Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 23:44, 22 sie 2012

Do góry
Ana napisał(a)
No i narysowała i nawet ja jestem w szoku!!!

Patrzyła sobie na jeden z ptasich obrazków w holu

I powstał taki rysunek

Sliczna i bystra dziewczynka,doskonale narysowała te ptaszki - proporcje, układ - świetnie. Bardzo dobre są takie ćwiczenia nie- rysowanienie z głowy tylko przenoszenie na kartkę tego co sie widzi. Wtedy dopiero dziecko spostrzega, że np/ śnieg, który zwykle uważamy za biały w rzeczywistości mieni się niebiesko/ fioletowo. Pogratuluj Księżniczce,niech wie, że ludzie z wielu miejsc Polski patrzą na jej rysunek
Szkoda, że mieszkamy daleko od siebie córki miałyby może wspólne zainteresowania : )
MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 23:40, 22 sie 2012

Do góry
Na dobranoc - Szalone Goździki, co to kwitną nieprzerwanie od kwietnia (marca?)

A w takiej ,,skarpecie" trzymam w szafie lawendę własnego ,,wyrobu" (żeby nie było - to recykling ze starej podkoszulki ) może jeszcze to kiedyś ładniej udekoruję, bo wersja dość robocza...
Tam gdzie ELFy zimują 23:39, 22 sie 2012

Do góry
a to moja wizja

przepraszam że taki niedbały rysunek ale robilam go dla mamy - żeby jej pokazać jaka praca nas czeka

do dnia dzisiejszego ogrodzenie było na równi z domem, a teraz przesuniemy się 10 metrów w prawo i będę mogła zagospodarować teren z drugiej strony domu gdzie obecnie nie ma nic
Ogród nad Rozlewiskiem 23:39, 22 sie 2012

Do góry

Kubusiowo 23:37, 22 sie 2012

Do góry
Joanka napisał(a)
Oddaj te drobne, jeszcze coś dokupię

Zdjęcie i komentarz ten, i pozostałe fantastyczne.
Aż mnie szczęka od śmiechu rozbolała.

Tam gdzie ELFy zimują 23:35, 22 sie 2012

Do góry
to obecna druga strona ogródka
Tam gdzie ELFy zimują 23:34, 22 sie 2012

Do góry
oto mój mąż burzący plot już nie ma po nim śladu

stare winogrona zostały wyrwane
ps: przepraszam zabałagan ale córa myła wszystkie zabawki w basenie ;-0
Ogród nad Rozlewiskiem 23:34, 22 sie 2012

Do góry
Mój jesienny ogród 23:32, 22 sie 2012

Do góry
Dopiero zjechałem do bazy, patrzę a tu ło matko tyle odwiedzin, kiedy ja to obrobię.
Ania Monte, pokażę jak ładnie bujnęły się irysy od Ciebie, dynie rosną jak wariatki, szkoda że tylko liście+3 dynie serduszka ma się świetnie liści nie gubi. Na fotce widać hostę od Ciebie ale tylko

kawałeczek ,rośnie obok Ewelinkowej.
Kasiu witaj, dawno Cię nie było. Jeśli będziesz w Wawie to zajedź, zapraszam masz bliziutko, może uda Ci się wstrzelić w moją piękną złotą polską jesień. Dzięki za pochwały,staram się jak mogę żeby pokazać Wam piękno przyrody która nas otacza, pomaga mi w tym aparat który naprawdę robi piękne fotki, na pewno nie prędko wymienię go na coś innego. Chcę kupić jeszcze jedno szkło na silniku, żeby w razie co szybciej się ustawić, jestem okularnikem i trochę ciężko mi się ostrzy, zajmuję mi to sporo czasu. Plony mnie bardzo cieszą, szczególnie że dwa ostatnie sezony były zerowe , prawie wszystko zgniło.

Iza, ja na hakone poluje długo, ale chyba w końcu kupię bo z wymiany nic nie mogę trafić. U Szmita była boska. Ciekawy jestem wrzosowiska,w Twoim lesie na pewno się pięknie wkomponuje.
Karola, teraz zacznę Was czarować trawami. Mój cukrowy pięknieje z dnia na dzień, boje się żeby tylko jakaś burza go nie powaliła. Cały czas rośnie, jest mokry i ciężki. Puść go wolno, w doniczce oczu nim nie nacieszysz, mój rośnie wolno bez zabezpieczenia w tym miejscu najmarniej 18 lat. Jeżówki to dopiero za rok zaprezentują się ładnie.

ASC, jak będziesz robić rewolucje na wsiowej, to pamiętaj o mnie, zaopiekuję się dobrze każdą roślinką
Irenko, moja rabatka przy Twoich to pikuś.
Tess, witam bliską duszyczkę, nie jest łatwo ogarnąć te hektary.

Marto, może w weekend wymienimy się fotkami, nie miałem czasu nawet Ani nie wstawiłem fot ze spotkania. Lato super w tym roku, jedynie czerwiec był marny.
Ewelino, hostę posadziłem pod swoją piękną kaliną, widać na foto. Dzięki za nazwę.
Mój kawałek raju II 23:30, 22 sie 2012

Do góry
W dzień musiałam wyłączyc kompa bo nachodzila burza, wzięłam się więc za zaprawy i aż do 21.00 stałam przy garach oczywiście burzy nie było tylko postraszyło, ale deszcz popadał. Trochę kwiatkow z dzisiajPamiętacie jak pisałam , że pół krzaka mojego dwubarwnego hibiscusa zmarzło, zdjęcie z sierpnia tamtego roku bidulek się zregenerował i zakwitł narazie niebieskimi kwiatkami, ciekawa jestem czy różowe też będą, bardzo się cieszę zakwitł także Słonecznik ogórkolistny VANILLA ICE (Helianthus debilis) kwitnie ciemiernik biały kwitnie Louise Odier no i cały czas Chianti
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:29, 22 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Dziękuję wszystkim odwiedzającym Dopiero przed kwadransem skończyłyśmy spotkanie
Muszę przyznać, że świetnie nam się gada i co ciekawe na każdy temat. Wręczz napiszę, że na tematy ogrodowe zdecydowanie niewiele rozmawiałyśmy
Dzisiaj do KOIID dołączyła Pszczółka Myślę, ze mogę w imieniu KOIID napisać, ze witamy w Komitecie Szkoda, ze Justychaz na urlopie nie dołączyła i AGA PE.

A to my w komplecie przed potworem
Od lewej:
Pszczółka, Irenka, Noemi, Madżenka i Wieloszka

Tak nam się świetnie gadało, ze Pszczółka, która nawet po ostrym żwirku biega boso, chciała bez butów pojechać do domu

Nie tylko wesołe ale i śliczne dziewczynki
Dobrze że Was ten potwór nie wchłonął
Ogród nad Rozlewiskiem 23:26, 22 sie 2012

Do góry
Ogród nad Rozlewiskiem 23:25, 22 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Nie mogłam oderwać oczu.
Było magicznie.
Zdjęcia nie oddają tej magii i klimatu.

Jejuś jakie cudne widoki...magia ...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:21, 22 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Dziękuję wszystkim odwiedzającym Dopiero przed kwadransem skończyłyśmy spotkanie
Muszę przyznać, że świetnie nam się gada i co ciekawe na każdy temat. Wręczz napiszę, że na tematy ogrodowe zdecydowanie niewiele rozmawiałyśmy
Dzisiaj do KOIID dołączyła Pszczółka Myślę, ze mogę w imieniu KOIID napisać, ze witamy w Komitecie Szkoda, ze Justychaz na urlopie nie dołączyła i AGA PE.

Od lewej:

Tak nam się świetnie gadało, ze Pszczółka, która nawet po ostrym żwirku biega boso, chciała bez butów pojechać do domu
Fajnie pozdrawiam wszystkie panie
Ogród nad Rozlewiskiem 23:19, 22 sie 2012

Do góry
I takie cudności rosną w ogrodzie nad Rozlewiskiem:
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:17, 22 sie 2012

Do góry

Od lewej:

Rajski ogród Ani 23:13, 22 sie 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)

Tą różyczkę dostałam od córki na wiosnę, podobno pnąca, dopiero teraz zakwitła

a ta rozsiewa cudowny aromat

Piękne różyczki i do tego pachną... uwielbiam pachnące róże, no i cynie nie uszły mojej uwadze...

Kolorowe rabaty 23:06, 22 sie 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Marto, zazdroszczę , naprawdę zazdroszczę, że możesz takie ślicznotki uprawiać.
U mnie ślimory nie dają szans daliom. A takie są piękne. Takie swojskie.
Rajski ogród Ani 22:47, 22 sie 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Tą różyczkę dostałam od córki na wiosnę, podobno pnąca, dopiero teraz zakwitła

a ta rozsiewa cudowny aromat

zbierałam nasionka kosmosów dla Kasi WB i upajałam się jej aromatem

mniej pachnie ale też ładna

Piękne różyczki i do tego pachną... uwielbiam pachnące róże, no i cynie nie uszły mojej uwadze...
Ogród u stóp klasztoru 22:44, 22 sie 2012

Do góry
kryniafu napisał(a)

A co to za roślinka po lewej?

Sadziec?
Zgadza się mam taki sam od Joanki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies