Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje poletko 21:19, 20 lip 2012

Do góry
Róże zaczęły drugą turę kwitnienia

Ogród w Holandii 21:19, 20 lip 2012

Do góry
Przetacznik napisał(a)

I znowu impresje ogrodowe

o ta impresja jak najbardziej w moim guście, Ty to tak powściągliwie i intrygująco dozujesz te swoje tajemnicze ogrodowe zakątki, że zawsze po takim zdjęciu pozostaje przestrzeń dla wyobraźni...
?

Och taka dla mnie jest Holandia, stare omszone mury...potwierdzacie z Moniką moje wyobrażenia o tym kraju, bo Monika wstawiła ostatnio fotę z brukiem porośniętym mchem...miodzio...
Kubusiowo 21:16, 20 lip 2012

Do góry
Gosia spóźnione trochę ale szczere.
Dalszych pięknych stronek i pomyślności w Kubusiowie.

Po prostu ogród... 21:15, 20 lip 2012

Do góry

Potem jeden bociek odleciał, a drugi stał tam jeszcze z godzinę

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 21:13, 20 lip 2012

Do góry
Kubusiowo 21:09, 20 lip 2012

Do góry
Ja też oglądałam pazurki a przegapłam 500. Wielkie gratulacje.

Po prostu ogród... 20:59, 20 lip 2012

Do góry
U sąsiada na modrzewiu bociany znowu sobie siedziały. Zrobiłam im sesje.
Nie potrafię układać takich fajnych bajek jak Bogdzia, więc powklejam same fotki tej uroczej parki.
Ciekawe czy zrobią sobie tu gniazo? Fajnie by było, bo z okna mam widok właśnie na to miejsce.

Ogródek Hanusi po zimie 20:57, 20 lip 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Kochane kobietki,nareszcie się doczekałam pochwał! I nie to ,że ich pragnęłam,ale pragnęłam bardzo od najbliższych.
A najbliżsi ......uważali ,że żony się za życia nie chwali, matki obowiązkiem jest pilnować dzieci,domu,
w pracy, norma musi być wykonana,,pochwały dla zaufanych.
To teraz kwitnę,a i w domu jest zmiana o 180stopni,bo ja teraz nic nie muszę.
I doszłam do wniosku,że sama sobie jestem winna,Bo nie podkreślałam swoich osiągnięć,
swoich zdolności nie pokazywałam,i nie walczyłam o swoje.
Stąd cieszę się z waszych odwiedzin,z waszych miłych słów,i nie dajcie się zapędzić w ślepą uliczkę.
Wasze życie też jest ważne!

Aż brak komentarza. Gdzieś kiedyś słyszałam takie powiedzenie: ,,Kto ma wielkie serce musi miec twardą d...." Oczywiście że nikt nie doceni wielkiego serca , każdy natomiast je wykorzysta.
Pozdrawiam Haniu.
Po prostu ogród... 20:50, 20 lip 2012

Do góry
Ciszę się, że córka chętnie pomaga w ogródku, będę kiedyś mieć godnego zastępcę

A tutaj warzywnik

zaczynają się czerwienić pomidorki

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 20:46, 20 lip 2012

Do góry

Pod orzechem 20:37, 20 lip 2012

Do góry
pawelec napisał(a)
obie propozycje mi się podobają ale w drugiej wolałbym cos innego zamiast róż ( jeżeli mogę pomarudzić )

Pomarudzić możesz,jak najbardziej, myślę,że w miejsce róż można wsadzić hortensje, trawy (rozplenice np) albo funki i, oczywiście sztandarowe na ogrodowisku żurawki. Musisz podpatrzeć u innych jakie kompozycje CI się podobają. Chciałam Ci pokazać jak wyglądać będzie trochę uporządkowany .
Ma poniższym zdjęciu wstawiłam jakieś sosenki i miskanty,ale mogą być inne z drzew kolumnowych. Widziałam podobną kompozycję, tylko proporcje były dokładnie odwrotne. Zamiast sosenek były posadzone kosodrzewinki,na przemian z miskantami -z tych średniej wielkości, trawy przewieszały się nad kosodrzewiną. Pięknie to wyglądało, niestety nie miałam aparatu, następnym razem na pewno zrobię im zdjęcia.Ja zakochałam się w trawach.
Ja gdybym zakładała teraz ogród od podstaw znacznie ograniczyłabym ilość gatunków; byłby bardziej uporządkowany.

Może paprocie rozrzucone po ogrodzie posadzisz wokół tego drzewa przy ławie?
Ja wszystkie "kwiatki" wysadziłabym w jakiś kąt w ogrodzie i zrobiłabym porządek. Mam wrażenie że masz całkiem sporo miejsca którego nie widać za liśćmi.
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 20:32, 20 lip 2012

Do góry
Alinko,witaj.Begonie i fuksje to mój konik.Ciekawe czy uda mi się wszystkie przechować przez zimę.

Agnieszko,masz rację,to landini.Mam ją drugoi rok i też drżałam wiosną czy odbije,bo sporo mi wyginęło.

Celinko,anabelka jest ze wszystkich stron podwiązana,ale nie wróciła do swojego pierwotnego kształtu,a ogrodowa jest niska,bo startowała praktycznie od zera.Dziwię,się,że na 9 sztuk ogrodowych ta jedna zaszczyciła mnie łaskawie dwoma kwiatami.

Dzisiaj w nocy i do popołudnia była straszna wichura.Lampa solarna na tarasie z wielką begonią przewróciła się,lampa uszkodzona,begonia niewiele.Wszystkie doniczki były powywracane,dziw,że wielki oleander nie połamał się.Zdenerwowałam się,większość kwiatów z doniczek jest już w ziemi,wszystkie petunie,lobelie ,jeszcze jedna taka noc,a werbeny też pójdą w ich slady.

Cztery łapki - zwierzęta domowe 20:32, 20 lip 2012

Do góry
To i ja się pochwalę moim łobuziakiem ogrodowym

Moje poletko 20:28, 20 lip 2012

Do góry
Oj ten dzień to nie należał do najlepszych
Nóg nie czuję ,tak sie nałaziłam po sklepach.Efekt lipny
Jutro sobie odbiję na działeczce!

Miało być inaczej 20:26, 20 lip 2012

Do góry

Pokazuje zwierzątko ..... To jest Zuzia i jest z nami od 29 czerwca

Popatrzyłam na ślipka i myślałam ,że przywędrowała do Ciebie sarenka!
Zuzia rządzi!! jest debeściara
Ogród... reni 20:24, 20 lip 2012

Do góry
Witam po urlopie.. ogród zarośnięty... jutro trzeba zabrać się do roboty

Kwiatki i rabatki u Elizy 20:07, 20 lip 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

Niektórzy to mają szczęście, bo mają w ogrodzie maślaki i koźlarze, a u mnie co wyrosło? Pieczarka...?

Ale jesteś pewna , że to nie sromotnik??

OO matko!! Elizko sprawdź koniecznie!! Ale Agatka postraszyła!!
Ogród w Holandii 20:03, 20 lip 2012

Do góry
Przetacznik napisał(a)

I znowu impresje ogrodowe

o ta impresja jak najbardziej w moim guście, Ty to tak powściągliwie i intrygująco dozujesz te swoje tajemnicze ogrodowe zakątki, że zawsze po takim zdjęciu pozostaje przestrzeń dla wyobraźni...
A Teska widać, że z temperamentem dziewczynka. A ciekawe jak ona sobie radzi lingwistycznie w wielojęzykowej rodzince?

Weronika, muszę dozować, bo jak bym wszystko pokazała, z tymi wykopkami i składowiskiem rzeczy czekających na wyrzucenie, to juz pies z kulawą nogą by do mnie nie przyszedł. A tak to ciagle mogę sobie z fajnymi kobitkami pogadać
A Tessa poradziła sobie bardzo dobrze - mówi wyłącznie po niderlandzku, mimo, że ja oczywiście mówie do niej wyłącznie po polsku. Także nasza rozmowa przypomina klasyczną rozmowę gęsi z prosięciem.
Ogród z lustrem 20:02, 20 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

O MATKO!!!!! KWICZĘ...
Ogród z lustrem 20:01, 20 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jest jeszcze fajny przetacznik, bardzo mi się podoba jego kolor

bardzo ładne zdjęcie widzę że ładną pogodę dzisiaj mieliście. oglądam dalszą relację z zapartym tchem i zastanawiam się czy rabaty są podwyższone?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies