Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

monteverde 01:21, 02 wrz 2012

A gdzie to waćpani takie zakupy poczyniła? jeżówkę zostaw w ziemi czemu tylko po jednej żurawce? pozdrawiam
Welka 01:38, 02 wrz 2012

Zaginął mój post, chyba zamknęłam okienko przed wysłaniem
Jeżówkę zgodnie z radami zostawię w ziemi, a żurawki wszystkie sa piękne i nie mam aż tyle miejsca żeby je sadzić parami
Naprodukowałam się o targach w Ol, że muszę się jutro wybrać, bo widziałam u koleżanki zdjęcia z trawami i żurawkami
monteverde 01:39, 02 wrz 2012

a gdzie te targi są? w Hali Urania?
Welka 01:43, 02 wrz 2012

Na Jagiellońskiej
Welka 01:44, 02 wrz 2012

Tu mam link, już nie pamiętam jakie linki można umieszczać a jakich nie, na którym forum co, ale chyba tu to mogę
http://olsztyn.wm.pl/120676,Wystawa-Rolnicza-w-Olsztynie.html
Welka 22:20, 02 wrz 2012

Witam!
Wyciągnęłam rodzinkę i znajomych na te targi, oni oglądali sobie zwierzęta i traktory a ja szalałam z zakupami. Zdjęcia jeszcze niezgrane, jutro wrzucę, ale kupiłam kilka żurawek, w tym poszukiwaną przeze mnie Amber Waves, kilka traw, 2 hosty, 2 rozchodniki (w tym biały, ale inny niż ten co mam). Udało się też w końcu kupić czereśnię, a nawet dwie
Ogólnie ceny bardzo atrakcyjne, ale wiedza sprzedawców nie o końca powalająca, na trzech różnych sprzedawców zapytanych jak zimują turzyce )pytałam dokładnie o te same) otrzymałam trzy rożne odpowiedzi, z 6 żurawek znam nazwy tylko 3, z 2 rozchodników mam nazwę tylko tego białego.

A co najważniejsze w biegu udało mi się porozmawiać z naszą Megi (Warmińskie dylematy), właśnie wróciła z urlopu i przez przypadek spotkałyśmy się na targach. Niestety moi czekali już na mnie i musiałam lecieć o samochodu.

Dziś idę szybciej spać, jutro rozpoczęcie roku i z workami pod oczami mogę kiepsko wyglądać.
Sebek 22:30, 02 wrz 2012

E no to super zakupy zrobiłaś
monteverde 22:30, 02 wrz 2012

Dobranoc, w Alfie po 20.00 podłożyli bombę, ewakuowali 200 osób jutro wstaw zdjęcia
Megi 18:46, 03 wrz 2012

Zapisuję na nowo, bo chyba jakieś przemeblowanie było na ogrodowisku

Zakupów na targach gratuluję, ja też kilka roślin nabyłam, choć raczej z łakomstwa niż z potrzeby ale co tam, niech będzie, że w ramach pożegnania wakacji
Welka 14:17, 04 wrz 2012

Witam!
Zdjęcia miałam wrzucić wczoraj, ale nie dałam rady, nie mam zrobionych zdjęć wszystkich roślin, ale też nie zdążyłam - wróciłam do swojego drugiego ukochanego zajęcia i mam mniej czasu na ogród i ogrodowisko.
Sebek, ta partia zakupów to już ostatnia, czekam jeszcze na hortensję i musze zamówić cebulki i koniec w tym roku.
Aniu, czytałam o Alfie, jesteś już w O, bo nie wchodziłam jeszcze do Ciebie?
Megi, pożegnanie wakacji, początek roku szkolnego - okazja zawsze się znajdzie

Tu bez dwóch host (Sugar Daddy i coś jeszcze zostały w innej reklamówce w samochodzie, dopiero jak sadziłam to się zorientowałam, ze czegoś brakuje)

W końcu udało mi się dostać turzyce, których szukałam

Karmnik

Sweet tea