Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój kawałek raju 02:43, 15 lip 2012

Do góry
Na dobranoc dwie dalie które rozkwitły
Kondziowy Ogród :) 02:41, 15 lip 2012

Do góry
Kondzio napisał(a)

Śliczna bulwinka
Ogród też, ale zdjęcie suni trzeba było wrzucić na koniec, bo się na roślinach skupić już nie mogłam

Pozdrowienia od koleżanki Tosi
Dzięki bulwy są najleprze niestety nie miałem starych zdjęć ogrodu bez alfy i musiałem te włożyć
U

No to już jest nas trio miłośników buldoźków
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 02:12, 15 lip 2012

Do góry
Karolcia a kiedyś Ty zmieniła tytuł wątku?nigdy bym nie przypuszczała w takim razie przyjm spóźnione życzenia również ode mnie, serdeczności i zdrówka
ogrodoweimpresjejolki 01:14, 15 lip 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Haniu, poszalałam na obiad cukinia z działki, więc fundusze poszły na rozkusz

Tak mi się słoneczka w ten pochmurny, deszczowy i chłodny dzień chciało, że i rudbekia w koszu z zakupami wyladowała

Ale piękna rudbekia, tyle ma kwiatów. Czy to bylinowa?

O prasowaniu poczytałam, ja nie zważam na kancik na rękawach, a tak jest o wiele szybciej

O lubieniu deszczu - fajne powiedzenie. Już sprzedałam mężowi
Rajski ogród Ani 01:08, 15 lip 2012

Do góry
Aniu ja od Danusi przywiozłam z hidcotowej ale myślałam,że to kocimiętka, pokaże na zdjęciu, trochę ją dynia przysłoniła, rośnie na dole, takie niebieskie kwiatuszki, jutro zrobię lepsze zdjęcie
"Dwa na dwa" przed domem 01:05, 15 lip 2012

Do góry
Witam, bardzo proszę o opinię, pomoc i radę w sprawie mojego skrawka przed domem.
Chciałabym:
1) odsłonić wejście do domu, które jest stosunkowo wysoko do pobliskich domów (te kratki z różami trochę mnie wkurzają ) i złagodzić kostkę,

2) martwi mnie lewa strona domu pod oknem (mała skarpa), którą myślę wyrównać i coś-nie wiem co posadzić? ma tam być jeszcze po łuku mała ścieżka też z ...kostki
3) chciałam też osłonić się przed sąsiadem z lewej str.i wsadzić coś przy samym murku obok kratki z różą np,głóg ?

4) może przesadzić magnolię gdzieś bliżej prawej strony...przy tawułkach? aby osłonić taras...

5) uzupełnić luki-np.przy panelu, obrzeża, może usunąć pięciorniki pod klonem i w to miejsce jakieś kule zimozielone?
pod śliwą też mi coś nie gra tam jest pięciornik a przed nim szczepiony iglak....

Widziałabym chętnie rododendron(y), oczywiście żurawki i bukszpan, tylko nie wiem gdzie..
Bardzo będę wdzięczna za uwagi i sugestie i pomysły, jak widać w 7 zdjęciach cały ogród ...olbrzymi ... no i problem...

pozdrawiam i dziękuję Marta

Mój 4 arowy azyl... 00:58, 15 lip 2012

Do góry
Kondzio napisał(a)

i szpalerek z bukszpanów
Witam, piękny ogród, w szczególności róże. Widzę tutaj, że sama wyhodowałaś te kule. Czy cięłaś na oko ?

Witaj Kondzio
Tak, sama je wyhodowałam i cięłam na oko. Robię to od dawna więc ręka i oko już wprawione
Podpowiem, że przede wszystkim ważne jest narzędzie, którym tniesz. Zwykły, ręczny sekatorek nie wystarcza.
Pozwoliłam sobie poprawić błędy ortograficzne w Twoim poście, nie masz mi chyba tego za złe?
Obejrzłam Twój ogród. Podoba mi się róznorodność roślin, ale iglaczki, i nie tylko, musisz przyciąć. Zawita u Ciebie, miły dla oka, ład
Blaski i cienie nowego życia 00:54, 15 lip 2012

Do góry
Znalazłam w zasobach zdjęciowych widok jaki rozciąga się z naszej działki. Zrobiłam go jak był wybudowany parter domu.

Ponadto opowiem dzisiaj cz.2 historii pt: PRZYGOTOWANIA
Przez jakiś czas nic wielkiego nie działo się na naszej działce. Przyjeżdżaliśmy rekreacyjnie pokosić trawę i snuć dalsze plany. Nikt nie wierzył, że się wybudujemy.
W międzyczasie zakupiliśmy na złomie 2 budy metalowe: jedna służyła jako przechowalnia cennych rzeczy, druga z szybkami udawała domek kempingowy(był w niej tapczan, stolik, szafka na ubrania działkowe i barek na naczynia). Musieliśmy sobie wozić wodę w baniakach, aby umyć naczynia.
(widok z tyłu)

Aż nagle pewnego roku mąż podjął się,tak jak zaplanował, rozbiórki dworca kolejowego w celu pozyskania cegły. W trójkę: mąż, ja i syn Michał woziliśmy cegłę na małej przyczepce i składali na działce: codziennie przez 2 miesiące. Niektórzy się z nas śmiali, że z tego chcemy budować. Ale była to wspaniała stara cegła.
W następnym roku trafiła się okazja i odkupiliśmy ponad 1000 pustaków i dachówkę na dom. I tak zaczął się następny rozdział historii...:
Ogródek Anity 00:36, 15 lip 2012

Do góry
Lato w pełni-wszystko kwitnie
Po prostu ogród... 00:16, 15 lip 2012

Do góry
Widok od strony wejścia do domu

Pachnąca fioletowa surfinia (w przyszłym sezonie chyba kupię ich więcej)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 00:08, 15 lip 2012

Do góry
Ana gratulacje z okazji 300. Troszkę spóźnione... ale szczere Jesteś kopalnią inspiracji
Czytałam że Antoś dostał się do żłobka to teraz nic tylko spełniaj swoje marzenia Masz talent dziewczyno Deski na taras już są i następne marzenie się spełnia Pewnie kolejne już czekają w kolejce więc życzę ich szybkiego spełnienia

Moje miejsce na ziemi ;) 23:58, 14 lip 2012

Do góry
Pompejańskie oleandry, przepiękne i naprawdę imponujące

Rajski ogród Ani 23:58, 14 lip 2012

Do góry
Joanka napisał(a)
To grzecznie wejdziesz i wpadniesz na kawę
...a przecie masz to jak w banku

Rajski ogród Ani 23:55, 14 lip 2012

Do góry
asc napisał(a)
Mi białe rozwary też kiepsko się trzymaja, a niebieskie szaleją...... zaległosci mam u Ciebie straszne..... ale ... się człek nie rozdwoi
Witaj Aniu, nie martw się ja też już n ie nadążam i nie ogarniam i u ciebie też mam tyły

Mój 4 arowy azyl... 23:55, 14 lip 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
A to Żywotnik zachodni Danica

i szpalerek z bukszpanów
Witam piekny ogród wszczegulnosci róze widze tutaj ze sama wychodowałas te kule czy ciołas na oko
Rajski ogród Ani 23:53, 14 lip 2012

Do góry
marzena napisał(a)
Ania, bardzo ładne Twoje malwy - polubiłam je, posadziłam 2 lata temu kilka pod płotem...tez zaczynają kwitnąć
Marzenko tez je lubię, miałam więcej kolorów, były tez pełne, ale wymarzły

Mój kawałek raju 23:50, 14 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
a zapraszam jak tylko się zaczną w tamtym roku takie zbierałam

No nie !!!!!!! chcesz żebym pękła z zazdrości
Ja uwielbiam pomidory - wszystkie odmiany, zwykłe,maliniaki, pomarańczowe, żółte, koktajlowe i każde Ale mi smaka narobiłaś.......naprawdę zgłodniałam - a godzina niezbyt młoda,a do śniedania daleko A w domu nawet takich pyszności to nie mam.................
a jęsli chodzi o ich wagę !!!!!!!!
ale masz rękę i cierpliwość
Rajski ogród Ani 23:48, 14 lip 2012

Do góry
Z całego rzędu malw przy garazu ostały mi się ino dwie

O....! 23:35, 14 lip 2012

Do góry
dzisiejsze ...
anabelka obok okrągłego warzywniaka...

podobna perspektywa - po południu, z tęczą...

i z innej strony - 'rzut oka' na rabatę naturalistyczną
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies