No, jest cudnyNawet Gosię namówiłam żeby trochę wzięła Najpierw nie chciała, ale jak zobaczyła dorodną dorosła kępę, skapitulowała Wprawdzie powiedziała, że Kondzio go wyplenić nie może, ale coś mi się widzi, że Kondzio go wcale wyplenić nie chce
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Witam!
Tess czy masz kopytnika rosnącego w pełnym słońcu? Gdzieś czytałam, że powinien rosnąc w cieniu, u Szmitów rósł w cieniu i pięknie wyglądał. Chciałabym go u siebie wsadzić, ale cień u mnie towarem deficytowym i nie wiem czy warto próbować.
Pozdrawiam
Ewelinko, nie radzę sadzić kopytnika w słońcu. Nawet jeśli będzie dzielnie walczył, i przeżyje, to nie będzie ładnie ciemnozielono wybarwiony i błyszczący, tylko jasnozielony i przyżółknięty.
Ja ma głównie cień
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Nom się nie wysłowiłam za dobrze Już tłumaczę:
Za Hakone są trzy trawy/miskanty i skoro cały róg będzie ,,trawiasty", to proponuję jednego miskanta, który jest najbliżej Hakone zamienić na dwie inne trawki średniej wysokości (trochę wyższe od Hakone-tylko na razie zostawiam gatunek pod dyskusję).
W momencie jak stożek zostanie posadzony za kulką - między stożek a kulkę dać tę samą trawkę, której gatunek jeszcze nieokreślony, tzn powtórzyć ją - będzie oddzielała dwie ,,ciemne" roślinki od siebie mgiełką.
Runianka pod Horti zostaje - ogranicznik na korzenie to nie głupi pomysł w jej przypadku.
A z tą bordową to chodziło mi... eh, lepiej mi idzie rysowanie niż objaśnienia
Czy te mniejsze trawy to mogłyby być rozplenice? Mają takie fajne kitki
Pomarańczowa żurawka to pewnie marmolada. Czy ktoś cos innego proponuje?
A zielona żurawka to taka całkiem zielona czy może być marmurkowa? Czy za duzo grzybów w barszcz?