Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

zuza12 10:12, 04 wrz 2012

noemi napisał(a)

Sebek co mogę zapodać teraz mojemu trawnikowi, raz tylko go nawoziłam w sezonie i jakiś bidny jest ... wygląda jak przed wertykulacją .... siano widać a nie zielony dywan .... ... Ty teraz czymś sypiesz ? ....

U mnie teź już brzydki ale teraz juz tylko nawóz jesienny i podlewanie

a macie jakieś sprawdzone nawozy jesienne ? ....

ok. doczytałam firmy ... dziękuję

Ja bym przed wysianiem nawozu wygrabiła te suche siano. Kiedys tez miałam taki problem po suchym lecie. Zrobilismy ponownie wertykulację, areację i nawóz. Pomogło. Teraz trawnik soczyście zielony.
Martek 10:23, 04 wrz 2012

Taniec z aparatem po deszczu - bardzo ładna galeria Sebek
Przyjdź w wolnej chwili i nadaj imiona moim hortensjom Taki mały konkursik bez nagrody ))))))))
Pszczelarnia 12:08, 04 wrz 2012

Sebku, chciałam zobaczyć kropelki na trawniku a zobaczyłam znacznie ładniejsze okazy kropli. Piękne zdjęcia.
Mówicie, że przywrotnik nie jest taki fajny? Dlaczego u innych wygląda fajnie? U mnie nie bardzo - nie trafiłam mu z miejscem, choć - piszą - jest niewymagający. U mnie się ta obserwacja nie sprawdza.
Milka 12:12, 04 wrz 2012

pięknie uwieczniłeś krople deszczu
noemi 12:16, 04 wrz 2012

zuza12 napisał(a)

Sebek co mogę zapodać teraz mojemu trawnikowi, raz tylko go nawoziłam w sezonie i jakiś bidny jest ... wygląda jak przed wertykulacją .... siano widać a nie zielony dywan .... ... Ty teraz czymś sypiesz ? ....

U mnie teź już brzydki ale teraz juz tylko nawóz jesienny i podlewanie

a macie jakieś sprawdzone nawozy jesienne ? ....

ok. doczytałam firmy ... dziękuję

Ja bym przed wysianiem nawozu wygrabiła te suche siano. Kiedys tez miałam taki problem po suchym lecie. Zrobilismy ponownie wertykulację, areację i nawóz. Pomogło. Teraz trawnik soczyście zielony.

Zuziu myślałam nawet o wertykulacji ...trochę się boję czy to nie za późno...i wydaje mi się , że trawnik został przesuszony ... dzisiaj spróbuje wygrabić co nie co ...
Sebek 13:09, 04 wrz 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Sebku, chciałam zobaczyć kropelki na trawniku a zobaczyłam znacznie ładniejsze okazy kropli. Piękne zdjęcia.
Mówicie, że przywrotnik nie jest taki fajny? Dlaczego u innych wygląda fajnie? U mnie nie bardzo - nie trafiłam mu z miejscem, choć - piszą - jest niewymagający. U mnie się ta obserwacja nie sprawdza.

Mi się przywrotniki podobają - zobaczę jak będzie po pierwszym przymrozku. One są idealne do półcienia, w słońcu je przypala.
popcorn 13:14, 04 wrz 2012

Na zamiatanie trawnika z wody bym w zyciu nie wpadla
Boskie kropelkowe zdjecia Czekam az moje przywrotniki sie rozrosna
pozdrawiam!
LIRA 14:19, 04 wrz 2012

Witaj Sebku jestem nowa na Ogrodowisku co prawda czytuję Twój wątek od jakiegoś czasu i jestem po wrażeniem Twojego ogrodu.
Mam pytanie co to za kwiaty jak się nazywają ? Posiadam takie same u siebie ale nie wyglądaja tak pięknie chyba nie pasuje im u Mnie.zZ góry dziękuję za odpowiedż
tengel27 15:54, 04 wrz 2012

LIRA napisał(a)

Witaj Sebku jestem nowa na Ogrodowisku co prawda czytuję Twój wątek od jakiegoś czasu i jestem po wrażeniem Twojego ogrodu.
Mam pytanie co to za kwiaty jak się nazywają ? Posiadam takie same u siebie ale nie wyglądaja tak pięknie chyba nie pasuje im u Mnie.zZ góry dziękuję za odpowiedż

No właśnie też się zastanawiam czemu moja trzykrotka już dogorywa... czarujesz chyba swoją
Sebek 16:07, 04 wrz 2012

LIRA napisał(a)

To Trzykrotka wirginijska U mnie w tym roku są kapryśne, bo przez większość dni kwiaty mają zamknięte...