Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kolorowy ogród na piasku 21:26, 13 lip 2012

Do góry
Kolejny już raz przysiadłam na fotelu

viva napisał(a)

by móc napawać się pięknem nasadzeń.

viva napisał(a)

Rododendronowy ogród II. 21:25, 13 lip 2012

Do góry
maria_kalinowska napisał(a)

Bogdziu, fajnie trafiłam do watku nr.2. Dzisiaj miałam odwiedziny motylka, którego nigdy nie widziałam. Pobiegłam zaraz po aparat i Tobie go przesyłam. Jak znalazłam w internecie tj. paż żeglarz. Więcej napisałam na " Skowronkowie " Pozdrawiam.

zaraz go przeniosłam na wierzbę, żeby nie stał się łupem kociąt.

Marysiu ale miałaś dużo szcęścia. Niełatwo jest go spotkac a co dopiero zrobic mu zdjecia. Cudne ma te kolorki i paseczki. Moje gratulacje.

".
Pogaduchy skowronków 21:22, 13 lip 2012

Do góry
Pada, pada,to tak jak by nam leciało złoto z nieba. Po tych upałach ogrody odżyją i my też. Dzisiaj w nocy spałam jak noworodek, było czym oddychać. Bari też pewno był umęczony tymi upałami. Moje koty szukały cienia i leniwce nawet nie miały apetytu.

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 21:22, 13 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Po powrocie do domu zamiast trawy zastałam busz!!!
udało mi się obstrzyc ją pomiędzy opadami deszczu
dzisiaj miałam zamiar zająć się chwastami...........z rana nawet wyjrzało słoneczko
Niestety pogoda popsuła się i znowu padało........... nie zrobiłam nic .....w ogrodzie oczywiście !!!
Na szczęście złapałam troszkę porannego słońca

Widok z okna kuchennego, jeszcze zanim słonko zaszczyciło mnie swą obecnością....

Widok z okna na piętrze.......widać jak pięknie świeciło szkoda, że tak krótko

Jeszcze wczorajsze zdjęcie......chciałam złapać tawułkę przed pełnym rozkwitem (kto wie....może przez te deszcze wogóle jej się nie uda )

Ślicznie u Ciebie... Oj ślicznie... A tawulka bez pełnego rozkwitu tez cudna. Trawkę masz taka soczyscie zielona!!! serdecznie Cię pozdrawiam i tez z utęsknieniem czekam na słońce

Diano, pod twoją nieobecność, ktoś musiał chyba dbać o ogród, bo jest wypieszczony n maksa!
ślicznie tam u ciebie i bardzo pomysłowo porobione rabaty, a połączenie żywotników i lawendy super!
tawuła i chyba te czerwone kwiaty? floksy? też piękne

Irenko dziękuję za komplementy
Pod moją nieobecnośc sąsiadka podlewała kwiatki w doniczkach - dziękować
Nikt niestety nie przychodzi i nie wyrywa chwastów
Na zdjęciach zapewne nie widać tych niedociągnięć..........widoki z okna na parterze i z góry chwasty ciężko dostrzec
Tam gdzie jest kora-faktycznie chwasty nie rosną.....nie było mnie 7 dni i wygląda ok.W innych miejscach mam włókninę z wygody jeszcze nie ma żwirku więc wygląda tak sobie , ale chwasty wpychają się tylko obok roślin a nie wszędzie
Zdjęcie robione po obstrzyżeniu trawy( wyjechałam z kosiarką w dniu kiedy wróciłam)- nie mogłam na nią patrzeć !!
Przy kaskadzie nie mam włókniny i przed wyjazdem nie zdążyłam zająć się chwaściorami...........widok nie wart pokazania
Chyba te proste linie obwódek bukszpanowych na każdej rabacie daja efekt zadbania bo wszystko wydaje się ułożone ale rzeczywistość..............
pozdrawiam
Kondziowy Ogród :) 21:16, 13 lip 2012

Do góry
Kondzio napisał(a)

Tutaj irgę trzeba dociąć po linii chodnika i zamieść ładnie, bo włazi na chodnik.
Ja bym tu dołożyła jeden kolor żurawek - kilka sztuk.

Może którąś z tych dwóch?

goniak napisał(a)

Heuchera Creme Brule o pięknej miodowo- różowej kolorystyce.

Heuchera Sweet Tea

Rododendronowy ogród II. 21:03, 13 lip 2012

Do góry
Motylka nie mam ale na powitanie w nowym wątku zostawiam z dzisiejszego ranka kwiatucha
Stara działka 21:03, 13 lip 2012

Do góry
A tu mam taką małą koncepcję na fragment przy domu jak uważacie coś z tego by było czy jest to całkiem do kitu ??

Przepraszam za jakość ale lepiej nie umiałem

Wszystkie zmiany i propozycję mile widziane
pozdrawiam Skierak
Pogaduchy skowronków 20:59, 13 lip 2012

Do góry
Oooo takiego żeglarza nie widziałem. Śliczny jest. U nas też pada i życzę sobie deszczyku przynajmniej całą nockę .

Rododendronowy ogród II. 20:58, 13 lip 2012

Do góry

Bogdziu, fajnie trafiłam do watku nr.2. Dzisiaj miałam odwiedziny motylka, którego nigdy nie widziałam. Pobiegłam zaraz po aparat i Tobie go przesyłam. Jak znalazłam w internecie tj. paż żeglarz. Więcej napisałam na " Skowronkowie " Pozdrawiam.

zaraz go przeniosłam na wierzbę, żeby nie stał się łupem kociąt.

".
Borówcowy raj 20:55, 13 lip 2012

Do góry
A tutaj mam rabatę, z której usunęłam irgę i przy okazji dojrzałam do tematu usunięcia tej jabłoni ozdobnej, bo ani ona ozdobna, ani kształtna, liście ma brzydkie i chyba choruje. Nie podoba mi się wcale więc zwracam się z prośbą o poradę co posadzić przy żywopłocie? Czy 3 miłorzęby byłyby dobrym pomysłem? Na obrzeżach rabaty będzie żywopłocik z bukszpanu jak widać. Dalej posadziłam lawendę, ale nie wiem co w środku ma być. Ten szczepiony modrzew do wykopania, nijak pasuje. Doradźcie proszę, bo potrzebuję porady. Mam czasami takie pragnienie, żeby ktoś spojrzał i podsunął pomysł, wtedy dopiero mi się zaczyna podobać, a jak robię sama to do bani:

Moje krzewy są całoroczną ozdobą ogrodu. 20:53, 13 lip 2012

Do góry
Marysiu dzięki za odwiedziny i miłe słowa. Zapraszam Cię do nowego wątku ,,Rododendronowy ogród II" bo stary trzeba juz definitywnie zakończyc.
Wraz z moją wielką sympatią dla Ciebie zostawiam liliowca.

Pogaduchy skowronków 20:50, 13 lip 2012

Do góry
Mario! Witaj w ,,skowronkach" Wyspowiadam się z nieobecności......
PO pobycie w łodzi, musiałam zajrzeć do ogrodu.... zielicho nie próżnowało,a i prac bieżących się nazbierało.....Stąd na forum jestem tylko wieczorem,kiedy skowronki już nie śpiewają.

Pozdrawiam również Elizę,Martka, Wawika Piękny żeglarz,piękne mieczyki.....Wieczór u mnie deszczowy,właśnie dzisiejsze opady wygoniły mnie z ogrodu.
Dla Was.....

Borówcowy raj 20:49, 13 lip 2012

Do góry
Uwielbiam takie dywaniki:

Borówcowy raj 20:46, 13 lip 2012

Do góry
I jeszcze tak:

A potem pozamiatane:

I też tak:

Rododendronowy ogród II. 20:46, 13 lip 2012

Do góry
A teraz pokażę motylka którego już znacie czyli rusałkę kratkowca, ale na jakim tle!!!!! Napatrzec się nie mogę na te zdjecia dziś zrobione. Za to piekne tło muszę podziękowac Ani asc bo bez niej bym go nie zdobyła i moje motylki nie wyglądały by tak cudnie. Popatrzcie.

Borówcowy raj 20:39, 13 lip 2012

Do góry
Jotka - masz rację, teraz patrzę co na wierzchu doniczki kupując roślinkę.

AniuK zapraszam w każdej chwili. Jak mam trochę zapału to wrzucam fotki.

Dzisiaj na przykład miałam wielką chęć do pracy, ponieważ było dość chłodno i świetnie się pracowało. Zabrałam się za cięcie i takie oto mam wyniki:
Tak było przed ... ze strasznym bałaganem na podjeździe z powodu brzóz, które rosną mi za płotem (makabra):

Rododendronowy ogród II. 20:38, 13 lip 2012

Do góry
ell napisał(a)
Bogdziu ja się już całkiem zakreciłam i nie wiem czy juz się witałam w nowym wątku czy nie, ale i tak zostawię motylka.

Elu , piękne zdjęcie jak to zwykle u Ciebie.U mnie paż królowej był tylko raz jak miałam piękne dorodne aksamitki i więcej jak dotąd sie nie pojawił- bo nie mam aksamitek. Ale jego zdjecia oczywiście mam.Dzieki za wizyty na obydwu wątkach.
Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 20:34, 13 lip 2012

Do góry

Rododendronowy ogród II. 20:34, 13 lip 2012

Do góry
Klamber napisał(a)
Witam Cię Bogdziu w nowym wątku, motylkiem.

Pałki i goździki zabieram ze sobą, dla mnie weź swoje pięknie pachnące goździki i czerwony liliowiec. Jeśli coś Ci się jeszcze przypomni, to mów. Zdjęcia u Ciebie jak zwykle cudne kwiatów multum, nie raz już się zastanawiam, po mimo wielkiego ogrodu, gdzie Ty to mieścisz. Pozdrawiam gorąco.

Jeszcze dla Ciebie mam klony Ginala i rudbekie. wszystko zapisane co chciałes i przywiozę.Za motylka bardzo dziękuje.
Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 20:32, 13 lip 2012

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies