Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

Welka 09:56, 09 sie 2012

Witam!
Evchen, uwierz - baldaszkowaty rozrasta się baaaardzo

Aniu, hortensje przecudne. Ostatnia (Me&You ??) mnie powaliła na kolana
Milka 14:48, 09 sie 2012

Aniu, coraz więcej pięknych roślin, mnie się wydaje, ze to już prawie jak w ogrodzie botanicznym
Moniika 18:51, 09 sie 2012

monteverde napisał(a)
Dobranoc

Oj jaki piękny motylek, u mnie same białe latają mieczyki nie takie dziadowskie! Całkiem ładne !! Dalie tez szaleją!! Pozdrawiam m
nebel 19:50, 09 sie 2012

Aniu witam,
zainteresował mnie wątek magnolii... czy przy okazji możesz trochę więcej napisać - podzielić się swoją wiedzą na temat tych roślin - będę wdzięczna niezmiernie
Sama mam magnolie no właśnie jaką? Nieoczekiwanie dla mnie zakwitła w tym roku po raz drugi
Jak o nią dbać, jak nawożić? A może nie należy tego robić!?
Wiem, że magnolii nie należy przycinać, bo żle to znosi... ale chciałabym wiedzieć na temat tego drzewa jak najwięcej.
Napisz proszę przy okazji, co wiesz o pielęgnacji tego drzewa
Pozdrawiam.ewa
monteverde 21:22, 09 sie 2012

http://zojalitwin.wordpress.com/2010/10/20/magnolia-%E2%80%93-ogolne-informacje/ Ewa tu masz dostateczną ilość podstawowych informacji na temat magnolii, wejdź i poczytaj
nebel 21:24, 09 sie 2012

Aniu jesteś najwspanialsza na świecie
monteverde 21:37, 09 sie 2012

Bogdzia napisał(a)
Nie masz ochoty wrócic do Anki?? bo ja mam. Pozdrówka.

Bogdziu oczywiście,że mam a jeszcze jak Ty tam będziesz narazie zakotwiczyłam w Ol., spojrzałam przez balkon na busz, no nie jest najgorzej, pięknie kwitną horti, szkoda ,że nie zrobilam zdjęcia samochodu przed wyjazdem, u Roberta to pryszcz przy moim zapakowaniu od Ostródy prawie oberwanie chmury tak lało aż do samego Ol., teraz też pada z przerwami, może mi się uda popracowaćpozdrawiam
monteverde 21:42, 09 sie 2012

Tess napisał(a)

Ależ oryginalna ta malwa Pierwszy raz taką widzę

A róże masz przepiękne. Oczywista oczywistość

Tess to jednoroczna roślinka, ale bardzo wdzięczna dziękuję w imieniu róż, ale zajrzyj do innych naszych forumowiczów, oni to mają piękne choćby Ania DS, czy Wandzia czy Danusia moje to dopiero takie sobie
monteverde 21:47, 09 sie 2012

Evchen napisał(a)

Jak to można nazwać praca to popracowałam godzinkę, bo potem znowu lało zrobiłam także kilka zdjęć, kwitnie powtórnie magnolia Messel, pierwszy raz od kilku lat, bardzo w tym roku urosła widać,że deszczowa pogoda jej służy Ann też
tak kwitła w kwietniu a oprócz tego ma teraz pełno takich garbusków jakby owocniki, czy ktoś wie co to jest? kwitnie śniedek Chopin pod brzoskwinią ma chyba z 2 m, po lewej werbena równa z nim werbena rozsiała się na cały różany kącik, to ta od Danusi
a na tym zdjęciu, rośnie werbena i też będzie kwitła, której nasiona dostałam z Anglii, nie mogłam doczekać się kiedy wykiełkuje, więc po jakiś 2 m-cach wywaliłam ziemię z pojemnika za tuje, za jakiś czas patrzę a tam poletko werbeny w takim cieniu, ale się ucieszyłam

No to Ci werbenka niespodziankę zrobiła
A podoba mi się jeszcze śniedek Saudersa u Ciebie.. Ja mam śniedka baldaszkowatego, ale poodbno bardzo się rozrasta, kupiłam żeby pozarastało puste miejsca jak bylinka, ciekawe czy tak będzie.. bo podoba mi się - z powodu koloru

Ewa nie tyle się rozrasta co tworzy ładne kępki, nie jest zbyt ekspansywny przynajmniej u mnie
monteverde 21:51, 09 sie 2012

Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
Evchen, uwierz - baldaszkowaty rozrasta się baaaardzo

Aniu, hortensje przecudne. Ostatnia (Me&You ??) mnie powaliła na kolana

Ewelinka już jestem w domu do Ol., padało mocno, tu pada z przerwami, komp chodzi mi jak "krowa" wgrywaja się aktualizacje już godzinę, będę w kontakcie