawienie, wiec powtórzę..

Ogrodnik mimo woli 10:38, 22 lip 2012

Do góry
I kolejne lilie... przynudzę trochę..

Oreintpet Jameson pachnąca

Orientpet Scheharazade

A tu nie pamiętam gdzie zapisałam nazwy..

Ta jest wg mnie śliczna

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies