Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje roślinki 15:39, 31 sie 2012

Do góry

Witaj, Maju
Dotąd po cichu tuprzez płot tylko zaglądałam, aż przyszedł dzień, kiedy musze się ujawnić

Czy możesz mi podać jak nazywa się ta żurawka pomarańczowa?
Ta po lewej.

majkel0326 napisał(a)

Super zakupy i super je skomponowałaś
A to naczynie ocynkowane też świeży nabytek? Piękne jest

Pozdrowienia
Początki w Kruklandii 15:27, 31 sie 2012

Do góry
I tu mam wcisnąć go ?!? Na pewno?!?

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 15:27, 31 sie 2012

Do góry
tydzień pracy skończony ... teraz dzień gospodarczy ... wchodzę w nierówną walkę z kurzem ... oknami ... firankami ... i takimi tam aby od jutra mieć weekend !!! ... bo sporo mam zamiar w niego wtłoczyć ...

las bo mi Haniu przypomniałaś, że kofam drzewa ... trzeba jakieś poobejmować ... poczerpać tej siły z matki natury ...

a jeszcze Święto Chleba w Tokarni ... a przede wszystkim Anula ... nawiaesem mówiąc też myślę, że zimą będzie się działo ...

Irenko zostajesz ze szkrabami ... no to jak być w akcji filmu "Ile waży koń trojański" vel "godzina pąsowej róży" i kilka tym podobnych ... trzymajcie się z Waligórą

Ania ty łobuzie ... tak mam skojarzenia czyli zdrowa jestem ... no przynajmniej Anula tak twierdzi ... trochę pokrętnie to przedstawiłam ale tego będę się trzymać ...

Martek wreszcie dobrze gadasz ... nie wiem co pomogło ... ... Madżenko i tego będziemy się trzymać

Ula mam dobrą i złą wiadomość ... zła to taka - głównie dla mnie - że to nie moja alejka ... alejka jest w ogrodzie Ani Asc ... i teraz dobra wiadomość masz w ten sposób do przejrzenia 2 wątki ... ale zwłaszcza ze względu na wątek "Ogród mimo woli" to będzie piękne ...

Tereso moja cegła rozbiórkowa ale pojedyncze cegiełki łatwo oczyścić ... ja używałam wrzątku i szczotki metalowej ... wiertarki z czyszczącą szczotką ... tarcie ... tylko rozbierana rezydencja była na zaprawie wapiennej co znacznie zmienia trud czyszczenia ... na murze ... nie wiem ... spróbowałabym wiertarki z tą szczotką ale to jubilerska praca ... albo 3V3 do usuwania starych powłok może i zaprawę usunie ... to droga impreza ... zależy ile tego muru
Róże w naszych ogrodach 15:24, 31 sie 2012

Do góry
Zabawna Fashion

Mój kawałek raju II 15:23, 31 sie 2012

Do góry
Dzięki za odwiedzinki, u mnie pada można powiedzieć "kapuśniaczek" i chyba tak będzie cały dzień, dla tych do nie chcą się cofać w poszukiwaniu nazwy "cuda" piszę,że jest to róża Twiggy's Rose,(Harknessa), rabatowa o pokroju krzaczastym dorasta do 0,8 - 1m wysokości a to dzisiejsze jej zdjęcie

a to miniaturki z tarasu nn, praktycznie kwitną od wiosny cały czas, kupione na święta wielkanocne do domu
W Gąszczu u Tess 15:15, 31 sie 2012

Do góry
O to mi chodziło z trawami, ale co do układu żurawek z przodu to nie jestem przekonana, podaję tylko jako propozycję

Początki w Kruklandii 15:10, 31 sie 2012

Do góry
Głosowanie!!!
Żółte - klon palmowy, wiąz wredei szczepiony
Bordowe - klon palmowy, buk dawyck purple, śliwa wiśniowa

Co i gdzie ???

Tak:

Czy na opak?
Kubusiowo 15:01, 31 sie 2012

Do góry
Wstawiłam na FB ale jako, że nie mam Was wszystkich to wstawię i tu

Zmienność rabaty

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:55, 31 sie 2012

Do góry
Pobawiłam się chwilę w Gardenpuzzle... narysowałam sobie mój szpalerek z róży, dodałam parę bukszpanowych kulek z przodu i cis (duuuzy!!!) z tyłu... co teraz? Chyba kulki wylatują, albo czymś je uzupełnić - czym? Sucho, strona zachodnia - stosunkowo mało światła...

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 14:37, 31 sie 2012

Do góry
śliczna jest nie usuwaj!!
A to moje biedule
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 14:34, 31 sie 2012

Do góry
Pokaz koniecznie! matko za darmo! u nas biedoty (kupilam w ub roku) sa po 15
pozdrawiam!!
I wklejam moja Grandi, dzisiaj (jak mam usunac, krzycz!) pozdrawiam

Początki w Kruklandii 14:22, 31 sie 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Karolina mówi, że tak:

A co dać pod tymi drzewami?

a ja właśnie odrwotnie typuje

teraz widać ze czerwone liście mogą się zlewać z tą dachówką
Rajski ogród Ani 14:21, 31 sie 2012

Do góry
Za kobeę dziękuję! Kotki.... nadmierna ilość....kłopotki.Szybko trzeba ich oddać w dobre ręce.
Pozdrawiam z deszczowego Pomorza.

Początki w Kruklandii 14:21, 31 sie 2012

Do góry
Karolina mówi, że tak:

A co dać pod tymi drzewami?
Początki w Kruklandii 14:17, 31 sie 2012

Do góry
Beatko...tylko gdzie?

Żółte to wiąz, a bordwe to klon.
Typujcie!

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:14, 31 sie 2012

Do góry
Ale masz zbiory pomidorkowo-malinowe. A co z tym drzewem ustaliłaś, bo od dłuższego czasu nie możesz się zdecydować. A może wymyślisz jakieś inne nie żółte, a wokół niego stworzysz żółtą rabatę??? Tak tylko, nie żebym miała psuć Twoje plany Bo widzę jak się męczysz w poszukiwaniach

Szkoda że nie będziesz u Kapiasów. Pozdr.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:59, 31 sie 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Założyłam wątek w sprawie drzewka na projektowaniu, o tu:
link

Mój dzisiejszy nabytek, na 2 doniczki, ciężki, kuty 13 złotych:

I wczorajszy - Cunningham's White (w zastępstwie tego którego zabiłam nawozem na wiosnę

Śliwki będą tuż tuż

A pomidorki Pear Shaped są pyszne - w przyszłym roku tylko te, są słodsze i nie mają grubej skóry jak zwykłe czerwone Cherry:

Hello! Fantastyczne zakupy. Ile płaciłaś za Cunn. White?
A ten stojak superowy. można by dospawać więcej podstawek na rośliny jeśli będzie taka potrzeba. Ale pokaż go z roślinkami i gdzie postawiłaś.
U mnie śliwki już przerobione. Została ostatnia porcja do przerobienia na powidła.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:44, 31 sie 2012

Do góry
Nie ma za co!

Wymyśliłam że wiąza posadze ciut dalej od garażu - nie tam gdzie rósł bukszpan, a tam gdzie rosła brzoza - pomiędzy bukszpanami variegata.

Nie pokazywałam Wam jeszcze wczorajszych zbiorów - maliny moje i od obu sąsiadek, pomidorki moje

Maliny "po":

I widok z części jednego z kuchennych okien Zaraz wrzesień, czy te brzoskwinie zamierzają kiedyś dojrzeć??

Początki w Kruklandii 13:42, 31 sie 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
No i najważniejsze:
Przed

I po

W miejsce Rh pójdzie drzewo.... powiedzcie mi jakie???? hehe
A przed hortensje żywopłocik bukszpanowy.

fiu, fiu, nieźle Ci to wyszło

trochę ruchu wprowadziłaś na rabatę
teraz jakieś drzewo liściaste tam na koncu i git-ara

widzę ze sąsiad szykuje się na sezon zimowy?
Zimozielony ogród przy białym domu 13:41, 31 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Trzeba podlać

I gotowe, już sobie rosną

Czy mi się wydaje, czy ten murek jest zrobiony z gotowych modułów, a nie łupanych kawałków kamienia kładzionych każdy osobno. Jak na taki wyląda naprawdę świetnie, zawsze podobały mi się elementy z kamienia łupanego, ale wydawało mi się, że musi to być kamień a nie te gotowe elementy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies